Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...? fórum

Titok c .könyv, valaki aki használta, sikkerrel járt?Pozitiv gondolkodás bármire képes...? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
57. lillenet (válaszként erre: 54. - Tücsimücsi)
2009. ápr. 9. 21:52
Szerintem se várj vele:)
56. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 54. - Tücsimücsi)
2009. ápr. 9. 20:03
Ez esetben törekedj arra, hogy mihamarabb ;)
55. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 52. - Tücsimücsi)
2009. ápr. 9. 20:02

Azt szólom hozzá, hogy ez is egy vélemény.

Egyrészt nincs a világon olyan dolog, ami mindenkinek tetszene, ami mindenkinek bejön.


Másrészt nem igen adok olyan emberek véleményére, akiről nem tudom ki, nem ismerem a motivációját.

Attól hogy neki ez a véleménye, még lehet a dolog jó.


Egy jó tanács: soha ne mások véleménye alapján dönts. Nem tök mindegy, hogy mindenki más azt mondja rá, hogy szar, ha te vagy az egyetlen, akinek történetesen bejön?? :))

54. tücsimücsi (válaszként erre: 53. - Masször)
2009. ápr. 9. 19:55
Áááá, annyira azért nem lehet eltántorítani, egyszer biztos, hogy el fogom olvasni.
53. Masször (válaszként erre: 52. - Tücsimücsi)
2009. ápr. 9. 19:53

Mit lehet erre mondani?

Nem neki szól a könyv!

Tolsztojt sem szereti mindenki - többi közt én sem:-)

De az szomorú, hogy Téged néhány negatív sorral el lehet tántorítani az elolvasásától.

Abban viszont teljesen igaza van, hogy az ég egy adta világon semmi újdonság nincs a könyvben! Több ezer éve leírták már minden bölcsességét. Amiben egyedül álló, az a tematikussága. Egy helyre gyűjtötte az amúgy több tucat könyv lényegét - amit ha eredetiben kellene olvasnod soha nem érnél a végére.

2009. ápr. 9. 19:30

Ehhez a véleményhez mit szóltok?


[link]


Hozzáteszem, nem olvastam a könyvet és a filmet sem láttam, pedig nagyon érdekel(t). Ez a vélemény csillapította a kíváncsiságomat:(

51. 85ef3bb3d1 (válaszként erre: 49. - 3e0ba54fb8)
2009. ápr. 9. 19:07
Köszi! Hát igen, a hírekről le kéne szokni nekem is. Az első amit megnézek a neten az a hírek! Jól fel is húzom magam rajta, de most pár napja már ezzel is úgy vagyok, hogy nem érdekel, majd lesz jobb is!
2009. ápr. 9. 16:52

Én most délután néztem meg a filmet :)

Jó volt...szószerint jó.

49. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 44. - 85ef3bb3d1)
2009. ápr. 9. 13:40

Erre csak egyetlen megoldás van. Nem hallgatod végig a panaszáradatot. Tudom, nem mindig könnyű, nekem is van egy barátnőm, akit imádok, de folyton azt hallom, hogy mennyire rossz minden.

És tényleg meg is történik vele, múlt héten összetörte a kocsit, másik kettővel együtt. Az egyik ügyfelük barterben fizetett ki egy számlát, egy hiperszuper matracot adott érte, kb. 300.000 ft-ba kerül, 1,5 év elteltével a matrac tönkrement - 10 év garancia van rá - a fickó még a telefont sem veszi fel neki. A villanyszerelő rosszul kötött be egy vezetéket, elégett, tönkrement a mosogatógép, a mikro és a hűtő, minden, ami arra a vezetére volt kötve. És ez csak egy icipici része a törtnéseknek :((.


Amikor elkezdenek panszkodni, egyszerűen tereld el a témát. Ne mondd, hogy hagyja abba, mert ezzel csak felbőszíted, de ne adja lehetőséget rá. Ne nézz tévét, ne hallgass rádiót.


Én mindig a Slágert hallgattam reggel óta, de tele volt a hócipőm, hogy folyamatosan negatív híreket olvasott a drága Gombos Edina. Egyszer véletlenül a Danubiusra kapcsoltam reggel, s mit tapasztalok, ott nem ez a hírválogatás metódusa. Azóta nem hallgatom a Slágert. A híreket ott olvasom, ahol tárgyilagosan közlik és nem fűznek hozzá hangulatot.


Ez persze nem jelenti azt, hogy én nem vagyok néha rosszt passzban. Ma például sírva könyörgöm a vonzás törvényének, hogy ne működjön :))))

48. lillenet (válaszként erre: 47. - 85ef3bb3d1)
2009. ápr. 9. 13:21

Szívesen:)

Kb egy hónapja láttam a filmet.

Nálunk mostanában (számunkra) óriási összegű rezsiszámlák voltak a legnagyobb gondok, gyeden vagyok, elég kilátástalan volt minden, de az utolsó pillanatban mindig sikerült valahogy elrendezni őket:) Pl jött páromnak egy kb másfél hetes meló, amivel kb annyit keresett, mint máskor egy hónap alatt, ráadásul arról a helyről hozott egy szekrényt, amit ki akartak dobni, de mi jó pénzért el tudtunk adni:) Szóval tényleg nem szabad azon fennakadni, hogy: dehát hogyan sikerülhetne? A "hogyan", az majd kialakul magától, csak hinni kell:)

2009. ápr. 9. 12:35
Köszi sokat segítettél! Te pontosan mióta alkalmazod? Tudom írtad pár hét, de 1-2, vagy 5-6? Milyen pozítív dolgokat tapasztaltál?
46. lillenet (válaszként erre: 44. - 85ef3bb3d1)
2009. ápr. 9. 10:43

Részben válaszoltam az előző hsz-ban, de még annyi, hogy így tényleg nehéz lehet, bár panasz azt hiszem mindenki körül van, pláne mostanában. Viszont ha már próbálod más szemszögből és optimistán nézni a dolgokat, az már fél siker, így menni fog az átállás:) Szóval csak így tovább, minden rossz után jó következik, és ha már megállítod a rossz gondolatok lavináját, akkor az már nagyon jó.

Én hiszek abban, hogy a gondolatnak teremtő ereje van, akár pozitív, akár negatív. Nézzetek körül, az állandóan pesszimista és panaszos emberekkel tényleg sokkal sokkal több rossz és szerencsétlen dolog történik. Aki viszont nem hagyja magát, és reménykedik, az mindent túlél és eléri amit akar:)

45. lillenet (válaszként erre: 43. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 9. 10:38
Hülyén hangzik, de próbáltam lépten-nyomon (pl.boltba menet, mosogatás közben, bárhol bármikor) azt hajtogatni magamban, hogy addig is, míg minden álmunk megvalósul, a nyomasztó gondok szép sorban megoldódnak. Ennyi (volt) az egész. Ha valamit sokat hajtogatsz, előbb-utóbb elhiszed, akármilyen furán hangzik. Nem állítom, hogy nincsenek sötét gondolataim, és hogy sosem hagy el az optimizmus azóta. Vannak még pánikos napok, de másnap "magamra parancsolok", hogy pl miért parázok előre valamin, nem is biztos, hogy olyan carul fog alakulni, ahogy gondolom, ha meg mégis, ráérek akkor idegeskedni... És próbálok mindig minden apróságnak örülni, akár a szép tavaszi napoknak, akár egy jól sikerült ebédnek, vagy az egészségünknek, még ha nem is tökéletes, vagy annak, hogy minden nap van mit az asztalra tenni. Minden relatív, mindig találsz valami örömet, ha akarsz.
44. 85ef3bb3d1 (válaszként erre: 42. - Lillenet)
2009. ápr. 9. 09:24

És, hogy sikerült átállítani az agyad? Mit csinálsz? Kicsit bővebben le tudod írni?

Én is igyekszem de nekem nagyon nehezen megy!Főleg mert mindenhonnan csak a panaszt hallom. A munkahelyen, anyutól, itthon a páromtól, stb. Nem tudom ki kerülni, hogy ne gondoljak a rossz dolgokra. Bár próbálok úgy beszélni róla, hogy mindig hozzáteszem, hogy engem már ezek a dolgok nem izgatnak mert úgy is jobb lesz, vagy ilyesmi! Csak így nagyon nehéz!

43. makrai.lilla (válaszként erre: 42. - Lillenet)
2009. ápr. 9. 09:14
nekem sajna 1-2 nap nem elég-
2009. ápr. 8. 23:22
Persze ez annyira egyszerűnek tűnik, hogy épp emiatt kételkedik az ember. De én is arra gondoltam, hogy mit veszíthetek? Kellett 1-2 nap, míg "átállítottam" az agyam, de már az első héten voltak apró "jelek", hogy működik:)
2009. ápr. 8. 23:19

Sziasztok!


Nemrég "találkoztam" még csak A Titokkal, de ezalatt a pár hét alatt is állíthatom, hogy működik. Az égető gondjaink szépen sorban megoldódtak valahogyan, kevesebb idegeskedés nélkül, mint eddig.

Nekem is nehéz magamba súlykolni, hogy pl. igenis lehetek (vagy inkább LESZEK) jómodú, gazdag, ilyen spórolós évtizedek után. De el KELL hinni, hogy megvalósul egy álmod, és akkor működik.

Ha csak kipakolsz egy szekrényt, de nem gondolsz a nagy Ő-re minden nap, nem várod/képzeled a találkozást, nem TUDOD, hogy el fog jönni, akkor semmi sem fog történni, a hiten van a lényeg, az optimizmuson.

A gázszolgáltató pedig tényleg küldi a számlát, csak épp a kifizetése fog kevesebb gondot jelenteni, ha hiszel abban, hogy ki tudod majd fizetni valahogyan. Ahogy a film is mondja, ne foglalkozz azzal, hogy HOGYAN. Azt majd az élet megoldja, te csak tűzd ki a célt és higgy benne:)

2009. ápr. 8. 13:44

Igen, én sikerrel jártam.

A titoknak (is) köszönhetem, h :

- lediplomáztam.

- olyan munkám van amit szeretek.

- azonnal találtam albérletet az egyetemi kolis évek után.

- bármennyire is lehangolt vagyok az optimizmusom, a pozitív hozzáállásom és a humorérzékem átsegít.

- minden apró dologért hálás vagyok.

- meg tudom mutatni az embereknek, h igenis van remény, s az élet szép.


Az igazi titok te magad vagy! Ahhoz, h igazán alkalmazni tudd a Titok -ban olvasott / hallott -látott dolgokat meg kell ismerned önmagad. El kell fogadnod magad olyannak amilyen vagy. Félre kell söpörni az egódat. Meg kell határozni a céljaidat! Látnod kell őket - ha másképp nem megy írd le, rajzold le, vágd ki!

A lényeg : légy őszinte magadhoz, bízz magadban és szeresd önmagad.

Hisz ha képes vagy elfogadni önmagad, akkor másokat is el tudsz fogadni. S ki tudja, lehet pont ők fognak átadni neked olyan apró "üzeneteket", melyek eljuttatnak céljaidhoz.

Láss, ne csak nézz! A szíveddel.

39. 223cf40dc0 (válaszként erre: 38. - Gyorki maria)
2009. ápr. 8. 12:40
www.atitok.hu
2009. ápr. 8. 09:33
Én nem olvastam a könyvet,de sajnos eddig még nem találtam a könyvesboltokban.
37. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 35. - Masször)
2009. ápr. 8. 08:06
Nagyon egyetértek veled, így van, ha ki sem próbálod akkor nem tapasztalod meg, hogy megy e? Pedig mindig működik, akiben kételkedés van és nem bírja kikapcsolni, annak nem fog működni. Feltétel nélkül kell hinni a dolgokban.
2009. ápr. 8. 04:34

Sziasztok,

Többeteknek szeretnék most néhány gondolatot írni, de később szeretnék egy bővebb (80-100 soros) olyan anyagot írni, amely talán világosabbá teszi ezt a témát.

"Viszont borzasztó nehéz a gondolatainkat kordában tartani mikor az élet más területéről van szó..."

"Ilyenkor mit kéne csinálni! Tudtok ebben segíteni?" (Viki35 hsz.)

Tökéletesen értem a kételyeidet. Ez természetes.

Röviden, (zanzásítva):

1./ Vagy elfogadod, hogy a gondolataid befolyásolják a fizikai körülményeidet, vagy nem.

2./ Van annyi információd, hogy az 1. pontban döntést hozzál? Általánban nincs.

3./ Mindazon technikák, melyek segítenek gondolataid koncentrációjában, összeszedettségében, azok mind hasznosak általánosan a te testi-lelki egészséged számára.

Itt kapcsolódom "Masszőr 35"-höz: Mit veszítesz, ha kipróbálod?

Te kérdezheted: Na jó, de azért "gagyiságra" azért nem akarom vesztegetni az időmet.

Én válaszolok: Soha ne töltsed haszontalanabbul az idődet, mint relaxációra, meditációra.

Abszolút saját véleményem:

A Titok című könyv, és pláne a film egy tipikusan amerikai, piszokul csicsás, figyelemfelkeltő anyag, de egy baja van: NEM VISZI VÉGIG EGY LOGIKAI LÁNCON EZEN MECHANIZMUS MŰKÖDÉSÉT.

Legközelebb ezt le fogom írni. Megmondom őszintén, még most is az anyagot gyűjtöm ahhoz, hogy minél áttekinthetőbben tehessem ezt meg.

Mert össze akarok hozni egy olyan max. 8-10 oldalas anyagot, amely feltárja ezen mechanizmus működését.

Ahogy megvan, - max 1-2 hét - jelentkezem, s leírom itt.

-----------------

Még valamit. (Picit hasonlít a fentiekre.)

Angol nyelvtan. Sok-sok könyv jelent meg ez ügyben, melyeket normál ember általában nem olvas el.

25 éve ismerem az angol nyelvet, s 15 éve tanítom. Na, nem ez a lényeg!

A lényeg az, hogy komolyan áttanulmányoztam az angol nyelvtant az ÉLETBEN ÉS A KÖNYVEKBEN.

Sejthetitek az eredményt: A NYELKÖNYVEK INKÁBB ELRIASZTANAK AZ ANGOLTÓL, MINT KEDVET CSINÁLNÁNAK. EZ HIBA!

Fentiek alapján - most már nem leszek hosszú - elkészítettem egy 10 oldalas (!) "teljes angol nyelvtant", melynek ismeretében a beszélt angol nyelv ~95%-át teljesen birtokoli tudod (mert valójában az az élet nyelve "angol honban" és az USA-ban úgyszintén.

Miért irtam én ezt le ilyen hosszasan?

Mert a "Titok" (Secret - persze már ez a szó is szenzáció kereső: ki nem kíváncsi a titokra? Mindenki.

Tehát: Mindenkinek el lehet adni a könyvet.

(Ez csak egy malíciózus megjegyzés.)

Azért írtam le az angollal kapcsolatos dolgot, mert a mostani ismereteim szerint a "vonzás törvénye" mechanizmust is le lehet írni max. 5-10 oldalban úgy, hogy mindenki kristály tisztán lásson.

Feltétlenül jelentkezem!

Üdv: Travels

Ui: Egy átlagosan jó képességű 13 éves leányzónak 4 hét alatt (heti 3x2 óra) átadtam gyakorlatilag (!) a teljes angol nyelvtant úgy, hogy sikeres középfokú vizsgát tett.

(Azért előtte volt kb. 4 hónap felkészülés bizonyos téren (ez az én titkom kell, hogy maradjon), mely mindezt biztosította.

A lényeg: 5-6 hónap kemény tanulás: a középfok biztos.

Sziasztok mégegyszer!

2009. ápr. 8. 00:28

Kételkedők!

Mit veszítesz ha kipróbálod? Semmit!

Akkor ahelyett, hogy itt azon tanakodsz, hogy naivitás-e vagy ésszerű-e miért nem próbáljátok ki???

Egy kicsit sántító hasonlattal élve: ha lottózom nem biztos, hogy nyerek, viszont ha nem lottózom, biztos, hogy nem nyerek!!!!!!!

2009. ápr. 7. 19:55
énis ezért kételkedek....
2009. ápr. 7. 19:50
Azt elismerem, hogy a pozitív hozzáállás fontos. De tényleg elhiszi valaki, hogy ha ki ürítek egy ruhásszekrényt, vagy az ágy egyik oldalát mindig szabadon hagyom, akkor eljön a Nagy Ő? A közüzemi szolgáltatók pedig nagy ívben tesznek rá, hogy én azt akarom, ne jöjjenek a számlák. És még sorolhatnám. Aki olvasta a könyvet, tudja miről beszélek.
32. 4c35511f0b (válaszként erre: 21. - Dundi53)
2009. ápr. 7. 16:31
Neten meg lehet rendelni (még olcsóbb is).
31. makrai.lilla (válaszként erre: 29. - Dundi53)
2009. ápr. 7. 16:28
hmm ez érdekes.netes rendelés ???????????
30. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 29. - Dundi53)
2009. ápr. 7. 16:22
Szia, írtam privit.
29. dundi53 (válaszként erre: 26. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 7. 14:47
Sajnos hiába kerestem nincs a környéken és a megyeszékhelyen sem. :(
28. Masször (válaszként erre: 27. - Julia-g)
2009. ápr. 7. 11:00

Ha olvastad a könyvet akkor találkoztál ezzel a nagyobb erővel. Ott Univerzumnak nevezik.

Ez nem több és nem kevesebb mint a Teremtő felekezeteteken felülemelkedő megnevezése.


Igen, azt gondolom, az éhezők elhiszik, hogy ha szüleiknek ez volt a sorsa, akkor nekik is ez kell, hogy legyen. Hidd el, köztük is vannak néhányan, akik ezt nem hiszik el, nos, ők nem éheznek még Etiópiában sem:-)

Abból amit írsz azt gondolom Neked az a karmád, hogy ebben az életedben ne használd a Titok lehetőségeit. Véletlenek valóban nincsenek! Érdemes észrevenni, hogy bár kezedben van a lehetőség, mégsem élsz vele. Vajon miért? Mi ez ha nem a karma a sors, vagy egy véletlen leszületés bizonyítéka?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook