Valótlanság az ambuláns lapon (beszélgetés)
Mozgászrevi osztály állítólag naponta oktatott az új étrendemre a dietetikus, holott sosem írtak elő számomra diétát. Persze, mindig akkor járt nálam mikor épp kezelésen voltam.
Anyu a Covid alatt kapott sztrókot. Jobboldali végtaggyengeség, tudat és beszédzavar, szája féloldalra húzódott. covid teszt pozitív lett, így közölték, NEM STROKE. Ambulánslapra az került, hogy elmondása szerint napok óta köhög, de nem szólt a háziorvosnak. Holott nem is volt a tudatánál. Szépen hazaküldték, mondván 10 nap karantén és meggyógyul. Háziorvos mivel csak a "papírból tájékozódott", csak a köhögésre kérdezett rá. Közölte ne hazudozzak anyukám állapotáról, a leírt tünetei nem lehetnek, nem az van a gépben.
S én vagyok az országban az egyetlen, ki a veleszületett agykárosodást 25 évesen "elkapta" egy orvostól. Ezt ránézére állapította meg, mert húztam a bal lábam. Mikor mondtam, hogy a betegségem szerzzett. Kiegészítette a diagnózist, hogy mentális bajom is van.
Sajnos tönbb ismerősöm beteglapjai, nemcsak ambuláns, de lázlapon, zárójelentésen is igen messze volt a valóságtól. s az nem mai dolog.
Én egyáltalán nem értem, hogy ha akarok emlővizsgálatot, akkor csak észreveszem, akármennyire is ideges vagyok, hogy nem csinálták meg, és szólok.
Szerintem neked inkább az orvos stílusa idegesít, és most puffogsz. Ez a "visszadom" annyira szánalmas egy felnőtt ember esetében, mikor ott vagy és van lehetőséged szólni, hogy milyen vizsgálatot akarsz.
Egyébként tényleg érdekes lenne bizonyítanod bárhol is, hogy megcsinálta-e, vagy sem...
Az ár meg egy magánrendelés esetén minden, csak nem extrém...
Igaz, engem az orvos stílusa mindig hidegen hagy, a szakértelme az egyetlen, ami érdekel.
Szerintem épelméjű nő nem akarna úgymond ismétlést kérni abból, hogy egy vadidegen férfi érjen hozzá, akár csak vizsgálati céllal. Erre írtam, hogy miért lenne érdekem azt állítani, hogy megvizsgált amikor ez nem történt meg?
Nekem elég annyi, hogy igazam van, ők is tudják, hogy igazam van, ha ennek ellenére az orvos (vagy az asszisztens) meghazudtol és azt állítja, hogy elvégezte a vizsgálatot, akkor nem csak szakemberként de emberileg is leírta magát (az őt foglalkoztató puccos magánorvosi centrummal együtt) Én pedig majd ezt a tapasztalatot írom le mindenütt ahol véleményt lehet írni róla. Az nevet aki utoljára nevet.
Senki nem mondta, hogy az érdeked valótlant állítani.
Arra utaltam, ha tovább lépéseket (nem tudom konkrétan mire gondolsz) akarsz tenni, akkor hogyan bizonyítod, hogy nem végezték el azt a vizsgálatot, amit kifogásolsz.
Szerintem itt nincs tételes számla.
A magánorvosi vizitnek van egy meghatározott díja.
Nőgyógyászati vizsgálatnál az emlőszűrés "tapintásos vizsgálatból" áll.
Mivel tudod bizonyítani, hogy ez a vizsgálat megtörtént vagy sem.
Tételes számla szerint ezt ténylegesen kifizetted? Az a lényeges, hogy adminisztratívan került rá feleslegesen a tétel, vagy kifizetted a vizsgálatot és nem kaptad meg.
Legtöbb magán szamlát sem ad...bár engem nemrégiben kellemes csalódás ért. 450 ezere mondta a fogorvos, hogy most valami összekavarodott a programban, nem tudja kinyomtatni. Gondoltam, mert nem akarod...Legnagyobb meglepetésemre legközelebb mentem, kérés nélkül kezembe nyomta. Elő volt készítve.
Pontosabban 2021
Vagyis nincs az állami kasszában vájkálás, és beteg sem trükközhet beutalóval...
Ennek tök egyszerű oka van.Sablonokból dolgoznak, vagy az előző megjelenést emelik be a mostani lapba és azokat javítják ki, hogy ne kelljen annyit gépelni. Szimplán benne felejtették. Szólni kell, ez biztosan tévedés.
Igen, csinálnak olyat, hogy bekódolnak olyat, ami nem történt meg, pl.( Pulzoximetria) , de az csak a kódok között szerepel, a leírásban nem. Az emlő vizsgálat egy nagy vizsgálat és, ha jól értelmezem, leírás is van róla. Ez tuti csak a fent említett hiba.
Államiban gyakran előfordul, mert így szereznek némi többletet az intézmény számlájára, de a magánt nem értem. Hiszen ott kifizeted, nem az államnak kell finanszírozni.
Reklamáld meg,hiszen ha valami problémád lenne, abból indulnànak ki, jó az eredményed, most nézték meg.
Elborzasztó ez az anyagiasságra lezüllesztett (ország?) világ!
Akiknek vannak "kiskapuk" és kihasználják, azok mások vérét szívják! Vagy bárki azt tenné, ha tehetné...?😢
Ez egy sima csalás!
Máshol is alkalmazzák. Akár magán, akár állami intézetekben!
Felírnak egy csomó apró vizsgálatot és azok árát is lehívják a költségvetési alapból.
További ajánlott fórumok:
- Milyen bejegyzések találhatók azon az esküvői lapon, melyet az anyakönyvvezető ad át a házaspárnak?
- EESZT-ben más vakcina beadása van rögzítve, mint az "Igazolás oltás védőoltásról" lapon. Hol lehet erről tájékoztatást kérni?
- Szerintetek egy 20 perces ambuláns térdműtétért adjak hálapénzt? Ha adjak, akkor mennyit?
- XV.kerület gyerekorvoshoz ambulánsan időpont?
- Idősgondozás ambulánsan
- SOTE Női klinika ambuláns rendelés