Tiszta só vagy himalája só? (beszélgetős fórum)
Én itt is vásárolok. Ez kb. 2 kg.
Engem az az ásványi sómennyiség nem befolyásol, amit a só révén magamhoz veszek vagy nem veszek.
Nem hiszem, hogy a csipetnyi sóban levő 0,2 százaléknyi, de össesen pl. 28 ásványi anyag mennyisége a szervezetem számára bármilyen irányban döntő lenne.
Nem adok többszörös pénzt valamiért, ami ködösítések nélkül olcsón is kapható.
Én meg kevés kémiát olvasok. Bocsánat, tényleg vannak szerves ásványok!
Viszont nem tudom, mennyire jutnak az asztalunkra.
Mint pl., ahogy olvasom, a mellit, vagy az evenkit, vagy a többi.
Bocs, de az étkezésre használatos nem csak darálóban kapható. Egészen biztos. :) Vettem már zacskós kiszerelésűt.
Nem kekeckedni akarok, csak kiigazításként mondom.
Mi az a szerves ásványi só?
Ami ásványi, az nem szerves.
Az étel levében, azaz vízben oldott sók pedig mintha nem is lennéneka szervezet számára?
Fura dolgokat olvasol.
Sokféle sót használok. Köztük a Himalayant is, mert a szervezetünknek szüksége van az ásványi anyagokra.
Régen a szüleink idejében a só sokszor feketés/sötét színű volt, az ásványi anyagok miatt.
Az óceán vizének a sótartalma kb. 3,5%.
Amikor a víz elpárolog, hátra marad a só, sok óceán parton rugdostam a só kristályokat.
Ha kolbászt készítek, ahhoz csak a tiszta koshert.
Itt szinte minden konyhasóban benne van a jód, mert az a fogzománcot védi.
Van egy nagy sólámpám a himalayan sóból, de az étkezésre hasznát darálóban kapható, szabályozni lehet a szemcsék nagyságát.
Nem tudom, melyik jobb.
Amikor felkapnak valamit, az ember hajlamos hinni abban, hogy valóban jobb a hatása, és kipróbálja.
Én is használok rózsaszín "Himalája" sót. Felváltva tengeri sóval. Hol egyiket, hol a másikat. Mivel 1 kg só nagyon hosszú ideig elég, nem vág földhöz a jóval drágább nagy szemcsés "Himalája".
Pont azért használom mindegyik fajta sót, mert még senki nem győzött meg arról, hogy egyik vagy másik a jobb.
Más, csak mondom: a sóbarlangokban is rózsaszín só van. Sok asztmás, köhögős ember jár oda a vélt vagy valós gyógyulás reményében.
Mondjuk most nem tudom, mi a helyzet, fogadnak-e látogatót a vírushelyzet miatt.
Azért is írtam, hogy a számomra az. Mintha piszkos lenne.
Most talán meglepődsz: a tatárbifszteket viszont szeretem, csak ritkán jutok hozzá.
Igaz, abba nem kell kézzel belenyúlni.
Kb 5kg "mezei"sót vehetnél fél kg himalájasó árából.
Egyáltalán nem gusztustalan,igaz te fasírozottat sem gyúrsz.
A fiam néha a sóval variál,csak úgy. Legutóbb himalája sót hozott, blokkot nem... Szóval nem tudom, mibe kerülhetett, fél kilós, és ronda rózsaszín, egy-egy fekete szemcsével. Irtó gusztustalan a számomra, alig várom, hogy elfogyjon.
Én váltogatni szoktam, és ha jódozottat látok, néha azt is veszek. De a Himalája sót, amelynek a Himalájához nem sok köze van, sosem venném meg.
További ajánlott fórumok:
- Van még őszinte tiszta barátság, vagy már csak érdekből barát?
- Lehet lúgosítani a Himalája sós, szódabikarbónás fürdővel?
- Ez a Himalája só rózsaszín granulátum ehető?
- Van aki már használta a Himalája sót?Mik a tapasztalatok illetve milyen hatással van a szervezetre?
- Tudja valaki hol kapok (nem interneten) himalája kristálysót?
- Tényleg olyan jó a Himalaja sószappan a bőrnek?