Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Újhagymakrémleves recept

Újhagymakrémleves recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Újhagymakrémleves hozzávalói:
4 csomag újhagyma
egy kisebb fej fokhagyma
5 dkg vaj
2 közepes burgonya
1 húsleveskocka vagy 1 l húsleves
2 dl főzőtejszín
só, bors
petrezselyem
Tálaláshoz:
sajtos kifli, vaj, reszelt sajt vagy
levesgyöngy


Az Újhagymakrémleves elkészítési módja:
Az újhagymát, a fokhagymát és a burgonyát megtisztítom, megmosom, az újhagymát és a burgit apróra összevágom. Majd a vajon először az újhagymát megfonnyasztom, hozzátöröm a fokhagymát, kicsit együtt pirítom, majd mehet hozzá a burgonya is és aztán a leveskocka. Elkeverem, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Aki úgy jobban szereti, készítse el külön a húslevest a kockából és úgy öntse hozzá. Ha van otthon maradék húsleves az a legjobb. Lefedem, és kb. 15 percig közepes lángon főzöm. Ezt követően bele a botmixer és simára turmixolom. Ez után hozzáöntök egy 2 dl-es főzőtejszínt, elkeverem, kissé összeforralom. Ízlés szerint utánsózom és vegyes borsot tekerek bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel díszítem. Ha nincs, lehet snidling is, vagy az újhagyma szárából egy kevés, apróra vágva. A sajtos kiflit ferdén szeletekre vágom, minden szeletet megkenek vajjal, majd reszelt sajttal megszórom, sütőben ráolvasztom a sajtot a szeletkékre és ezzel tálalom a levest. Bármilyen más levesbetétet is használhatsz hozzá, ami illik a krémlevesekhez. Akár reszelt sajttal is tálalható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Újhagymakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook