Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Valaki tud vmi finom és olcso kajat ami gyorsan kész van? fórum

Valaki tud vmi finom és olcso kajat ami gyorsan kész van? (tudásbázis)


1 2 3
58. zebracsikó (válaszként erre: 57. - Edikee)
2010. jún. 13. 10:49

a kifliket felkarikázod, tepsiben szétteríted és előmelegytett sütőben kicsit megpirítod.

Utána forró cukros-vaníliás cukros tejjel nyakon öntöd, és darált cukrozott mákkal összekevered.

Vaníliasodót is csinálnék mellé :)

57. edikee
2010. jún. 13. 10:16
a mákos gubát hogyan csináljam???
2010. jún. 11. 20:21
màkosguba
2010. jún. 9. 14:40

a borsót nem kell felforralni, hiszen az már puha, ha salátát csinálnál akkor is csak rá tennéd a mártást!

Tehát a hideg z.borsóval, ami már fött azzal kell a rántást folyamatos kavarás mellett felengedni!

54. FormáSan (válaszként erre: 52. - Edikee)
2010. jún. 9. 14:37

rántás:

olajos piritani a lisztet, majd bel a zuzott fokhagymát petrezselmet, pici pirospaprika és felenedni a borsóval ez a sorrend!

53. Márti86 (válaszként erre: 52. - Edikee)
2010. jún. 9. 14:30
Petrezselyem. :) Előbb öntsd fel hideg vízzel folyamatos kavarás mellett, ha csomó mentes akkor öntsd hozzá
52. edikee
2010. jún. 9. 14:27
AKKOR HA JO ÉRTELMEZEM A RÁNTÁST AKKOR UGY KELL CSINÁLNI H VAJON PIRITOK LISZTET HOZZA A PETREZSEJMET EES A FOKHAGYMAT ES UTANA BELE A BORSÓBA?? ÉS KESZ
51. FormáSan (válaszként erre: 49. - Márti86)
2010. jún. 9. 14:20

piros paprikát kihagytam:-)

a fasírtba én sokszor még zöldségeket is keverek, ha van gomba akkor azt nagy előszeretettel, de azt a turmixgéppel leszoktam darálni, vagy a sárgarépát!

hm... próbáld csak ki, a semmiből is lehet főzni, sütni!

2010. jún. 9. 14:20
Most jut eszembe, tükörtojással is isteni a zöldborsó.
49. Márti86 (válaszként erre: 48. - FormáSan)
2010. jún. 9. 14:14
hmm ez is jól hangzik
2010. jún. 9. 14:13

fokhagymás, petrezselymes rántást kell késziteni, a leöblitett z.borsót újra tölteni vizzel és azzal felönteni szép lassan kevergetve, hogy ne legyen csomós! Majd egy picike ételizesitő, tej vagy tejszin, picike cukor és készen is van 10 perc az egész!


mellé: pedig krumpli fasirt:-)

a krumplit le kell reszelni almareszelő, vagy ledarálni a turmixban és kifacsarni, majd hozzá a beáztatott zsemlét, tojás, fokhagymát, borsót sót és tojást! Jól összedolgozni, meg forgatni zsemlemorzsában és forró olajban szép barnára megsütni!


Nálunk ennek a fasírtnak van nagyobb sikere, szoktam keverni darált hussal is, nagyon kiados még vendégvárónak is jó! Egy kicsi mártogatni valót mellé!

47. edikee
2010. jún. 9. 14:09
NA AKKOR MEGVAN A HOLNAPI KAJA IS ZÖLDBORSÓ FÖZELEK PÖRIVE... :) KÖSZI CSAJOK
46. Diandra (válaszként erre: 20. - Agis)
2010. jún. 9. 14:09
nem lesz nagyon száraz? mifelénk ezt simán megfőzzük vízben pici sóval és kiöntjük tányérokba, ha kihűl összedaraboljuk kanállal és hideg tejet öntünk rá (mint a müzlire). nagyon finom!
45. Márti86 (válaszként erre: 43. - Edikee)
2010. jún. 9. 14:08
Én azt le szoktam önteni mert ki tudja mi van benne és inkább sima vízzel pótolom.
2010. jún. 9. 14:07
Én is utálom a tököt, csak rántva eszem meg, bár az cukkini. :)) De a tökfőzeléket utálom, bezzeg párom ő imádja, neki szoktam csinálni.
43. edikee
2010. jún. 9. 14:06
jóó akkor vizet ne tegyek álá ha a bosót kiöntöm a dobolzbol mert van rajTA KICSI LÉ
42. Sylvia81 (válaszként erre: 40. - Márti86)
2010. jún. 9. 14:05

Nekünk mindig pöri volt a főzelékhez a menzán...

Na jó, a tökhöz asszem fasírt volt, ami azért volt jó, mert utálom a tököt, így legalább a fasírtot meg tudtam enni. :D

41. Sylvia81 (válaszként erre: 39. - Edikee)
2010. jún. 9. 14:04

A konzervborsót nem kell főzni, ha rotyog, ehát felforrt, mehet is bele a rántás - szerintem.

Tejet meg érzés szerint, hogy azért legyen leve is, meg színe is, de sűrű legyen. :) Na, most biztos beljebb vagy! :DDD

2010. jún. 9. 14:02
Párom nem igazán szereti a főzelékhez a pörit. A múltkor tökfőzeléket csináltam pörivel és nem rajongott érte, inkább külön eszi, szerinte ez a két dolog(főzelék,pöri)nem illik össze. Ezt meg én láttam a menzán. :)
39. edikee (válaszként erre: 33. - 7c1de072c3)
2010. jún. 9. 14:02
ugy fogom akkor csinálni h veszek konzevborsot felteszem fözni veteas izzel csinálok rantast tejjel akkor felontom de mennyi tejjel? es osszeontom a borsóval kicsit összeforr és kész?
38. Sylvia81 (válaszként erre: 36. - Márti86)
2010. jún. 9. 14:01
Igen, csak a mirelit bóóótiból nem fő ki az íze... Lisztesizűt meg nem akarok enni. Ezért megy bele egy kicsi cukor, nem másért. :)
37. Sylvia81 (válaszként erre: 35. - Márti86)
2010. jún. 9. 14:00
A csirkemellből főzhetsz pörit a borsóhoz, nagyon gyorsan kész lesz. Na?
36. Márti86 (válaszként erre: 34. - Sylvia81)
2010. jún. 9. 14:00
Én nekem azért nem jutott soha eszembe a cukor mert maga a borsó is édes.
2010. jún. 9. 13:59
Ha ne vettem volna ki a csirkemellet,most zöldborsót csinálnék fasírttal, majd holnap. :))
34. Sylvia81 (válaszként erre: 32. - Márti86)
2010. jún. 9. 13:58

Aha, ez a gagyi menzás-jellegű izé.

Így olvastam anno a neten. De mi így szeretjük. :)

Ha megnézed, az enyémben nincs hagyma. Mármint pirított. :)

33. 7c1de072c3 (válaszként erre: 23. - Edikee)
2010. jún. 9. 13:57
én úgy szoktam, hogy felteszem a borsót vízben fözni. Fözöm egy ideig (borsótól függ, meddig), közben csinálok egy lisztes rántást (pici vajon pirítok pici lisztet, és felhígitom tejjel), majd ezt a rántást beleöntöm a borsóba, de folyamatosan kevergetve. Ja, a brsót vegetás vízben tedd fel :-)
32. Márti86 (válaszként erre: 28. - Sylvia81)
2010. jún. 9. 13:57
Teszel bele cukrot?
2010. jún. 9. 13:56
Márié a fullos verzió, az enyém a menzás. :D
30. edikee (válaszként erre: 25. - Sylvia81)
2010. jún. 9. 13:56
bocccsiii
29. Márti86 (válaszként erre: 27. - Márti86)
2010. jún. 9. 13:56
Sült virslivel vagy fasírt-al hmm
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook