"Ugyanaz a bugyi marad örökre." (beszélgetés)
Én sem fogom a szerlemem kezét megkérni, max hogy kicsit maszirroza meg a hátam, vagy csoináljon chappucinót.
Nem jelenti azt hogy nem szeretem, csak nem akkarok semmi felhajtást azért mert együtt vagyunk.
Szeretjük egymást, jó együtt, és nem hadjuk el a másikat, de minek ez az egész kaki?
Vesd fel neki, hogy mit szólna hozzá, ha összeköltöznétek, hogy jobban megismerjétek egymást. Esetleg elmondhatod neki, hogy már elég rég óta jártok, és te szívesen élnél vele együtt, de a házasságot ne említsd neki. A fiam 3 év után küldte el a barátnőjét csak azért, mert nem akart vele összeköltözni. Úgy érzem, 2 év után már eljöhetne az az idő, hogy összeköltözzön két ember, ha úgy gondolják.
Azt mondja:
Azt nem tudja, hogy mennyi idő (mi a 7. évünkben esküdtünk :) ), de tőled is függ.
Szóval kéresd magad, meg legyél kicsit elérhetetlen. Lássa azt, hogy nem téma nálad sem a dolog.
Nem tudom, hogy ez jött-e be nálunk :) . De ma már a felesége vagyok.
De miért akarod meggyőzni?
Nem mondta, hogy nem akar elvenni, csak azt, hogy még várjatok.
Mi ezen annyira szörnyű?
Ráadásul elég fiatal is vagy, mi ez a rohanás?
:)
Mert teljesen más úgy együtt lenni egy emberrel, hogy "csak" randiztok, és úgy, hogy együtt éltek.
Nagyon sok múlik azon, hogy a felek megfelelő kompromisszumokat tudnak-e kötni egymással az együttlakás során.
Ezek sima randizás, vagy pár ottalvás alapján nem derülnek ki...
Én is fontosnak tartom a házasság előtti együttélést.
Válaszút elé nem szeretném állítani. Hogy lehetne meggyőzni?
Nem értem a "miért"-et. Én nem azt mondtam, hogy ne házasodjatok össze soha, csak azt, hogy éljetek előbb együtt, hogy jobban megismerjétek egymást.
Nem az összeköltözés miatt fog meghiúsulni a lánykérés.
Az élettársi kapcsolatból könnyebb kilépni ,még akkor is ha van közös gyermek.Az a férfi aki úgy érzi hogy megtalálta a nagy Ő.-t annak nem okoz gondot az esküvő, sőt mindenféleképpen jobb a házasság.Azok húzzák el így a házasságkötést akik még reménykednek hogy felbukkan egy jobb aki érzelmileg közelebb áll hozzájuk.Az élettársi kapcsolat egy átmeneti biztonságot ad azoknak akik bizonytalanok,nehezen tudnak döntéseket hozni, kissé labilisak,félénkebbek amit jól igyekeznek leplezni, ezért nehezen tudják eldönteni hogy melyik a helyes út hosszú távon.Segíteni kell neki hogy jó döntést hozzon, meg kell ügyesen győzni hogy ha feleségül vesz akkor élete végéig veled nagyon jól jár,és nagyon boldog lesz.Vagy határozottan válaszút elé kell álítani, ha szeret igazán akkor feleségül vesz, ha elmegy akkor nem is szeretett.
Miért? A legjobb barátnőm azt mondta, hogy az ő szülei soha nem házasodtak össze, mert az anyukája odaköltözött az apukájához, aztán már így maradt, mert így kényelmes, nem kellett házasodni stb. És azt mondta, hogy ő úgy érzi, hogy az anyukája még mindig örülne annak, ha az apukája feleségül venné.
Három éve voltunk együtt mikor megkért, és egy évre rá volt az esküvőnk. De persze mi a kezdetektől fogva együtt éltünk, azt hiszem a házasság előtt nélkülözhetetlen az együttélés, hisz lakva ismerszik meg az ember.
Szerintem előbb költözzetek össze, éljetek együtt egy ideig. Bár kiismerni úgy sem fogjátok egymást, azért mégis más, ha egy darabig együtt keltek, együtt fekszetek.
Nem piszkálom én ezzel, tegnap is véletlenül jött fel a beszélgetés közben, és nem is én akartam beszélni róla. Mennyi idő után vett el? Vagy kérte meg a kezed?
Akkor még biztos nincs itt! Nekem is mindig ezt mondta a férjem, azt hittem sosem fog elvenni, már el is akartam hagyni emiatt. Aztán egyszer csak megkért, mikor már régen lemondtam róla. És el is vett. Nyugi, ne nógasd, várj türelmesen.
Ja, hogy miért érzi úgy, hogy még nincs itt az ideje.
Például azért, mert te még a szüleidnél laksz?
Persze, csak ennek keresem az okát.
Nem csak a hófehér csokros fodros álomról van szó. Úgy szeretnék gyereket, meg családot, hogy összetartozunk. Nekem ez fontos. Amúgy meg, ha olyan katasztrofális dolog a házasság, akkor mi értelme van akár az együttélésnek, vagy a gyerekvállalásnak?
Én soha nem akartam,így hozta a sors....de valakinek azért összejön:)
Akkor ez elég kerek, még nincs itt az ideje, de majd egyszer eljön.
Lehet csak türelmesnek kell lenned.
:)
Sokat beszélgettünk már erről. Többek között tegnap is. Csak annyit mond, hogy "Még nincs itt az ideje"
Egyébként szerintem nincs sok értelme úgy forszírozni az eksüvőt, hogy még együtt sem éltek.
Egyébként én is erre gondoltam. Azért is adtam a fórumnak ezt a címet.
Én sem!
De Ő még előtte áll,hófehér fodros csodálatos álmok...
Olvastam egyszer,a házasság olyan,mint a körhinta,aki kívülről nézi,mindenképp fel akar szállni...aki meg már rajta ül,azt várja,hogy kiszállhasson.Hát így valahogy! :-)
Mennyi ideje vagytok együtt?
Egyébként engem meg el akarnak venni,de az istennek sem akarok férjhez menni!Ez miért van???:D:D::D
Köszönöm! És mit mond a férjed ez mennyi idő lehet? Mert addig gyereket nem igazán szeretnék...
Nem fontos neki az esküvő önmagában, nem tartja szükségesnek a házasságot ahhoz, hogy boldogok legyetek...ezenkívül persze ezer oka lehet annak, hogy miért nem akarja.
Érdemes lenne vele beszélgetned erről.
Miért nem költözök össze?
Amennyi válás van manapság, nem csodálom, hogy sokan elutasítják a házasság intézményét.
Én sem mennék többször férjhez.
További ajánlott fórumok: