Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? fórum

Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát? (tudásbázis kérdés)


1 2
43. Nicelady (válaszként erre: 42. - Hópihe14)
ma 08:13
Köszi a választ!Még valami.Van aki csak lisztet rak bele.Van aki zsemlemorzsával késziti.Én mind a kettőt rakok bele.Szia!
42. hópihe14 (válaszként erre: 40. - Nicelady)
ma 08:05

Köszönöm, éppen ezen gondolkodtam, hogyan is készítettük otthon régen, valamikor.

Elloptam a linket, köszi! Egyébként én sem szoktam bele semmi zöldet pakolni, nem tudom miért, de az nálam nem be! :))

41. Nicelady (válaszként erre: 40. - Nicelady)
ma 07:47
Ó bocsánat,a reszelt fokhagymát elfelejtettem ide írni,igen azt is teszek bele.
40. Nicelady (válaszként erre: 37. - Varbóc)
ma 07:45
Mint annyi minden más,ez is "szájíz" függő.Én csak borsot,fűszerpaprikát és pici delikátot teszek bele.Sajna a zöldféléket nem kedvelem benne,ugyan úgy ,mint a grizgaluskában sem.Hiába ez vagyok én.De nyilván eredetileg kell bele valamilyen apróra vágott zöld féle...annak vagyok híve,hogy a máj íze legyen domináns.
ma 07:30
Jó volna megismerni a sváb májgaluska receptjét, főleg a fűszerezése miatt ! Ismeri valaki?
júl. 13. 05:04
Májgaluska petrezselyem helyett lestyánnal fűszerezve: Isteni !
júl. 5. 04:07
májgaluska levest ki készít és hogyan? Főleg a fűszerezés érdekelne....
36. varbóc (válaszként erre: 35. - Globus)
ápr. 14. 06:54
Köszönöm az elérhetőséget !
35. globus
ápr. 13. 11:04

Így készítem, de ez ipari mennyiség, a később felhasználandót le lehet fagyasztani.

[link]

34. hópihe14 (válaszként erre: 32. - Varbóc)
ápr. 13. 08:56

A lestyán is hasonló leveles zöldfűszer mint a petrezselyem, vagy a zeller. Apróra vágva lehet használni. Én nem szoktam, eléggé intenzív íze van, ha még nem használtad, először csak óvatosan tedd!

Keress rá a net-en!

33. hópihe14 (válaszként erre: 27. - Varbóc)
ápr. 13. 08:53

Grízgaluska:

2 db. tojás felverve, csipet sóval, és pontosan 12 csapott teáskanál búzadarát kavarj bele!

Hagyd pihenni fél órát, órát. Amikor szaggatod, a víz ne lobogjon, csak csendesen forrjon.

Ha feljött mind a víz színére, utána még kb. 5-6 percig főzd, hogy a közepe is puha legyen!


Van, aki a fehérjét külön felveri habnak, és úgy kavarja hozzá. Gondolom ez nagyobb családnál, vagy konyhán oké, 1-2 tojás esetében nem tudom, hogyan működne a habverés. :))

ápr. 13. 08:06
ma ünnepi leves kell főzni a névnapi ebédre. Májgombócot kérnek bele, sok fűszerrel petrezselymesen vagy "lestyánosan" ! Ez mi és hogyan?
2016. dec. 7. 08:56
jó lett
2016. nov. 3. 05:00
Köszi !
29. Interna (válaszként erre: 10. - Rolvisa)
2016. okt. 29. 19:43
Végigolvastam itt a recepteket , de Tiéd a TUTI én is így szoktam készíteni . :)
2016. okt. 29. 05:45
Most ismételten a májgaluska a kérdés, de zöldfűszerekkel készítve. Van-e valakinek jó receptje lestyánnal, zellerzölddel és kaporral? Esetleg más érdekes zöldfűszerekkel?
2016. febr. 10. 04:44
Mosz a jó grízgaluskához kérnék segítséget...
2011. okt. 28. 04:23
köszönöm, bejött....
2011. okt. 14. 05:51
Ja ,és pici lángon fedő alatt főzzed amig jól megdagad,magától megfordul a vizben,kb?20percig főzzed
2011. okt. 14. 05:48
25dk pulykamáj elkaparva,vagy pürésitve,1tojás,12dk búzadara,1 ek.liszt fél dl olaj,és egy mokkakanál sütőpor,só bors,majoranna,petrezselyem.fél órát állni hagyod,és teáskanállal szaggatod ki külön sós vizben.Levesbe ne szaggasd mert megdagad benne annyira hogy a lé eltűnik
2011. okt. 14. 04:04
májgaluska készült kacsamájjal. igen érdekes íze volt.pedig hagyományosan készült
2011. okt. 11. 05:41
májgaluska szárítva lehetséges-e ?
21. survivor3 (válaszként erre: 16. - Supin)
2010. szept. 30. 12:31

Igen-igen.

Én is így készítem!

2010. máj. 23. 06:09
sok okos ötlet van
2009. jan. 5. 02:11
valóban jó a szódabikarbóna !
18. ea9bff1b44 (válaszként erre: 16. - Supin)
2008. nov. 14. 17:15
Pontosan ilyet készítek:-)Nagyon bejött ez a típusú májgaluska, de jó hogy mondod, arra még nem gondoltam, hogy le is fagyaszthatom!
17. supin (válaszként erre: 15. - Varbóc)
2008. nov. 14. 15:33
A szódabikarbona puhit,,De ccsak módjával használható mert elveszi az igazi ízeket..
16. supin
2008. nov. 14. 08:03
Daráld vagy kapard el a májat.Adj hozzá tojást,keverd össze annyi liszttel,hogy galuska sűrűségü legyen. Ízesítsd sóval ,borssal,petrezselyemlevéllel.Lehet csipetnyi majoranna is.Szaggasd galuska szaggatóval. Én nagy adagot készítek egyszerre. Adagonként lefagyasztom.. A család ímádja..
2008. nov. 14. 03:43
még mindíg nem jöttem rá arra, hogy minek kell a szódabikarbóna ?
2008. nov. 13. 03:39
Tegnap csirkemájjal csináltuk és igen finom volt
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook