Vége a nyárnak, irány a munka, kezdődik az iskola (beszélgetés)
Mondjuk engem nem szabad alapul venni, mert én a kötelező olvasmányok közt is szelektáltam, a nem kötelezőkbe pedig bele sem kezdek. :))
Főleg, ami Margit ( Miki ) tollából származik. Van sok dolog, ami öl és nem tudom elkerülni, legalább azzal nem mérgezem magam, aminek elkerülése csak rajtam múlik.
Amikor Miki műveibe belebotlottam, fogalmam se volt semmiről. Átfutottam a Prágát, eleve gyorsan olvasok, tehát tényleg átfutottam, na meg azt hittem, mondom, hogy tartalomjegyzék.
Aztán látom, hogy ez lehetett maga a MŰ.
Ugye csak vicceltek, hogy két mondatnál többet olvastok ezekből a novellákból?
Vagy én szégyelljem magam, hogy sem az Elftens, sem a Zwolftens, sem pedig a Szfultens című klasszikusoknál többet nem vagyok hajlandó elolvasni?
Igen tanulságos történet. Figyelmesebben el kell olvasni a történetet. Akkor jobban meg fogod érteni. ;)
Én jó anyós leszek. Nem olyan mint az a másik volt.
Rohadtnagy tanulság.
Csak szólok, hogy a fiad párjának te vagy az anyósa.
Mondd már meg, mi a tanulsága?
Hogy aki hülye, ott dögöljön meg, ahol van?
Végül is az egész család kiirtódott, különféle logikátlan módokon.
Pont azt tuti nem, elsőre a Prága pont elég volt még nagyjából is.
Nem azért nézi meg az ember, mert imádja, hanem hogy mégis tudja, miről van szó.
Az brutál volt, 100 részes.
Öngyilkosság, infarktus, halál, kómák, idegosztály, börtön, mérgezés, lelövés, leütés, megfulladás, tóban élve eltemetve, gyilkosság...kb. röviden.
Hasonló okból mondom, hogy tartalomjegyzékeket ír.
Az első műve láttán kerestem a tartalomjegyzék után magát a történetet, de rá kellett jönnöm, hogy az volt maga a mű.
Biztos velem van a baj, de nekem tetszik a Miki szóhasználata. :)
Mondjuk szakmailag vannak benne hibák, de sokszor rácsodálkozom.
Pl.: ebben a legutóbbiban gyümi helyett a gyümölcs sokkal jobban illene oda.
Aztán a novellában, ahol Marcsi megy a piacra, ha leíróbban, részletesebben mutatná be (Marcsi, a falubeli varrónő dudorászva lépkedett új ruhájában a macskakövön. Vörös haján megcsillant a napfény, cipője kopogott, miközben a Vásárcsarnokhoz ért. Stb. Aztán mondjuk egy ilyen bűnöző nem nagyon szokott becsöngetni sehova, arra várva, hogy valaki ajtót nyit. Én úgy írtam volna, hogy miközben Marcsi remegő kézzel forgatta a kulcsot a zárban, magában azért imádkozott, hogy Lali már legyen otthon. A zörgésre egyszer csak egy izmos, egyenruhás férfi tépte fel az ajtót, fogai közt rózsával. A bűnöző a döbbenettől abbahagyta a vad rágózást,a rendőr csodálkozó tekintettel nézett végig a kis csapaton, majd kiköpve a virágot bemutatkozott: Tóth Lajos hadnagy. Stb.)
Meg ugye ez a sok erőszak kap hangsúlyt. Sokkal jobb lenne kellemes hangulatú dolgokat olvasni.
Ezt az "add vissza a tévémet" te kiabáltad itt Kálmánnak. Arról fog szólni, hogy a tévé a Dózsa Györgyin maradt?
Mert az izgalmasnak tűnik!
További ajánlott fórumok:
- Minden jöhet ami "sz"-szel kezdődik
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Szólánc- Írjunk zöldségeket +gyümölcsöket! Az előző szó utolsó 2 betűjének valamelyikével kezdődik a következő.
- Kezdődik az iskola
- Ki ismeri azt a "ballagási dalt", ami így kezdődik: Most búcsúzunk és elmegyünk, a mi időnk lejárt, itthagyjuk kedves iskolánk, indulunk mes
- Általános iskolás gyermekek anyukái! Idén mikor kezdődik a téli szünet?