Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott burgonyapüré recept

Rakott burgonyapüré recept

A Rakott burgonyapüré hozzávalói:
2 kg burgonya,
50 dkg darált hús,
1 doboz csemege kukorica konzerv,
2 db kaliforniai paprika felkockázva,
2,5 dl tejszín ( vagy tej),
6 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt sajttal felezve),
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
só,
bors,
lestyán,
bazsalikom,
borsfű,
pirospaprika,
szerecsendió,
1,5 dl paradicsomlé.


A Rakott burgonyapüré elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, és a vajjal, tejszínnel, szerecsendióval robotgép segítségével pürésítjük.
A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A kukoricát lecsepegtetjük.
A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne, majd hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, pirospaprikával megszórjuk, ráöntjük a paradicsomlevet.
A darált húst a serpenyőben fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a kockára vágott paprikát, puhára pároljuk.
Egy sütőtál aljára elosztjuk a zöldséges darált húst.
Erre rákenjük a krumplipürét.
A krumplipüré tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd 2 percig légkeverésen pirítjuk



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. ápr. 5. 09:16
A rakott burgonyapüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook