Tinik (beszélgetés)
az enyémnek nincs testvére,tudom hogy ő nagyon a lelkére vesz mindent,így néha megpróbálok a lelkére hatni.egy ideig akkor minden rendben.mikor nő be a fejük lágya? én már nem bírom sokáig.
Az enyémhez barátok se járnak,a suliban vannak haverok,de ahogy hazaér egyből a gép,ott beszéget másokkal a játékban,de szerintem az kevés.Van egy 2 évvel fiatalabb uncsitesója dettó ugyan az,nagyon szeretik egymást,de másról se beszélnek csak a játékról.Nagyon elkeserít és főleg,ahogy a hugával bánik.
én megértelek,az én fiam sem csavarog,de tudom ha nem vagyunk itthon ide jönnek a barátai.ő is sokat ül a gép előtt nem akar tanulni.az iskola egyáltalán nem érdekli pedig matek versenyekre járt.szóval nem buta gyerek de sajnos elment az esze egy ideje.
Az én fiam,16 éves múlt.Nem csavarog eddig 4-es tanuló volt,mostanában sokat rontott.Azt mondja azok a tantárgyak úgyis csak idén vannak és nem érdekes,a fő tantárgyakból továbbra is billeg a 3-4-es között.El vagyok keseredve,szemtelen,nem akar semmiben segíteni,csak a gép elött ül és játszik,ha eltiltom akkor a tv elött ül.Totál mozgásszegény és nem is akar tenni ellene semmit. Azt hiszem valamit rosszul csinálok,és félek,mert a lányom most megy elsőbe és mi lesz,ha én hiába mondom,hogy gyakoroljon nem akar.A két testvér se érti meg egymást sok a 9 év közöttük,egymást piszkálják,ha együtt vannak olyan csúnyán beszélnek egymással,hogy fejfájást kapok tőlük.Akár mit mondok falra hányt borsó :(
hát igen,biztosan másként állnának a dolgok ha itthon lennék vele.de nem hanyagolom el,ő tudja ezt csak a barátok ugye...
Mellé kell állnotok.Vele kell lenni délutánonként,kell a kontroll,,,,érezze hogy otthon vagytok.Mikor egész délután dolgoztam,estig,azt megérezte a lányom.Rontott a jegyeiben is.Akkor döntöttem.Szükség van ránk.
én már próbáltam mindent,először büntetés,később zsebpénz megvonás,majd nem számítógépezhetett.de minden hiába volt,majd próbáltam megbeszélni vele nyugodtan a dolgokat.hiába minden elvagyok keseredve.
Hú értem a problémád....
Egyik ismerősöm fia nagyon elkallódott.Mindenki dolgozott körülötte,mármint a fiú körül,és állandóan csavargás lett...Ma már túl vannak mindenen :( és még csak 17 éves.
szerintem több időt kéne vele tölteni, é határozottan fellépni.
Érvelni...
vagy...Ami nálam bevált: "Tükröt tartottak nekem..."
Hogy milyen vagyok...
akkor elgondolkodtam.
nagyszájú voltam, nyughatatlan, hebrencs.
mára csak a stilusom lett szolidabb=)
az én fiam 13 éves,a férjem hetel csak hétvégén van itthon.én szinte mindig dolgozom,így nagyon nehéz követni hol van,kivel barátkozik.folyton vissza beszél,nála jobb gyereket nem ismertem de pár hónapja kicserélték.
engem a határokkal nem tudtak kordában tartani, cska jobban megvadultam...
Az észérveket viszont máig is meghallgatom,és aszerint cselekszem.
Szerintem igy...
Jól,rendben van -vagyunk.
17éves lesz,és mindig minden helyzetben "bírtam vele".
Igaz,mindig nyugodt volt,már a születésétől kezdve evett-aludt,soha nem hisztizett,mikor itt kellett volna lennie az idejének,akkor sem.
Az iskolát is szépen elvégezte és a gimnáziumban is ügyeskedik.Igaz nem kitűnő már,de nemcélom s neki sem....Azaz nem eminens tanuló.
Iskola után bemegy a belvárosba és 16:00kor otthon van,tanul,beszélgetünk,és 9kor már ágyban van.
Rendszer,ez a kulcsszavam,mindig erre törekedtem.
ti hogy birtok kamasz gyermeketekkel?
További ajánlott fórumok: