Újévi őrlődés... (beszélgetés)
Ezért is tetszik ez a mondás: "ami nem tetszik bennem, javítsd ki önmagadban".
Mindig találunk valakit, aki valamiben jobb(nak tűnik) nálunk, de emiatt felnézni érdemes rá, nem kritizálni. Diplomától függetlenül én az emberséget nézem.
Ha nem akarsz örökké vitázni,gyűlölködés céltáblájává válni, ki kell bírni, hogy az ilyen megnyilvánulokra nem reagálsz ....
Ha egyesek önbizalmát ez növeli, akkor OK, egészségükre.
Nem ér annyit.
De ezt mindig a nem-diplomás, nem tanult mondja.
Sokakban a felzárkózás lehetôsége meg sem fordul.
Ja, és az aki hasonlót tett itt nálunk a saját gyerekeivel, az meg talán szakmunkás.
Na nevettess! ez nem azért történt, mert diplomájuk volt. Szép is lenne, ha a diplomával a pedofilia és az agresszió járna!
Hidd el, régen van már diplomám, de még egy gyereket sem akartam megerőszakolni, és megkínozni.
Aki ezt tették is diplomások. A felső elit.
Magadra vetted? Ha igen, az csak véletlen egybeesés lehet.
Senki nem szólta le a diplomásokat. (off)
tévedésben élsz.
nem kell nagyra tartani a diplomásokat, de leszólni se kell őket. itt a bibi.
Hmmm...
Esetleg nyithatnátok egy új témát diplomások kontra "alacsony végzettségűek". :)
De hogy akkor már én is "off" legyek: visszaolvasva több hozzászólást, látom: van, akit nagyon érzékenyen érint, bántja az önérzetét, hogy van olyan ember, aki nem tartja olyan őrült nagyra a diplomásokat azokkal szemben, akiknek érettségijük, uram bocsá' "csak" szakmunkásképzőjük van.
Véleményem ezzel kapcsolatban: NEM A DIPLOMA TESZI AZ EMBERT.
Kifejthetném itt bővebben is a véleményemet. De már igencsak elkanyarodtunk a nyitó témától, így hát nem teszem. Elég a nyagybetűs megjegyzésem. De ezt tartom. :)
Sokszor pedig nem lehet tudni előre, milyen tudásra lesz szüksége az embernek és az ember időnként sok felesleges dolgot is megtanul.
Vagy talán mégsem teljesen felesleges...
Máskor meg nem is azzal foglalkozik, amit tanult, hanem amihez ért...
Nagyon sok változat van a tanulás és a boldogulás között. :)
Ha a téma érdekli, akkor van lehetősége tanulni, akár egyetemi szinten is, ingyen, saját időbeosztásban. Igaz, ehhez kell az idegen nyelv, de ez ma már természetes.
Jó, ha a középkori magyar irodalom érdekli, ahhoz nincs ötletem :)
Én elmondom:D
Ifjú lányka koromba elhelyezkedtem egy bankba. Volt hozzá közöm, mert közgazdasági érettségim volt, de néhány év múlva már csak diplomásokat vettek fel és állandóan az orrunk alá dörgölték, hogy nincs diplománk, így jelentkeztem a főiskolára és elvégeztem. Nem, nem kínlódtam végig, simán vettem az akadályokat, csak 1 tantárgy fogott ki rajtam, de az is főként azért, mert a tanárral volt egy kis összetűzésem, így néhányszor megbuktatott. A szigorlaton is szórakozott velem, de megígértem neki, hogy ezzel a tantárggyal kapcsolatos melót nem fogok vállalni. Hazudtam:D Immár 8 éve ez az alapja a munkakörömnek:DDDDD
Volt olyan akinek azért kellett, mert akkor több lett a fizetése, ő is könnyedén vizsgázgatott, és volt olyan, aki csak diplomát akart, ő kínlódott. Kevés volt az olyan, akit igazán érdekelt maga a szakma, és ugye azt tudjuk, hogy a szakmát nem a főiskolán fogjuk megtanulni. Én ezt be is bizonyítottam, hiszen a suliba nem ment az a bizonyos valami, most meg lazán kirázom a kisujjamból. Persze ehhez kellett az is, hogy olyan témába kelljen programoznom, amihez értek (bank). A suliba ugyan is olyanok voltak a témák (kohászat, építőipar, stb), amiről még elképzelésem sem volt, így nem tudtam magamévá tenni könnyen a feladatokat.
A főiskola 4 éves volt, és én 4 év alatt végeztem el. Sosem halasztottam, sosem csúsztam ki a határidőkből, a vizsgáim nagy része elsőre sikerült, és nem is voltak rosszak a jegyeim. 4-es felett volt az átlagom mindig.
Ja, előtte sosem voltam igazán jó tanuló, csak egyes tantárgyakból voltam kiemelkedőbb, azaz a jegyeim alapján én nem voltam benne abba a csoportba, akiről azt gondolták, hogy diplomája lesz:D
Vizsgalhatnank azt is, h valaki miert tanul? Azert mert kivancsi es a tudast szetetne megszerezni, v szelesebben ralatni egy temara, v azert mert csak ugy kap meg egy allast es vegigszenvedi az osszes vizsgat?
De mar messze vagyunk az indito tematol... :)
ennek ehhez semmi köze. most is van, amivel jobban lehet.
egészen egyszerűen a jó tanulók gimibe mentek, utána meg egyetemre/főiskolára. szakmunkásba azok mentek, akik rossz tanulók voltak.