Tönkölypárna (beszélgetés)
Köszi a sok pozitív hozzászólást, a férjem orra alá fogom dörgölni. Ugyanis 1x olyan áhítozva mondta, h úgy szeretne vmi jó kemény párnát, ami természetese anyagból van, nem ilyen mindenféle MLM-es meg csodaszernek kikiáltott műanyag vmi. Fájt a válla és nyaka. Ráakadtam a tönkölypárnára, azt kapta vmilyen alkalomra. Vártam a hatást, hogy fog örülni, de akkora csalódást még nem láttam az arcán. Hogy eeeeeeez? Ez meg mi? (pedig amúgy nagyon udvarias, és tudatosan nem sértett volna meg azzal, h még csak nem is palástolja csalódottságát) Mondtam, ennél természetesebbet és keményebbet nem kaptam. Pipa voltam. Pár nap kínozta magát, aztán mondta, h neki nem kell. Mindene fájt tőle, zizegett és nem tudott tőle aludni, ő akinek 45 fokos dőlésszög is elég ahhoz, h elaludjon. Évekig a szekrénybe volt aztán tavaly eltüzeltem a szomszédasszonyoméval együtt, aki a sógornőjétől kapta, aki azért adta neki, mert a családban senki se tudta használni.
Egész biztos Nektek van igazatok, h ki kellett volna vmennyit venni belőle, és akkor jobb. A legközelebbi alkalomra veszek neki, hiszen én is úgy gondoltam, h jó, és itt is csak jókat olvasok. Én sajna nem tudtam volna használni, mert nagyon laposan alszom, többnyira hason és olyankor a kispárna az oldalam mellett van, nagypárnát meg sosem használok.
Szóval már meg is vetted? És...hogy aludtál, veszel már észre pozitív változást?
Eredetileg is büdös volt.
Azt olvastam valahol, hogy gyakran szalma illata van ezeknek a párnáknak, de az enyémen olyan penészhez hasonló szagot érzek. Bár már nem érzem olyan erősen, mint első nap.
Eredetileg is büdösnek érezted, vagy csak használtan?
Ha jó idő van már, érdemes kitenni gyakran a napra, a napoztatás jól felfrissíti.
Nem büdös a párna, max a vastag huzata.
Azt mosd ki, után meg használd a párnát egészséggel!
Még egy kérdés! Az normális hogy büdös a párna? Elmegy valaha a szaga?
Köszönöm a hozzászólásokat. Most már eldöntöttem hogy veszek egy kispárnát. A nyakam és a lapockám állandóan elfekszem, akármilyen párnát használok. Napközben is gyakran fájnak a csigolyáim.
Van egy anatómiai párnám is, de az csak hanyatt fekvéshez jó, reggelre pedig mindig hason fekve ébredek, kitekeredett nyakkal... :)
Szerintem egy nem az egész mag, csak a héj.
Egyébként magát a párnát nem lehet mosni, hanem cserélni kell. Nem emlékszem, mit mondott, akitől én az elsőt kaptam, lehet, hogy 1, lehet hogy 2 évet, de az az igazság, hogy nekem évek óta megvan ugyanez az első darab, használom és semmi baja.
Utána néztem, és mivel a tönköly az a búza héja így valószínű minden párna a héjból van...én tudatlan.
Én tönkölypárnának tudom a mieinket, a huzatot mosom rajtuk.
Most már csak egy kérdésem lenne tönkölypárna, vagy tönkölyhéjpárna alváshoz? Nektek melyik van, mert ezek szerint ez 2 féle lehet.
A férjem is állandó nyakfájással gerincbántalmakkal küzd, jó lennevalami ami tényleg jó.
Én karácsonyra kaptam egy kerek formájút, alváshoz nem használom, mert ahhoz nekem magas, de ülésre, bizonyos jógagyakorlatoknál megtámasztásra nagyon jó.
Én csak a vastag bélelt huzatot mosom, a cuccost azt nem.
bocsi elírtam,egy picike párnám IS van,meg egy normál amiből vettem ki tönkölybúzát, a páromnak meg a hernyó alakúja van :)
nekünk évek óta van,nem alvásra használjuk!!! ha fáj valahol arra a testrészre tesszük. csodákra képes :) haspuffadásra első osztályú , kislányom pici korában nagyon hasfájós volt,és enyhülést csak a tönkölypárna hozott. De kipróbáltuk fülfájásra,zúzódásra. be lehet tenni a fagyasztóba,lehűteni,és a sajgó testrészre téve hosszan lehet érezni kellemes hűtő hatását. Hasfájásra,fülfájásra pedig a mikro felmelegítve használjuk. Nekem egy picike kis párnám van, a párnámból vettünk ki tönkölyt,és azt használtuk a pici lányomnál,valamint most ha esetleg fülfájása van valakinek :)
A páromnak van, csak azon szeret aludni.
Én nem szeretem, ha véletelnül azon alszom, akkor elfekszem a nyakam és a hátam is.
Ezeket a párnàkat hogy lehet tisztítani/fertõtleníteni,ill. milyen gyakran ajánlott ùjra cserélni?
De hiszen csak az a baja, hogy sok a cucc benne. Én bizony megbontanám.
A férjemnek vettünk henger formájút is mg kispárna fazont is, nagyon szereti.Azóta nem is alszik másfajta párnával.
Nekem tönköly párnám volt de sajnos én nem bírtam aludni vele mert "zizegett"
Mi is kaptunk tesómtól valamelyik karácsonyra, de nem használjuk, mert nagyon kemény, kifejezetten rossz a fej alatt alvás közben. Megbontani nem akarjuk, mert totál le van varrva, igy csak disz az ágyon. Mindenesetre párnacsatára nem ajánlom, mert az gyilkos lenne vele! :D
Az enyém is kispárna méretű. Kétféle is van, az egyikbe tönköly van, a másikba másik anyag, talán köles (legalábbis formára olyan). A tönköly kicsit keményebb, zizegős, a másik könnyebben formálható. Én nagyon szeretem, bár eleinte kicsit tartottam tőle, de azóta remek jó vele az alvás. Csak ajánlani tudom.
Nekem is van, és a srácaimnak is, ez a hagyományos kispárna méret. Én nagyon szeretem, azóta nincs nyakfájás, gerincfájás ..... Ha hosszabb időre utazunk el, én is viszem magammal. :o))
Én is vettem ki belőle anyagot, nagyon szeretem, nem alszom el a nyakam.
Ha túl kemény, akkor ki kell venni az anginból egy kis anyagot. Az első párnám pont jó volt, a másodikat jól megtömték, emiatt egy keveset ki kellett venni, hogy puhább legyen. És akkor jó lett az is. A mienk nem hurka alakú, hanem normál párna alakú. Alváshoz vettük. :-)
Én hurka alakút vettem egyszer,ami relaxáláshoz jó.Arra tényleg,..pihenésre.De éjszaka nem tudom használni,mert hosszú távon nyom.Nem egy puha valami.
Nekünk is van, évek óta ilyenen alszik az egész család. Nagyon jó. Általában kisebb méretű, mint a normál párna, de nem is kell nagyobb. Meg hozzá kell szokni, hogy zizeg, de pár nap után fel sem fog tűnni. Én is csak ajánlani tudom.
Mi már több mint egy éve használjuk, nagyon szeretjük, férjem még nyaralásra is vitte magával. Sokáig kerestük a megfelelő párnát, ami minden kis nyűgjének eleget tesz, és csak ezek válltak be hosszútávon.
Használ valaki tönkölypárnát? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.