Van köztetek, aki egyik napról a másikra él? (beszélgetés)
Én se tudom elképzelni hogy épp ésszel kibírjam hogy öregségemre más öregekkel legyek összezárva. Nem a kor, hanem a velejáró zavarna, na meg hogy egyedül szeretek lenni. De annyit agyaltam már ezen félelmemben, hogy megvan a megoldás hogy vethetnék véget a bajoknak nagyon gyorsan. Csak ki tudja kivitelezhető lenne-e. Mert ha hirtelen lennék fekvő beteg, akkor sajnos nem tudnám véghez vinni és ki tudja meddig maradna a kiszolgáltatottság.
nem tudom.a lányomék egyenlőre jó körülmények között vannak.l nem tudnám képzelni,hogy én egy szociális otthonban lakjak,3-4 emberrel.bár őszintén szólva,én az állítólag antiszociális jól éreztem magam a kórházban. mellettem egy bibliás asszony feküdt, én meg ateista,megadta a telefonszámát,karácsonykor fölhívtam,hát sírva fakadt örömében.mivel én voltam a legfiatalabb a hatvan évemmel,könnyen járókerekeztem,kávét hoztam,bár az kicsit nehézkes volt,de mentem a nővér után,ha valakinek kellett valami.
Azt hiszem, én is így fogok járni.
Csak 1 fiam van. Amikor ő külföldre költözik, egyedül maradok. Ha ilyen állapotban maradnék életem végéig, azzal ki is egyeznék. De mi lesz ha nem?
tényleg borzasztó,az unokaöcsém,akinek szörnyű természete van,bevásárolt nekem,támogatott,mondom már nem kell.a lányom viszont mindig hoz kaját,hiába mondom,hogy nem kell,kijövök én a nyugdíjamból.majd akkor adjál,ha nem telik rá.de remélem arra sosem fog kerülni.addig csak földobom a tappancsot.
mondtam már,mikor a kórházban ott sít a két nő a lekötözött anyja mellett.szociális otthonból hozták be,mindkét gyereke külföldön dolgozott.
mi még őstermelők is voltunk,ki kellett számolnom kinek mennyi a földje,annyi terményt kap,amit persze megvetettek.a fizetést meg ennek arányában csökkentették a utána voltam táppénzen,alig kaptam valamit.voltak persze egyéb juttatások is,az egyik pacák azt mondta a nyugdíj előtt,ő nem kér a másik pénzből,inkább rendes béremelést akar.szedheti is akkor a cókmókját.hát sokan kétségbe vannak esve,mint a húgom is,ott maradt rá,az emeletes ház,rosszul szigetelt,pocsék,bezzeg engem kinevetett,mikor egy szoba,konyhába költöztünk.most meg szívesen cserélne velem.pedig hát volt egy kis erdő,amiről lemondtunk az unokaöcsém javára.de hát öregszik,már alig tud lemászni,hogy tüzeljen.
Kínunkban viccelődtünk azzal hogy sajnáljuk azt a pár ezer forintot amit levesznek adóba mert a tisztességes megélhetéshez nagyon jól jönne az nekünk is, de szívesen fizetnénk helyette akár 2 milliót is.
Elsősorban az a probléma, hogy nincs mindenkinek lehetősége jól fizető munkát végezni. Én is végig güriztem az életemet, az utolsó pár év kivételével termelői munkát végeztem üzemben. 2 szakmát is kitanultam a jobb élet reményében, nagyon becsületesen dolgoztam, hulla fáradtan zuhantam haza mert ami plusz munkát bírtam, azt is összevállaltam. Nem tehettem arról hogy annyit fizettek a gyárban hogy mindig a fogamhoz kellett verni a garast ahhoz hogy becsülettel felnevelhessem a fiam és saját házam is legyen.
Sokaknak szerintem nem az a problémája hogy másoknak sok a nyugdíja, hanem hogy amellett hogy ők is lelkiismeretesen végig dolgozták az életüket, becsülettel befizették a járulékokat, mégis nélkülözniük kell öregségükre (is). Nekem ez a látásmód ismerős, mert ebben vagyok.
Hol dolgozol? Milyen végzettséged van? Van esetleg valamilyen betegséged?
Család?
Miért baj a magas nyugdíj?
Nálunk is van a családban átlag feletti nyugdíjas, de ő mindig átlag felett is adózott, lassan 60 éve, 86 elmúlt és még mindig napi 10-12 órát dolgozik, további 4 embernek ad 250-300ezer Ft nettó jövedelmet, a vállalkozásában neki a legkisebb a jövedelme, mondván neki már elég a nyugdíja. Gyakorlatilag azért dolgozik, mert szereti csinálni és hogy másik 4 embernek munkát adjon.
Akik külföldön vannak?
Faluban van egy nénike, évek óta nem nyitják rá az ajtót, még ünnepen sem.
Másikuk fizikailag lerobbant, legurult a lépcsőn, tesóm vitte balesetire. 3 gyereke csak addig járt, míg hordhatta a el a tojást, krumplit, fél disznót. Borzasztó családi viszonyok vannak.
Ráadásul az 1% -ot is rengetegen veszni hagyják. Nem érdekli őket, hogy sok kicsi sokra mehet. Essünk túl a kötelezőn,oszt' jónapot.
Nem tudsz olyan munkát találni, ahol nem 195 ezret fizetnek?
én gyalog jártam,oda-vissza csaknem egy óra volt.de 8-9 óra ülés után jólesett.
Sok munkahelyrejáráshoz valóban kell a kocsi, de annál sokkal többen el tudnának járni busszal, vonattal is. Nekik a kocsi kényelmi eszköz, mert azzal hamarabb odaér, hazaér, nem kell várakozni, kényelmes. Ők se fognak lemondani róla bármennyi lesz az üzemanyag. A sírás már akkor is megy ha valaki 200 ezer körül keres, mert hát egy bizonyos színvonalhoz ragaszkodnak. Hát, tudod ragaszkodnék én is, de úgyse hallgatna meg a kutya se. Így aztán maradok magamnak, a derű megvan, egészségemre vigyázok, mert Isten legyen hozzám irgalmas ha megbetegszek. Azon vagyok hogy inkább most költsek az egészségemre, mint később a betegségre.
Szerencsére nincsenek megélhetési gondjaink!
Nálunk a szomszéd ház tetejére van felerősítve az ingyen wifi jeladó, amit pályázaton nyert a falu. Szóval teljesen költségmentesen netezünk.
akinek a munkájához kell,az biztos.kocsim az nincs.
az elsőt én is a lányomtól kaptam.azóta ez a negyedik.igaz a többi is használt volt.
Igen. Azt mondja mindenki, bármilyen drága lesz az üzemanyag, akkor is megveszik.
Az én helyzetem is elég sovány, de szerencsés vagyok a pozitív beállítottságom miatt. Nekem nem lehetne internetem ha a fiam nem fizetné. A leselejtezett irodagépét is megkaptam, amire nekem kell, arra jó.😀
Véleményem szerint a net és az autó amit utoljára letesznek az emberek.
Komoly gondjaim vannak, mégis van internet, mert azon dolgozom
tudom.már aki csinál adóbevallást.csodálkozom,a másik utcában lakó sok-sok évet töltött börtönben,mégis százszor szebb a lakása,mint az enyém.egy nap munkaviszonya sem volt.-
Nem mennek utána.
Aki itt fizet szja-t az rendelkezhet annak egy részéről.
Erről nem írtak adatot. Az összes 300 ezer felettit egyben adták meg.
Ha jól emlékszem, (egyszer olvastam valahol róla) talán 15 fő van 1 és 2 millió között, és talán öten 2 millió felett.
ja okostelefonom sincs.nehogy már a telefonom okosabb legyen,mint én.
ha megölnétek,akkor sem tudnám,mi az a wifi.egy kis pocsék gépem van.
hát én magánsuliba járattam a gyerekemet az antaljózsi jóvoltából.inkább járattam volna a Kodolányiba,de Pestre akart menni -
Igen, de a szegények jellemzően nem járnak éttermekbe, szállodákba stb., ahol ingyen net van, és ugye okostelefon is kell a wifihez.
További ajánlott fórumok: