Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tiszta só vagy himalája só? fórum

Tiszta só vagy himalája só? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
2020. dec. 9. 16:00
Csakis a patikasó!
92. 7454c77428 (válaszként erre: 91. - Alessandro)
2020. dec. 9. 15:42
mindenki egyen olyat,amit akar,meg amit a bukszája megenged.
91. Alessandro (válaszként erre: 88. - Guruljka)
2020. dec. 9. 15:40

Kicsit kezd már a részedről rögeszméddé válni ez az asztali só fogyasztásod.

Csak, hogy értsd, engem q.vára nem érdekel, hogy ki mivel mérgezi magát. Tőlem ehet bárki asztali sót, (hosszú távon) az ő egészsége bánja. És ajánlgathatsz káliummal kevert sót is, ami egyes embereknek életveszélyes, akár halálos is lehet, de legjobb ha ráhagyod mindenkire, hogy miben hisz, vagy miben nem hisz.

Én pedig inkább sózom jegesedéskor a saját udvaromon a saját lépcsőimet a 46 Ft-os asztali sóddal, minthogy elcsússzak a jégen és a tiszta, ámde sómentes talajon landoljak.

És még valami, mivel látom nagyon nem érted:

Nem a natúr sót keverik a szennyeződéssel, hanem a bányászott só szennyezett különböző mértékben, Míg a tiszta, laboratóriumi körülmények közt előállított patikasó nem.

Remélem, hogy most már érthető voltam.

90. Guruljka (válaszként erre: 86. - Alessandro)
2020. dec. 9. 14:30

És a Himalája sóban mik azok a szabad szemmel látható fekete szemcsék? Abban nem szennyeződés?

És mi a helyzet azzal a himalája sóval, itt írta valaki, hogy eleve fekete? Az akkor mégis koszos?

89. Guruljka (válaszként erre: 85. - Alessandro)
2020. dec. 9. 14:28

Érdekes elképzelés, hogy összerakják a nátriumot és a klórt. Nem találtam nyomát ilyen eljárásnak.

Itt egy patikasó rendelési oldal (Dr. House-ra én mondjuk nem hivatkoznék, ha komolyat akarnék írni), itt is bányásszák a sót:

[link]

88. Guruljka (válaszként erre: 86. - Alessandro)
2020. dec. 9. 14:23

Köszönöm, én is hozok egyet, kicsit érthetőbb.

[link]

Én nem tartok a káliumtól, mert nem eszem magas káliumtartalmú élelmiszereket, és egyébként is egészséges vagyok nagyjából.Ezt igazolja a kb. évenként elvégzett laborvizsgálat is.

Minden felmenőm egész életében a normál sót használta, és akiket ismertem, egyikük halálának sem volt köze a hiperkalémiához.

Szóval nem vagyok hajlandó félni. Ettől sem. És nem nézegetek semmit nagyítóval, legfeljebb az apró betűket.

Itt egy cikk arról, hogy a patikasód nem old meg semmit:

[link]


Már csak azért sem, mert, habár nem is egy cikkben mondják a józan ész szerinti megoldást, de sokan átsiklanak felette: mindegyik konyhai só 98% NaCl, és a maradék 2%-ban van a sokat emlegetett 84 ásványi anyag. Hát bármi is az a napi 5 gramm só 2 százalékának az 1/84-ed része, ásványi anyagként nem sokat piszkálhat bele semmibe.

Viszont a lépcső és a járda anyagát sem rongálom sóval, a talajról nem is beszélve. Arra vannak más, szintén olcsón kapható anyagok.


Aztán meg: miért kevernék a natur sót bármivel? Csak drágábbá tenné.


Ettől persze bárki bármivel sóz, tegye. Semmi előnye nem lesz ugyan, de ha ettől érzi jól magát, nyugodtan sózzon, amivel csak jónak látja.

87. 7454c77428 (válaszként erre: 81. - Qwert1234)
2020. dec. 9. 09:32
a fene tudja.én elég sótlanul főzök.sótlan asszony hogy főzne.
2020. dec. 9. 08:43

Többeknek: A Lidl-ben az asztali só ára 46 ft/kg

Tudjátok az só az asztali, amelyet ha nagyítóval szemügyre veszünk, apró kis szürkés, fekete szemcséket láthatunk benne. Hát mindenki nyugodjon meg, az nem ásványi anyag, hanem szennyeződés. Azért tudom az árát, mert én is szoktam venni így tél előtt csúszásmentesítésre a lépcsőimre. De megenni? SOHA!

És végül (főleg Guruljkának) egy kis olvasnivaló:

[link]

85. Alessandro (válaszként erre: 84. - Qwert1234)
2020. dec. 9. 08:42

Megmondom én neked: Más a szennyeződéstartalma.

Tudod, rég rossz, ha a sót tisztítani kell.

Laboratóriumi, tiszta körülmények között veszik a nátriumot és a klórt, lesz belőle, tiszta nátriumklorid (NACl). Na, ez a szennyeződésmentes, tiszta patikasó.

2020. dec. 9. 08:16
És azt tudja valaki hogy mi a különbség a fehér és a rózsaszín himalájai só között? A fehér azért fehér mert tisztított vagy azért mert máshonnan származik? És amúgy hogy tisztítják a sót?
83. qwert1234 (válaszként erre: 82. - Guruljka)
2020. dec. 9. 08:15
Igazad van, ezt tényleg nehéz így megmondani.
82. Guruljka (válaszként erre: 81. - Qwert1234)
2020. dec. 9. 03:54

Sosem mértem, mennyi sót fogyasztok egy nap. Nem igazán érdekel, bármit mondanak is.

Valamennyi só biztosan kell, és aki nem eszik sem konzerveket, sem felvágottakat, mint én is, az mégis mennyi sót visz be vajon? Mit kellene mérni, csak az ételbe szórt só mennyiségét? És aki több személyre főz, de kis adagot eszik? Nehéz ügy ez.

2020. dec. 9. 03:17
Köszönöm mindenki válaszát :) várom még ha valakinek van még véleménye ezzel kapcsolatban. Addig is ez úgy kérdés: ki mennyi sót fogyaszt naponta? Úgy tudom hogy napi 5g az ajánlott mennyiség van valahol meg 20-30 g-ot ajánlanak. Elég nagy a kontraszt. Valahol azt írják hogy a só káros és minél kevesebb kell belőle valahol meg azt hogy pont az a káros hogy keveset eszünk belőle mert felborítja a víz háztartásunkat. Most akkor melyik az egészségesebb? A sok vagy a kevés só?
80. Guruljka (válaszként erre: 75. - Alessandro)
2020. dec. 8. 22:37

Alessandro, sok reményem nincs, mert nagyon "meg vagy átalkodva" a tiszta patikasó mellett, de hátha:

[link]

79. liliom10 (válaszként erre: 15. - Bless the child)
2020. dec. 8. 21:58
Ha csak NaCl, akkor tiszta só. Ha sok kálium meg egyéb van benne, akkor nem tiszta só ... szerintem. Nézd meg a zacskón az összetételt !
2020. dec. 8. 21:19
patika
77. 8d00a82c06 (válaszként erre: 76. - 7454c77428)
2020. dec. 8. 20:00
🤣🤣🤣
76. 7454c77428 (válaszként erre: 75. - Alessandro)
2020. dec. 8. 19:59
ki nem gondolta?
75. Alessandro (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2020. dec. 8. 19:48

Ha megteheted, akkor 99,9 % tisztaságú, szennyeződésmentes sót, más néven patikasót használj. Igaz, hogy ennek a nagy tisztaságú sónak az ára 500-600 Ft/kg.

És még valami: Állítólag angol tudósok szerint a világon eddig összesen eladott Himalája sóból, már 3-szor is kijönne az igazi Himalája hegység. :) (Úgyhogy csak vigyázat!!!)

74. 0c4eeadbce (válaszként erre: 73. - 7454c77428)
2020. dec. 8. 19:15
Az egyik iskolában is volt, ahol helyettesítettem
73. 7454c77428 (válaszként erre: 71. - 0c4eeadbce)
2020. dec. 8. 19:01
nálunk az óvodában van sószoba.
72. 0c4eeadbce (válaszként erre: 71. - 0c4eeadbce)
2020. dec. 8. 19:00

A telefonom alkotott


jódozott sót

2020. dec. 8. 18:58
Sima fehèr szóból a durva szeműt szeretem, meg a hódított sót. Nekem a rózsaszín só nem szimpi főzőcskèzni, csak sólámpának ès sómècsesnek, meg sószappannak szeretem.
70. 7454c77428 (válaszként erre: 65. - Candytuft)
2020. dec. 8. 18:51
én a kávét csak kávéval.ha erős,akkor csapvízzel.ez a legolcsóbb-
69. globus (válaszként erre: 67. - Guruljka)
2020. dec. 8. 18:49
Az ám! Nekem van bontatlan 25 Ft-os cukrom. Kép az óságos naplóban. Ez még nem is legrégebbi, mert korábban papírzacskós volt, 10 Ft?
68. Guruljka (válaszként erre: 65. - Candytuft)
2020. dec. 8. 18:48

A nádcukor nekem is ízlett. Talán mert nem annyira édes? Nem tudom. Itt nem kapni, majd ha látok valahol, veszek.

A himalája só nélkül megvagyok.

67. Guruljka (válaszként erre: 64. - Globus)
2020. dec. 8. 18:47
És a konzervekre gyárilag rányomtatták az árat!
66. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Qwert1234)
2020. dec. 8. 18:33
Parajdi sót használok, ez bányásszák. Benne vannak az ásványanyagok is.
2020. dec. 8. 18:27
kb.5 éve használom a himalája sót. Annyira hozzászoktunk, ha már látom, hogy nagyon fogyóban van, akkor pótolom is, mert más sóval semmi nem lenne olyan.. :) fél kg-s vagy kg-s kiszerelést szoktam venni, nyilván sokáig kitart, így azért sűrűn nem kell vennem. off Így vagyok még a nádcukorral, csak azzal tudom meginni a kávém. Hát egyik se olcsó, de ebből nem engedek. :)
64. globus (válaszként erre: 62. - 7454c77428)
2020. dec. 8. 18:19
Persze, mert annyira fix ára volt mindennek, előre kiszámolták és pont annyit adtak, amennyi elég is volt.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook