Van biciklid? (egyszavasok)
Lehet, hogy meg, de a fene se akar annyit káromkodni.
Nem akarok küllőt cserélni, csak külső gumikat. A k..va sok bowden meg az áttételek miatt le se tudom kapni a kereket.
Az abroncsos szoknyáról megjegyezheted 😁
Esedékes a küllők cseréje? Mi okból? Egymásután szakadnak ki? Vagy minek kellene újrafűzni a teljes kereket?
Igaz lehet...
Mi egyszerűen karikának hívtuk, mikor gyermekként egy pálcával hajtottuk.:D
Meg tudod csinálni! Sok könyvet, ábrát találsz a neten. Letölthetőt is.
Mindenképpen több helyen is lehet állítani a fékerősséget egy bicajon (fékkarnál, fékszerkezet bowden csatlakozásánál, fékpofáknál).
A felni kicsit fellengzős (drága bicajoknál nevezik így 😊) , inkább kerékpár abroncsnak hívják.
Szia. Nem mindegy merre tekered,és rá is kell igazítani. Tapasztalat. Még nem jöttem rá,szídtam is rendesen a kitaláló anyukáját 😊
Van és én javítom, a franc nem ad vagyonokat a szerelőnek.
Legtöbb iparos akkor sem tud viccen kívül elsütni mást, ha megmutatni beleverem az orrát a tárgyba.
Szerintem az maga a kerék. Ennek tartozékai, erre/ebbe vannak építve a küllők, erre kerül rá a belső, majd a külső.
Namármost. A biciklikeréken vannak küllők, gumi és a fémkarika, amin a gumi van, azmiaz?
Bringában is elhaladt felettem a technika, nem muszáj nekem mindent megbütykölni tudni. Úgyis esedékes a külsők cseréje, bevisszük a szervizbe, arra még meg tudom keresni még talán a rávalót.
És ha még jobban telik, felújíttatom a kontrafékes régit, azzal meg is tudok állni (kézifék azon sincs).
Úgy nézek én ki, mint aki bringára költi, ha összejött a tandíjra?
Lehet vásárolni használtan is kerékpárt, jóval olcsóbban.
Én ha tekerek rajta, akkor vagy nem fog, vagy egyszer befog, és úgy marad.Ilyenkor kikötöm.
Közben szaporán káromkodva szidom azt a ... Mr. Bowdent, aki kitalálta.
Keréksín?
Akkor neked egysoros görkorid van, nem bicajod 😀.
Szerintem gépzsírral kellett volna bekenni a fékpofákat... igaz, megállni nem lehet vele, de sokkal csendesebb lenne 😆
Van egy klassz erős vázú nőim, aminek a keréksínje acélból készült. Annyira csikorog, sivít, zajos fékezéskor, odanéz mindenki az utcában. Kicseréltettük a fékpofákat, befújunk minden xarral oda, de hiába :( Zsibin vettük használtan, gondolom, ők is emiatt adták el.
Pedig olyan jó lenne házilag megjavítani pl. a kéziféket, ami nem fog. Valahol tekerni kell rajta, ezért kérnek jó pénzt a szerelők, mert ők tudják, hogy HOL :)
A régi bringát még görgőztem is, de a bowdenekhez már nem értek. Nem is akarok olyan "madzaghoz" érteni, amit tolni lehet! Na meg tárcsafék és társai, teleszkóp, francnyavalya...
Hat talan, igazad van!
Kinek egy hasznos szorakozas, masoknak meg egy buntetes.
Akarja a fene, egy alapvető bicikliszerelős könyv akkora, mint egy nehezebb tantárgy egyetemi jegyzete. Javítsa az, akinek a szakmája.