Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojásos sonkapástétom recept

Tojásos sonkapástétom recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tojásos sonkapástétom hozzávalói:
60 dkg füstölt sonka
12 vékony szelet bacon
7 tojás
2 zsemle
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1,5 dl tejszín
só, őrölt bors


A Tojásos sonkapástétom elkészítési módja:
Három tojást főzzünk keményre, hámozzuk meg. A sonkát, a főtt tojásokat, a megtisztított kaliforniai paprikát és a vöröshagymát, a zsemlét vágjuk kockára. Adjuk hozzá a nyers tojásokat, a zúzott foghagymát és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, végül jól keverjük el benne a tejszínt is. A baconszeletekkel béleljünk ki 6 kis hőálló tálat vagy egy közepes hőálló edényt, töltsük bele a masszát, és 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, majd hagyjuk kihülni és borítsuk ki a formából. A kis formákat tegyük tányérra (a nagyobb formában készültet előbb szeleteljük fel), és ízlés szerinti zöldsalátákkal, rózsaborsos hollandi mártással tálaljuk.

A hollandi mártás:
Keverjünk habosra gőzfürdőben 4 tojássárgáját 2 dl tejszínnel, kis adagokban adjunk hozzá 10 dkg puha vajat, és sűrítsük be. Sóval, citromlével és rózsaborssal ízesítsük.
Tálalás előtt készítsük el, mert a mártás az állástól összeesik.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojásos sonkapástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook