Valaki tud vmi finom és olcso kajat ami gyorsan kész van? (tudásbázis)
a kifliket felkarikázod, tepsiben szétteríted és előmelegytett sütőben kicsit megpirítod.
Utána forró cukros-vaníliás cukros tejjel nyakon öntöd, és darált cukrozott mákkal összekevered.
Vaníliasodót is csinálnék mellé :)
a borsót nem kell felforralni, hiszen az már puha, ha salátát csinálnál akkor is csak rá tennéd a mártást!
Tehát a hideg z.borsóval, ami már fött azzal kell a rántást folyamatos kavarás mellett felengedni!
rántás:
olajos piritani a lisztet, majd bel a zuzott fokhagymát petrezselmet, pici pirospaprika és felenedni a borsóval ez a sorrend!
piros paprikát kihagytam:-)
a fasírtba én sokszor még zöldségeket is keverek, ha van gomba akkor azt nagy előszeretettel, de azt a turmixgéppel leszoktam darálni, vagy a sárgarépát!
hm... próbáld csak ki, a semmiből is lehet főzni, sütni!
fokhagymás, petrezselymes rántást kell késziteni, a leöblitett z.borsót újra tölteni vizzel és azzal felönteni szép lassan kevergetve, hogy ne legyen csomós! Majd egy picike ételizesitő, tej vagy tejszin, picike cukor és készen is van 10 perc az egész!
mellé: pedig krumpli fasirt:-)
a krumplit le kell reszelni almareszelő, vagy ledarálni a turmixban és kifacsarni, majd hozzá a beáztatott zsemlét, tojás, fokhagymát, borsót sót és tojást! Jól összedolgozni, meg forgatni zsemlemorzsában és forró olajban szép barnára megsütni!
Nálunk ennek a fasírtnak van nagyobb sikere, szoktam keverni darált hussal is, nagyon kiados még vendégvárónak is jó! Egy kicsi mártogatni valót mellé!
Nekünk mindig pöri volt a főzelékhez a menzán...
Na jó, a tökhöz asszem fasírt volt, ami azért volt jó, mert utálom a tököt, így legalább a fasírtot meg tudtam enni. :D
A konzervborsót nem kell főzni, ha rotyog, ehát felforrt, mehet is bele a rántás - szerintem.
Tejet meg érzés szerint, hogy azért legyen leve is, meg színe is, de sűrű legyen. :) Na, most biztos beljebb vagy! :DDD
Aha, ez a gagyi menzás-jellegű izé.
Így olvastam anno a neten. De mi így szeretjük. :)
Ha megnézed, az enyémben nincs hagyma. Mármint pirított. :)
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?
- Ablakcsere olcsón és gyorsan
- Masszázs tanfolyam gyorsan és olcsón
- Nagyon gyorsan van szükségem hálózsákra?hol tudok venni nagyon olcsón?
- Kozmetika otthon, gyorsan, egyszerűen, olcsón