Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós körtetorta recept

Túrós körtetorta recept

A Túrós körtetorta hozzávalói:
A tésztához:
10 dkg finomliszt,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy zabpehelyliszt,
1 tojás,
1 kávéskanál sütőpor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál joghurt,
csipet só,
egy evőkanál cukor.

A krémhez:
25 dkg tehéntúró,
1 dl tejföl,
1 citrom,
2 evőkanál cukor,
2 tojás,
5-6 kicsi, kemény húsú körte,
3 evőkanál baracklekvár,
kakaópor.


A Túrós körtetorta elkészítési módja:
A lisztet és a sütőport összekeverjük, azután összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, aztán egy órán át pihentetjük a hűtőben. Fél óra elteltével nekiláthatunk a krém készítésének. A tehéntúrót összekeverjük egy citrom levével, tejföllel és két tojássárgájával, végül hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Közben hámozókéssel kivájjuk a felezett körték magházát. (Ha a gyerek nem szereti a körtehéjat, hámozzuk meg.) Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, valamivel nagyobb körlapot nyújtunk belőle, mint a tortaforma alapja, majd a kivajazott formába helyezzük. Rásimítjuk a túrókrémet, beletesszük a kivájt körtéket. A lekvárt felforraljuk, majd ráöntjük a körtékre. 160 fokos sütőben ötven perc alatt aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt meghintjük kakaóporral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 22. 10:05
A túrós körtetorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook