Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás krémes recept

Vaníliás krémes recept

Elkészítési idő 40 perc

A Vaníliás krémes hozzávalói:
3 evőkanál tej;
7 dkg cukor;
7 dkg margarin;
30 dkg liszt;
1 kávéskanál szalakáli

Krém:
4 dl tej;
4 púpozott evőkanál liszt;
1 cs. vaníliás cukor; 2 evőkanál cukor;
25 dkg vaj vagy sütőmargarin;
25 dkg porcukor


A Vaníliás krémes elkészítési módja:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben. Krém: 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. A lapokat megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliáscukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook