Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos rúd omlós recept

Sajtos rúd omlós recept

A Sajtos rúd omlós hozzávalói:
2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin; 1 (5 dkg) friss élesztő; 1 nagy doboz tejföl; 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin; 6 enyhén púpozott kávéskanál só; 1,2 kg rétesliszt
Tetejére: tojás; sajt (kb. 15 dkg); köménymag


A Sajtos rúd omlós elkészítési módja:
Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad!
A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben.
Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , 2008. aug. 1. 18:05

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook