Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Van itt valaki, akit évek után végre ki tudtak gyógyítani a bajából? Hogyan és ki? fórum

Van itt valaki, akit évek után végre ki tudtak gyógyítani a bajából? Hogyan és ki? (beszélgetős fórum)


1 2 3
76. shilladora (válaszként erre: 73. - Addeladdel)
2013. jan. 25. 10:57

valóban türelemjáték, de meggyorsíthatod, és nagyon hamar érhetsz el javulást, ha minden feldolgozott ételt egyszerre zársz ki az életedből, és csak élő alapanyagokat eszel pár hónapig. Aztán, ha már megszoktad ezt az étrendet, és rendbejött az egészséged is, akkor elkezdheted visszahozni az egyes ételeket egyesével, és megfigyelni magad, ami nem okoz rosszabbodást (pattanás, izületi fájdalom, bőrkiütés, hasfájás, stb.) az maradhat.


Nem kell megijedni, nem olyan rossz ám husin, tojáson, zöldségeken, gyümölcsökön élni, és kenyérféléket, sütiket is készíthetsz magadnak darált magokból: dió, mandula, lenmag, tökmag, szotyi, törökmogyoró, stb.

Rengeteg ilyen receptet találsz pl a Paleovital-on.


és rengeteg gyógyulástörténetet olvashatsz:

[link]

2013. jan. 24. 20:19

Szia Addaddel,


Csak egy tipp. Vannak olyan baktériumok, amiket nem lehet normál kenettel kitenyészteni, de ha célzottan nem kezelik őket, akkor sohasem múlnak el. Tudom, mert nekem is ilyenem volt. Csak speciális tenyésztés, ami általában pénzbe kerül, illetve pozitivitás esetén kizárólag kétféle antibiotikummal kezelhetőek, másra nem reagálnak. Ezek a Clamydia, Ureaplasma, Mycoplasma. Nekem Ureaplasmám volt. Ha nem olvasok utána és követelem erre a speciális tenyésztést, a mai napig nem múlt volna el. Igy is több, mint fél évig tartott, amíg kiderítettem és kikezeltek. A tünetek: állandóan visszatérő, viszkető, égető, csípő érzés a hüvelyben, a szeméremtesten mindenhol, a végbélkörnyékén, néha a combomon is. Ja, s nekem folyamatos hólyaghurutot is okozott. Úgyhogy azért fuss egy kört ebbe az irányba is, mielőtt elkönyveled, hogy gomba.



Üdv.



Szilvi

I

74. Porcica (válaszként erre: 73. - Addeladdel)
2013. jan. 24. 17:46

Igazán nincs mit!

És fog hatni!!!

Ha bármiről lenne még kérdésed, írj nyugodtan, ha tudok, segítek!

73. Addeladdel (válaszként erre: 72. - Porcica)
2013. jan. 24. 17:29

Köszönöm szépen! :)

Türelemjáték ez az egész. Sajna abból már alig van, de azért most tavasszal belelendülök.


Ha ez sem hat, akkor mér tényleg dúsztom sincs, mi.

72. Porcica (válaszként erre: 71. - Addeladdel)
2013. jan. 24. 17:24

Próbáld meg főzelékek sűrítését részben liszttel, részben keményítővel végezni. Úgy az íze is megmarad, és annyi nem is fog megártani. De állj is meg ennyinél! Esetleg keress rá, hogy melyik gapona lisztjét, vagy habona helyettesítőt eheted. Én úgy tudom, hogy a zabpehely ehető, és a zabliszt is, de nézz utána.


Én mindig kifigyelem, hogy melyik zöldségféle van akcióban, és azt veszem, azt főzöm meg. Csak arra figyelj, hogy mindent jó ízesre főzz, mert ha nem figyelsz erre, akkor hamar belefáradsz, és kiéhezel, aztán feladod.


Egyébként lehet, hogy nem is lesz szükséged ilyen drasztikus változtatásokra, mert lehet, hogy csak simán adalékanyag érzékeny vagy, mint én. Nekem is ilyen durva tüneteim voltak, és én azóta is gond nélkül megehetem a tejtermékeket és a lisztet is.


Sok erőt és kitartást kívánok, remélem hamarosan rendbe jösz!

2013. jan. 24. 15:45

Köszi szépen a válaszokat!


Megpróbálom újra a a candida-diétát. Ennél pont az a legrosszabb, hogy a lisztet is el kell felejteni. Na, de ha be kell rántanom a főzeléket? Akkor muszáj használnom. Ha pedig a főzelékeket emiatt nem ehetem, akkor megint jó sok étel kiesik az étrendemből.


Ha nem is fogom tudni megvenni a drága magyar zöldségeket, de minél többet fogok belőle enni nyersen.


Most úgy látszik, hogy gyorsabban a fogamnak kell találnom egy dokit. Aztán jöhet minden más.

70. Porcica (válaszként erre: 69. - Shilladora)
2013. jan. 24. 12:47

Nincs mit!

Sajnos így van, sőt arra is tudok példát, hogy a zöldségboltok is néha ezt csinálják, és még át is csomagolják, hogy teljesen magyarnak nézzen ki.

Ha szagolsz, akkor nem tévedhetsz! Volt már, hogy a piacon is megkérdeztem, hogy megszagolhatom e. Néha megsértődnek, én meg akkor onnan nem vásárolok...

Nagyon szeretem a szakmám, és teljesen odavagyok a zöldségekért-gyümölcsökért, és a "tiszta" termés előállításáért! Tényleg nagyon nagy élmény ilyesmit látni. :)

69. shilladora (válaszként erre: 68. - Porcica)
2013. jan. 24. 11:45

nagyon irigyellek ezekért az élményekért, és köszönöm a megnyugtatást :D

szoktam piacra is menni, de ott is rengeteg főkötős nénikénél a hatalamas, szabályos terméseket látom, és tudom, hogy hajnalban a nagybanin szerzik be a külföldi árut olcsón, aztán a piacon árulja, mint sajátot!

68. Porcica (válaszként erre: 66. - Shilladora)
2013. jan. 24. 09:50

De egy része igen! Több alföldi TÉSZ-nél jártam, ahol a környék termelőinek az áruit csomagolják, és a legnagyobb felvevő piacuk a teszkó. A teszkó biztosítja nekik a csomagolóanyagot, és ők azzal csomagolják a magyar paprikát, paradicsomot. Semilyen más multi csomagolásával nem találkoztam, csak az övékkel, de azzal több helyen is!

Szagoljátok meg a zöldségeket és gyümölcsöket, meg fogjátok tudni különböztetni a magyart a nem magyartól, higgyétek el! Semminek nincs ilyen jó illata, mint a miénknek! Én az üvegházinak is ugyanojan jó illata van, mint a szabadföldinek, ha magyar.

Jártam akkora üvegházakban az alföldön, hogy a végét nem lehetett látni, olyan nagy. És volt bent olyan illat... hú... És szedtem, és kóstoltam a paradicsomot, fantasztikus ízű volt!

67. shilladora (válaszként erre: 55. - 447396604e)
2013. jan. 23. 22:07

a párizsit könnyű elkészíteni otthon :D

google

de ha tepsiben vasárnap lesütök 3 kiló húst, akkor az egész családnak van egész hétre hidegen hajszálvékonyra szeletelve felvágottja is. Azt teszek a rántotta alá is, salátához is.

a húsleves zöldségeit mixelve jó kis mártás is rittyenthető hozzá. De a tepsibe is szórok rengeteg répát, hagymát, zellert, de semmiképpen nem krumplit!

66. shilladora (válaszként erre: 47. - 447396604e)
2013. jan. 23. 21:56
pl. a tesós HAZAI zöldségek nem magyarok?
65. shilladora (válaszként erre: 44. - Bojszi)
2013. jan. 23. 21:54

én is épp ezért kezdtem otthon sütni a kenyeret anno.

de az élesztő és a gabona csak tönkretettek.

kiiktattam mindkettőt, és tádá, teljesen egészséges lettem :D

64. shilladora (válaszként erre: 33. - Addeladdel)
2013. jan. 23. 21:50

nem drága, és nem kell semmilyen kenyeret enni.


r: tojásrántotta kígyóuborka

t: alma

e: székelykáposzta

u: 1 marék mag

v: csirke salátával

nyami: étcsoki

63. shilladora (válaszként erre: 31. - Porcica)
2013. jan. 23. 21:43

én egyetértek veled :D


1-2 hét diétával(hús, hal, zöldség, tojás, magok)

már látható, hogy jó úton járunk-e.

62. megi04
2013. jan. 23. 21:37
Vettem 1 hónapja paradicsomot..Tegnap megláttam,hogy elbújt a zöldséges tálban egy szem,na gondoltam,hopp,ezt már ki kell dobni,mert egy hónapos,tuti,hogy döglött...Mit ad isten,feszes,kemény!!!!! Most kísérletezek vele,meddig bírja...Már az egész család röhög...
61. shilladora (válaszként erre: 23. - Addeladdel)
2013. jan. 23. 21:26

Teljesen megértelek, nekem is hatalmas vörös, kerek foltjaim voltak éveken át, a mellem alatt, majd a hasamon, csípőmön, sorban írták a gyógyszereket, de semmi nem hatott. Látszott az randa gombának, vagy néha ilyen penészesen zöldes-szürke bevonatosnak, blöáááá :(((

aztán cukros lettem, ezért elkezdtem kiiktatni minden szénhidrátot, hüvelyeseket, E-ket, vegyszereket, végül a tejtermékeket, és eltűnt a kiütés :D

és a cukorbetegség is :D

60. Porcica (válaszként erre: 59. - Addeladdel)
2013. jan. 23. 15:32

Érdekes, nekem is vannak cukor gondjaim. Mikor megnézik éhgyomorra, akkor jó. De ha utána cukrosat eszem reggelire, akkor olyan szinten leszek rosszul, hogy kész.

Nekem a paleo nem jön be, mert én nem szeretem nagyon a húst.

Sőt! A tejtermékektől nincs bajom.

Én a kenyeret iktattam ki 90%-ban, a cukrot csak akkor eszem meg, ha sütit sütök itthon, ami nem sokszor van, és mellőzöm a kész ételeket.

Én sem csinálok nagy gondot a főzésből, ahová lsztet kell használni, én használok, csak óvatosan bánok a mennyiségekkel. Mivel a kenyeret kivettem, így teljesen minimális lett a lisztfogyasztásom, ami a kajába belemegy, az szinte semmi.

Sok párolt, és csőben sült zöldség, tejföllel, esetleg sovány sajttal a tetején, natúr sült és grillezett húsok vannak terítéken, és nálam minden redben már több éve.

59. Addeladdel (válaszként erre: 58. - Evka)
2013. jan. 22. 16:02

Mikor elmentél sima vérvételes laborra, akkor a cukrod jó volt? Csak a terhelésesnél mutatták ki, hogy baj van a cukroddal?


Ami candida-diétát olvastam ott azt írták, hogy se liszt, se cukor, se tejtermék, se hús 2-3 hétig, majd halat meg joghurtot lehet enni később. De a többit nem.

58. Evka
2013. jan. 22. 15:41

Nekem is voltak hasonló tüneteim, egyéb rossz tünetekkel fűszerezve (PCO miatt is), viszont évekig bajom volt a viszketéssel. Az orvosok mindig gombára, Candidára stb. írtak fel tüneti kezelést.


Nálam kiderült, hogy a cukorháztartásom volt felborulva. Éhgyomri cukrom mindig jó volt, fél óránkénti terhelésre meg senki nem küldött előtte, inzulin rezisztenciát sem néztek. Nekem voltak vérzésproblémáim is. hamarabb műtöttek, minthogy a cukorterhelésre elküldtek volna...


A hüvelyi viszketésem, évekig visszatért, majd elkezdtem szedni a cukorháztartás rendbetételemiatta Meforal tablettát, ittam hónapokon keresztül a grapefruit mag olaj kivonatot.

A cukorról leszoktam, kenyeret nem eszek. Édességet és szénhidrát gazdag ételeket is ritkán...


Cukrom rendbe jött, viszketésem megszűnt.


Lentebb írták, hogy Candida diétát csinálj, az hasonló. Nem kell drága kovász nélküli kenyeret enned. Nézz utána, hogy milyen zöldséget stb. ehetsz és váltsd fel a kenyeret mással.

Én például a cukrot szinte teljesen mellőztem. Elég rossz a teát magában, üresen inni, de például kitaláltam, hogy citromos vagy mandarinos ízű teát iszom és így egész tűrhető.

A kávét vagy tejjel iszom vagy xilittel. A nyírfacukor drága, ed ha csak napi 1-2 kanált használasz, amikor kávét iszol, akkor egész tűrhető...


Ja és nem elég heteken keresztül csinálni. A szervezetednek ki kell tisztulni a káros anyagoktól.

Olvass utána és ötvözd a cukorbeteg diétát, candida diétát, paleo életmódot...


Nem egyszerű, én is fősulira járok, dolgozom és gyerekem van, de az alap dolgokat be lehet tartani. én például a főzésből sem csinálok nagy ügyet...

2013. jan. 22. 15:36
mert drága.
56. 447396604e (válaszként erre: 54. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:26
engem az keserít el, hogy egyre inkább eltűnik a polcról a jó minőségű magyar áru, az szépen kimegy külföldre, és megmarad itt a silány spanyol, vagy stb..((
55. 447396604e (válaszként erre: 53. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:25
az én időmben a kaja az kaja volt. a párizsi prizsi ízű ,a vaj vajízű ,a tej tejízű. most mindent dúsítanak. ennek az az oka hogy egyre többen vagyunk, és egyre olcsóbban egyre silányabb termékeket bocsátanak áruba. dúsítás azért kell, mert ha minden úgy menne, mint anno mikor gyerek voltam a párizsi nem pl ezer ft lenne hanem vagy 2500 sajna
54. Porcica (válaszként erre: 52. - 447396604e)
2013. jan. 22. 15:23
Nálunk nem kerülhet forgalomba GMO (génkezelt) termék, másrészt az nagyon sok más eljárástól nagyobb tud lenni. Lehet szelektálni nagyot termő fajtákat, függ az alanytól, a trágyázástól, és ha pl egy almafáról leszednek jópár pici termést, akkor a maradék nagyra nő. Emellett lehet a metszés eredménye is.
53. Porcica (válaszként erre: 51. - 447396604e)
2013. jan. 22. 15:21

Lassan tele lesz a szervezetünk a méreganyagokkal, és aki érzékenyebb, azon elkezd már kijönni a betegség. Az orvostudomány pedig egyelőre csak áll széttárt karokkal, és nem tud mit kezdeni, mert még gyerekcipőben jár az egész történet.

Nagyon szomorú, hogy szépen, lassan a modern táplálkozás és a bőség jegyében megmérgezzük magunkat...

52. 447396604e (válaszként erre: 50. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:15
nekem az gyanús ha egy gyümölcs kb kétszer akkora mint kéne, vagy akár egy répa. az tuti génkezelt. na azt nem veszem meg:D
51. 447396604e (válaszként erre: 49. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:14

nekem szerencsére nem volt ilyen gondom. lekopogom, leéltem 42 évet úgy hogy életemben csak max 3-szor tüsszentettem el magam, és az orvost is úgy ismerem, hogy néha felíratom vele az altatót.sosem voltam allergiás semmiire, és a gyerekek sem betegek. múltkor a lányom, aki 10 éves megkérdezte, hogy áruljam el hogy férfi vagy nő a gyerekorvos, mert már nem emlkszik.

de át tudom érezni azt hogy ha valakinek valami baja van. ez sosem véletlen. oka mindig van

50. Porcica (válaszként erre: 48. - 447396604e)
2013. jan. 22. 15:13
Többnyire jól megkülönböztethető, menj az orrod után, Csak a magyar zöldségnek és gyümölcsnek van olyan illata, amit máshol nem tudnak előállítani. Én mindig szagolok. És nem érdekel ki mit gondol! :D
2013. jan. 22. 15:12

tudom, hogy ez milyen kétségbeejtő, és milyen szenvedéssel jár, én is átéltem. Ez borzasztó! Annyi mindent elvesz tőlünk, hogy el sem tudja kézelni, aki nem élte át.

Ne szenvedjetek! Mert van rá megoldás!

Örülök, ha picit is segíthetek benne bárkinek!

48. 447396604e (válaszként erre: 46. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:11
csak tudod az a baj, hogy rengeteg helyen már nem lehet tudni mi magyar, mi nem. sajna
47. 447396604e (válaszként erre: 46. - Porcica)
2013. jan. 22. 15:11
én pl ezért nem veszek multitól zöldséget. én is multinál dolgozom, nagyon jól tudom honnan vannak ezek
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook