Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ugrókötelezz a lapos hasért (is)! ;) fórum

Ugrókötelezz a lapos hasért (is)! ;) (beszélgetés)

1 2
26. Jéghegy (válaszként erre: 25. - Vianett)
2012. márc. 12. 14:58

Vegyél állíthatót, vagy egy normál méretűt, nem baj, ha nagy, teszel rá görcsöket, aztán kész, úgy legalábbjobban húz a kötél.

Olvastam olyat is, hogy van aki kötélnehezékeket tesz a kötélre. Valami gyöngyök, de nem tudom, hogy mi a pontos neve:)

25. Vianett (válaszként erre: 16. - Zsana83)
2012. márc. 12. 14:52

Régebben már néztem azt a kötelet, de valamiért csak nem vettem meg, de már nem tudom miért. Kiváncsi vagyok bevállik -e?

Akkor nekem nagyon rövid kötél kell, 154 centi vagyok. :-)

2012. márc. 12. 14:51
na ennek örömére gyors letapostam negyed órát elégedtem 130 kalóriát...kezdésnek nem is rossz.Amíg nincs kötél helyettesítem.este pedig futás...:)
23. 5751a2a59f (válaszként erre: 15. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:38
:))))))))))))))
22. 5751a2a59f (válaszként erre: 8. - Zsana83)
2012. márc. 12. 14:37
én is mennék ha tudnám h milyen a jó... :D
2012. márc. 12. 14:36
Szerintetek ha 173 cm magas vagyok akkor a 3méteres ugrókötél jó nekem?
20. 74740b7c7c (válaszként erre: 19. - Vianett)
2012. márc. 12. 14:34

:)

Állítólag nem, mindenhol ezt írják, mármint, hogy ez az ideális kötélhossz.

Ennek ellenére szerintem ki kell tapasztalni, hogy kinek milyen hosszú kötélel jó ugrálni:)

19. Vianett (válaszként erre: 15. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:28
Az nem rövid úgy?
18. Vianett (válaszként erre: 9. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:28
Én elég vizuális vagyok igy még ezt értelmeznem kell, bár gondolom csak első olvasársra tűnik bonyolultnak :- de jóóó!
17. zsana83 (válaszként erre: 15. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:26
:)))))))
16. zsana83 (válaszként erre: 13. - Vianett)
2012. márc. 12. 14:26
az oriflame-nél van egy fittnes kötél hallottatok róla?valószínűleg ma meg is rendelem.Számolja az időt talán kalóriát és hogy mennyit ugrottam.
2012. márc. 12. 14:25

A jó kötélhossz.

Magad elé teszed, "belelépsz", a fogóknak így a mellbimbódig kell érnie.:)

Persze nem mindegy, hogy hol hordja az ember lánya a cicijét, de akkor írom úgy, hogy kb. hónaljig kell érnie:) Az mindenkinek "ugyanott" van:)

14. Vianett (válaszként erre: 12. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:24
Iszonyat kemény az biztos az ugrálókötelezés. Én küzdősportoltam, és volt néhány köteles edzés, azt hittem meghalok.
13. Vianett (válaszként erre: 11. - Zsana83)
2012. márc. 12. 14:23

A fanyelű nek egyszercsak kettévált a fogója :-(A műanyag vacakba állandóan beleakadsz, na és a méret sem mindegy.

talán a csapágyas? de az olyan drága

2012. márc. 12. 14:22

Nekem sima kötelem van, de állítólag a bőr- és a gumikötél a legjobb, mert az "húz":)

Én egy hete végzem ezt a 20 perces edzéstervet, de jobban elfáradok mint mikor napi 6km-t futottam.:)

Azért választottam ezt, mert nekem ez egyszerűbb, gyerkőc mellett is simán megoldható. Nem kell öltözni, elmenni otthonról, nem lehet kifogást találni, hogy nincs időm, mert...

Napi 20 perce mindenkinek van:)

11. zsana83 (válaszként erre: 7. - Vianett)
2012. márc. 12. 14:19
tehát nem mindegy milyen.Akkor még nem veszek várom a tanácsokat...:)
2012. márc. 12. 14:18
Csak sajna diéta nélkül önmagában ettől sem lesz lapos has, viszont az biztos h a 10.-re is gyalog szökkelve felmész!
2012. márc. 12. 14:18

Akkor tessék!:))))

Az elsajátítása teljesen kezdőknek - alapmozgás.

Az alsó- és felsőtest koordinálását kell begyakorolni. A kötelet félbe hajtjuk, így fogjuk meg, ebben a gyakorlatban még nem fogjuk lábunk alatt áthajtani. A kezeket a csípő magasságában tartjuk. Miközben ütemesen ugrálunk, a kötelet magunk előtt hajtjuk, térdeinket enyhén behajlítva tartjuk, mikor földet érünk. Az ugrálás ritmusához igazítjuk a kötél hajtását.

Amikor ez már jól megy, akkor áttérhetünk különféle sorozatok elvégzésére, amelyeket 8-15-ször ismételünk meg. Ha ennél még intenzívebben akarunk dolgozni, akkor minden sorozatot kétszer végezzünk el. Az egész edzés körülbelül 20 percet vesz igénybe. Ne felejtsük el, hogy a talajra mindig enyhén behajlított térddel kell megérkeznünk! A jó ritmus kialakítása miatt pedig csak akkor ugrunk fel, amikor a kötél a lábujjunkhoz ér, közben nem duplázunk. Nézzünk egy-két példát!

Bemelegítés

•A csípőszélességnél kicsivel nagyobb terpeszbe állunk, kezek lent, vállszélességben, térdünk enyhén behajlítva. Leguggolunk úgy, hogy a comb párhuzamos legyen a talajjal, de a térdek ne menjenek túl a lábujjak vonalán. Maradunk guggolásban, a kötelet jó szélesen tartva magunk előtt hajtjuk, közben egyik, majd másik csípőnk felé billenünk. A kötélhajtáshoz szükséges erő a vállból és a hátból jöjjön.

•Végezzünk kitöréseket váltott lábbal, előre és hátra. Az elöl lévő láb combja mindig párhuzamos legyen a talajjal.

Következhetnek a gyakorlatok

•Egyszerű ugrálókötelezés. Az alapállásban a kötél a hátunk mögött helyezkedik el, kezünk a csípő magasságában, könyökünk hajlítva. Előrehajtjuk a kötelet, amikor lábunkhoz ér, akkor egy kicsit felugrunk. Ne duplázzunk, vagyis a kötélhajtások között ne szökdeljünk. Térdünk a talajra éréskor mindig enyhén hajlított.

•Az alapmozdulatok megmaradnak, de a testsúlyunkat egyszer a bal, máskor a jobb lábunkra helyezzük, amikor ugrunk. A gyorsabb kötélhajtás segít a jó ritmus kialakításában.

Gyakorlatok közben következik néha egy kis „pihenő”

•Letérdelünk alsó kartámaszban, majd kinyújtjuk lábainkat hátra. Csak az alkaron és a lábujjakon támaszkodunk. Összekulcsoljuk kezeinket, arcunkat a mellkas felé toljuk. Karunkat megfeszítjük, a hát egyenes, nem hajolhat be, a feneket pedig nem nyomjuk fel. Számolunk 20-ig, közben tartjuk a pózt. Ezek a kitartásos feladatok nem könnyűek.

Miután jól „kipihentük” magunkat, folytatjuk a gyakorlatsorokat.

•Hajtjuk a kötelet, és jobb lábunkat egy lépésnyivel előbbre tesszük, amikor felugrunk, a következő ugrásnál mindkét láb egy vonalban, ezt követően pedig bal lábunkat tesszük egy lépéssel előbbre. Ezt a gyakorlatot úgy nehezíthetjük, hogy az ugrálásokkal előre haladunk.

•A következő sornál, amikor a kötél a lábujjunkhoz ér, akkor egyik lábunkat térdben behajlítjuk és felhúzzuk a mell magasságáig, majd a másik lábunkat, és így váltva folytatjuk a gyakorlatot. Nehezíthetjük előre gyaloglással vagy futással.

A kiadós munka után következik a jól megérdemelt „pihenés”.

•Hasra fekszünk, térdeinket behajlítjuk, bokáinkat keresztezzük. Kezeink vállunk vonalában helyezkednek el, tenyérrel a talajon, könyék hajlítva. Kinyomjuk magunkat, mint a fekvőtámasznál, aztán vissza, de nem egészen, a felkar maradjon párhuzamos a talajjal. Húszig számolunk, addig végezzük ezt a kis pihentető feladatot.

A levezetés nem maradhat el, nagyon jó nyújtásokat végezhetünk a kötél segítségével. Az egyes pózokat 30 másodpercig tartjuk.

•Hátunkra fekszünk, jobb lábunk térdben hajlítva, de talpunk a talajon. A kötél közepét a bal talpunkra akasztjuk. Felemeljük a lábunkat olyan magasra, amilyenre csak tudjuk, a térdet lehetőleg kinyújtjuk, lábfejet lefeszítjük.

•A jobb oldalunkra fekszünk, a kötelet kettéhajtjuk, és a bal kezünkbe fogjuk. A bal bokát belefogjuk a kötélbe, és hátrafelé, a fenékhez húzzuk. Elvégezzük a másik lábbal is.

•Négy részbe hajtjuk a kötelet, bal kézbe fogjuk az egyik végénél. Mindkét kezet hátra húzzuk, s a másikkal megfogjuk a kötél másik végét. Felhúzzuk a kötelet olyan magasra, hogy a mellnél és a vállnál is érezzük a feszítést.

Most már van egy 20 perces edzéstervünk, mit kell még tennünk? Vegyük elő a padlásról, pincéből, szekrény mélyéből az ugrálókötelet, vagy gyorsan szerezzünk be egyet, és próbáljuk ki! Olcsó, hatékony, vidám edzés, sport, hobbi válhat belőle.

8. zsana83 (válaszként erre: 4. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:17
én már ma megyek is venni egy kötelet.
7. Vianett (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:17

Én szoktam ugárlókötelezni, fénykoromban a bemelegítés ez volt az edzésnek, 10x1 perc, egyre gyorsabban, vagy 100 futás, 100 párosláb, 50-50 félláb, majd a végén 50 gyors ebből 3-5 kör.

kíváncsi vagyok az edzéstervedre és arra is h milyen a jó ugrálókötél, sokat próbáltam már de még nem találtam meg az igazit, ill egyszer próbáltam edzésen egy fémkötelet, az nagyon király volt, úgy suhogott h csak na :-))

2012. márc. 12. 14:16
az nem lenne jó, bemozdulnának a szeizmográfok, ha én nekiállnék ugrókötelezni:DDD
5. zsana83 (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
ez épp kapóra jön.Imádok ugrókötelezni és ép ma kezdtem el diétázni és valami jó kis sportot keresek...és csatlakoznék.

Az ugrókötelezés:

•hatásosan égetik a zsírt,

•növelik az állóképességet,

•fejlesztik a koordinációs készséget,

•erősítik az izomzatot,

•az alsó- és felsőtestet egyaránt megdolgoztatják,

•már 6 hét után érezni lehet az eredményt, erősebb, fittebb, gyorsabb leszel.

Sz20 perc alatt 200 kalóriát lehet elégetni, de nem terheli meg annyira a térdet és a bokát, mint például a futás.

Heti 2-3 óra edzést javasol. A fitnesztermek hangulatát, a közös motiváltságot otthon nem lehet megteremteni, de aki igazán elszánt, annak számára nincs akadály.

Az ugrálókötelezés olcsó, egyszerű, vidám, hasznos mozgás.

3. Bernuska (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2012. márc. 12. 14:15
Én is beszállok... :))))
2012. márc. 12. 14:12
Ez érdekes... S érdekelne is emiatt... :)
2012. márc. 12. 14:11

Várok mindenkit sok szeretettel, aki a sportnak ezen fajtáját választaná!:)

Ha van elég jelentkező, teszek fel edzéstervet is!:)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook