Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1. (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
Nekem is sok kényszerem van,főleg ellenőrzés/ismétlés témakörben.A tiéd ahogy látom,tisztaság-rendezgetés körül mozog.Így már nem is tűnik olyan soknak.
:/:)
pszichiátriára kell menni, nem ideggyógyászat, és oda nem kell beutaló
nincs mit, szívesen:-)
ugyan nem nekem írtad, de lehet sajnos ennyi tünetet produkálni:-(
orvos minél hamarabb:-(
Szép napot! Lehet 7 év kell ahhoz,hogy elviselhetetlen módon megkeserítse ez az egész az életed...,mert ennyi év után rá kell jönnöm ,hogy ez nem élet,mert emiatt nem tudok boldog lenni,és szabadulni se tudok tőle.Ezért kell orvosi segítség.
Amúgy jók a kérdéseid! Az is érdekelne,hogy mi volt az a pont másoknál,amikor rájött,hogy ehhez bizony orvos kell?(önálló gondolat,külső tényezők?)
a STATISZTIKÁK SZERINT A BETEGEK ÁLTALÁBAN BETEGSÉGÜK 7. ÉVÉBEN FORDULNAK ORVOSHOZ. nÁLAM ÍGY VOLT ÉS ÚGY TŰNIK NÁLAD IS ÍGY LESZ. eZ ÉRDEKES. a TÖBBIEKNÉL HOGY VOLT? kI MIKOR FORDULT ORVOSHOZ?
Bocs, nem ordibálok, csak benyomtam a caps lockot, de nem írnám újra, ha nem gáz.
Köszi.:)
Kicsit olyan,mintha gyerekeim lennének,és muszáj volt nekik kaját csinálni,meg foglalkozni velük.Ezért keltem ki az ágyból napról-napra.Meg amíg a férjem dolgozott,ők voltak mellettem egész nap.
Ezt már linkeltem máshol is,hasznos tudnivaló:betegség/ hasonlít OCDre /különbözik OCDtől
Szkizofrénia/Bizarr gondolatok,extrém szorongás/ Pszichotikus tünet jelenléte
Major depresszió/Önvádlás,bűnösséggel kapcsolatos
gondolatok/A gondolatokkal kongruens hangulati nyomottság
Mániás epizód/Valamely tevékenység markáns felfokozódása/Hangulati emelkedettség,betegségbelátás hiánya
Evészavar(anorexia)/Rituális étkezési szokások/ Nem jellemző a tünetekkel szembeni ellenállás,vagy a tünetek értelmetlennek tartása
Autizmus/Sztereotíp viselkedés/ A stereotípiákkal szemben nincs ellenállás
Hipochondria/Egészséggel kapcsolatos aggodalmak/Nincs más kényszeres tünet
Test-diszmorfiás zavar/Valamely testi elváltozással való foglalkozás/ Nincs más kényszer tünet
Fóbiák/Szorongás,elkerülő magatartás/ Jól körülírható a szorongás tárgya
Poszttraumás stressz szindróma/
Betörő automatikus gondolatok,amelyek szorongást váltanak ki/ A kiváltó stresszor azonosítható
Tourette-szindróma/Ismétlődő mozgások,hangadások/ Nincs más kényszer tünet
Szexuális preferencia rendellenességei/
A szokványostól eltérő szexuális fantáziák/ Nincs más kényszer tünet
Hajtépegetés (trichotillománia)/Hajtépegetés/ Nincs más kényszer tünet
kényszeres szem.zavar/Rendszeretet,felhalmozás,
gyűjtögetés/Nincs markáns kényszergondolat vagy kényszercselekvés
Pszichopatológiai, biológiai és terápiás hasonlóságok alapján több kórképet sorolnak a kényszerbetegség spektrumába: ide tartozik a monoszimptomás hipokondriázis, a testdiszmorfofóbia, az anorexia nervosa, a trichotillomania (hajtépegetés), az onichophagia (körömrágás), a bulimia nervosa, a kényszeres vásárlás, a kleptománia, a kóros játékszenvedély és az egyes parafiliák.
Ezen betegségek mindegyike magán viseli a kényszerbetegség jellegzetességeit, de bizonyos tekintetben különbözik is tôle - például az impulzivitást illetôen, s ezért közülük több kórképet az impulzuskontroll zavarai között tárgyalnak.
Igen,de ott konkrétan a hánytatás az önsértő magatartás,nem az evés.Pl.:A körmömet tudnám úgy rágni,hogy megsebezzem magam,viszont halálra nem tudom magam enni,esetleg annyit hánytatni,hogy tönkretegye a szervezetem.
Viszont az ételt megtudnám magamtól vonni,ha anorexiás lennék,még ha bele is halnék.
az anorexia nem kényszerbetegség, az táplálkozási zavar...sajnos az is rossz, pszichiátriai kezelést igényel, a bulimíával együtt, de azok nem kényszerbetegségek, még ha úgy is érzi az ember hogy hánytatnia kell magát, mert ő kövér ugyebár.Hát nem jó egyik sem, de nem kényszerbetegség.
Ezek a táplálkozási zavarok áltakában önértékerlési zavarral kezdődnek:-(
Szép napot mindenkinek! itt aztán zajlik az élet...,ahogy elolvastam a hozzászólásokat...:((nem akarok belefolyni amúgy) Pont az ilyen "emberi" megnyilvánulásoktól félek.Talán ezért se vállalom fel ezt az én valóságomban,mert mi van,ha az egyik ismerősöm,munkatársam,vagy épp a barátaink között találkozok ilyen vagy hasonló reakcióval...na,mindegy.
"Az,hogy mások hogyan éreznek felőled,attól függ,hogyan döntenek:mit és mennyit látnak belőled-legyen az érzékelésük igaz,avagy hamis.
Ez az,amiért a fizikai világot illuziónak-mayának-tartják.
Hiszen az egész a személyes érzékelésen alapszik,amely nem valódi tudásból ered-hanem csupán az élettani és pszichológiai stimulusokban gyökerező emberi ideológiákból."
További ajánlott fórumok:
- Öngyilkossági gondolataim vannak
- Az ilyen embereknek milyen gondolatai vannak, mik vezényli őket az ilyesmikre?
- Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 3.
- Eljegyzés/házasság gondolata, amikor a szülők ellenünk vannak?
- Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 2.
- Vannak kényszeres cselekvéseid, kényszeres gondolataid? 4. befejező rész