Tudsz más boldogságának örülni? (beszélgetés)
a boldog ember lehet, hogy tud más boldogságának örülni, de akiknek elcsapnak a gondok a feje fölött, az biztos nem, jó eset, ha nem irigy.
én azért fenntartom, hogy csak a közeli ismerősők családtagok boldogságának tudok őszintén örülni. ( gondolom, más - számomra iedegen - sem ujong, ha veszek egy uj biciklit v agy összejövök egy jó pasival ...
Tudok. Egy csomó dolognak tudok örülni, vadidegen emberek boldogságának is, pl hogy Icuka, Pirike, Mancika lefogyott fél kilót, osztozom a boldogságában:)
De olyan dolgoknak is örülök, ha sikerül megmenteni egy gyereket/felnőttet vagy lezárul egy évek óta tartó per az igazság javára, örülök más boldogságának ilyenkor is. Ha XY megnyer egy versenyt, amiért keményen dolgozott, ha nyer a lottón valaki, akinek nagyon szüksége volt rá, sorolhatnám.
Annak viszont nem tudok örülni, ha valaki csak más kárán boldog, mert meg ott sajnálom a másik felet.
Abszolút nem. Ezt egy pszichológus ismerős is megerősítette :)
A magam fajta személyiségeket hidegen hagyja a külvilág. Az emberekhez kevéssé kötődöm. A természethez annál inkább.
Szerintem a közömbösség nem negatív dolog. Közömbös. Az olyan mint a nulla. Se pozitív se negatív.
Nem értem miért rossz ember az aki csak a szűk ismeretségi körében mutat barmiféle érzelmet.
Nők.. Meh... Nem értem a nőket...
Igen, örülök, hogy több boldogság van a világban, ha a szeretteimről vagy idegenekről, semleges emberekről van szó.
Az a pár ember, akit nem szívlelek, annak a boldogsága sem érdekel, de a boldogtalansága sem. Nem vesztegetem az életem, időmet, energiámat rájuk egy percre sem. Nem érnek annyit, hogy magamból adjak nekik.
Azt írta mindenkié.. Nem azt hogy bizonyos embereké.
Pl az utcán sétáló Pistike vagy Juliska boldogságát pont lesz.rom ahogy ők is az enyémet.
A kérdés tág fogalom volt. Ő helyesen válaszolt :D
A családom és a közeli ismerőseim boldogságának tudok örülni.
Szerintem az idegenek sem örülnek az enyémnek ...