Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ti továbbtanulnátok? És ha igen melyik irányba? fórum

Ti továbbtanulnátok? És ha igen melyik irányba? (beszélgetős fórum)

2011. jún. 16. 09:45
én jövöre érettségizem esti tagozaton , van már egy eladó szakmám, de nem szeretnék eladóként dolgozni, mert nem tudok benne elhelyezkedni és nagyon megutáltam az eladó szakmát az érettségi után mindenképp tovább fogok tanulni másik szakmát szeretnék , amibe van esélyem elhelyezkedni.
2011. jún. 15. 08:26
SOHA:D:D
14. 03e8385f6c (válaszként erre: 1. - Jaina)
2011. jún. 15. 08:22

Az informatikának van jövője, de a haszontalan egyetemi áltudományokkal semmire sem viszi senki - legalábbis a HR-esek az ilyen diplomákkal önéletrajzokat marokszám dobálják az iratmegsemmisítőbe.

Ha van évi 6-8 kilód tandíjra, akkor inkább vegyél egy vitorlást, utazz, zenélj vagy csak egyszerűen élvezd az életet:)

13. martin3 (válaszként erre: 9. - Jaina)
2011. jún. 10. 10:29

szia! szerintem nézz körül a szakmákban, hogy mit szeretnél, milyen állás tetszik,és ahhoz milyen papír kell, eszerint tanulj tovább. Attól, hogy szerzel még egy papírt, nem feltétlenül jelenti azt, hogy közelebb kerülsz ahhoz a munkához, amit szívesen is csinálnál és esetleg jól is fizetnek.

A baba alatt meg simán lehet tanulni, csak le kell tenni a picit max fél8-kor aludini(és nem este 10-kor mint sokan) és 8tól éjjel 1-ig vagy ameddig bírod lehet tanulni...:) én nyáron lettem terhes az elsővel, szepteberben kezdtem a sulit, mámrciusban született a baba és májusban a 2 hónapossal ugyanúgy vizsgáztam, mint ha nem lett volna, ezért nem halasztottam. És 4 évig tanultam(ennyi volt a képzés) közben jött a 2. baba, az államvizsgát pedig a 3.baba születése előtt 1,5hónappal tettem le...szóval lehet tanulni baba mellett, ha valaki akar, na nem nappal, mert az képtelenség, hanem este...és a vizsgaidőszak nem 1 hónap hanem 3volt, mivel 3hónappal előtte már készülnöm kellett a vizsgákra, hogy a napi 3-4óra elegendő legyen az anyagra....de aki azért tanul mert szereti és van vele célja annak minden megoldható, csak akarni kell...

12. d'moni
2011. jún. 10. 10:14
Én német helyett most angolt tanulnék és valami pénzügyi irányba mennék tovább, közgazdasági vagy olyan szakmával, ami bankkal kapcsolatos.
2011. jún. 10. 08:31
Én nyelveket tanulnék, néhányat profi szinten. Szerintem, ha nyelvet tudsz, akkor munkád már van is.
10. secret! (válaszként erre: 4. - 9536810fa1)
2011. jún. 10. 08:02
Nagyon egyetértek veled. Pontosan így gondolom. Van diplomám, közgazdász vagyok, 2 nyelvvizsga, és beszélem is felső fokon a nyelveket, volt egy jól fizető állásom, ahol egy éve felmondtam, és nem bántam meg. Akkor a pénzért dolgoztam, most pénzt keresek. Ez a különbség. Gondold át mit csinálnál életedben, és foglalkozz azzal. Egy életünk van. Azért, mert hiányzik a vizsgaidőszak, ne tanulj. Én azóta sokkal több pénzt keresek, magam osztom be az időmet, és boldog vagyok, mert azt csinálom, amit szeretnék. Tovább fejlesztem a pénzügyi műveltségemet, amit ma nem tanítanak se az iskolákban, se sehol. Egyszóval a nyugdíjasok boldog életét élem már most. Érdemes a Titkot és a Pozitív Gondolkodást is alkalmazni!!!!
2011. jún. 10. 07:49
Szeretnék tanulni valamit mindenképpen, komolyan mondom nagyon hiányoznak még a vizsgaidőszakok is :)))) Nézegettem pl. gazdaságinformatikus szakot, de aztán elég rossz tapasztalatokat írtak róla (alacsony elhelyezkedési esélyek, nem igazán releváns tudás). Nyelvtanuláson is erősen gondolkodom, jelenleg angolból készülök a felsőfokra (a németet viszont annyira nem erőltetném tovább, valahogy nem az én nyelvem...), olaszon gondolkodom, még középiskolában tanultam olaszul néhány évig. De az is olyan, hogy a cégek annyira nem keresik az olaszul is beszélő munkaerőt, a tanításhoz, korrepetáláshoz pedig marha kevés csak a nyelvtudás nulla pedagógiai gyakorlattal.
8. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - Jaina)
2011. jún. 10. 07:42

szia,


tanulnék, ha a helyedben lennék, de először feltétlenül nyelveket, mert a baba mellett erre marad még időd, viszont míg ki nem nő a pelenkás korból, addig nem mennék tovább sehova, addig viszont változik még minden, hogy mi lesz a kapósabb, és az érdekel-e Téged.

Figyelni kell az egyetemek, főiskolák látogatottságát, hogy tudd, merre indulj, mert ha sokan jelentkeznek egy-egy szakra, abból telítettség lesz egy idő után és elhelyezkedni már nehezebb lesz akkor.


Csak akkor tanulj tovább, ha szeretsz és nem azért akarsz mert esetleg úgy gondolod a baba mellett lesz rá időd, mert ez nem igaz :)

2011. jún. 10. 07:41
Én most fogok végezni, mint terület- és településfejlesztő. Mivel látom ez semmit nem ér és nem tudok olyan szakmát, amit szívesen csinálnék és igény is lenne rá, ezért mindenképp nyelvet tanulnék. Szerintem ebben van a jövő kulcsa. pl nyelvtanítás (vagy bármilyen tárgy tanítás) otthon még egy pici baba mellett is megoldható. Én anno Gyesen lévő matek tanárhoz jártam:) Az otthoni tanítás jó dolog és jól is jövedelmez, nem utolsó sorban igény is van rá. Amúgy manapság a mérnököknek (gépész,villamos stb) megy jól. El se végzik a sulit, de már veszik őket fel, kis szerencsések:)
6. Jaina (válaszként erre: 4. - 9536810fa1)
2011. jún. 10. 07:41
Jó ez a mondás :)))
5. Burkuska (válaszként erre: 4. - 9536810fa1)
2011. jún. 10. 07:40
Na,ezt szépen leírtad,igazad van:)
4. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - Jaina)
2011. jún. 10. 07:39

Figyelj kicsit magadba... magadra, mivel szeretnél foglalkozni az életed folyamán, mi az, amiben úgy érzed, hogy kiteljesedhetsz, hogy örömet okozna, ha azzal kereshetnéd a kenyered? :)


Amúgy igen, tanulnék (tanulok is, ha nem is felsőoktatásban... van diplomám), mert a fejlődés kell... mindig. Valahol olvastam, hogy ha nem fejlődsz, attól fogva haldokolsz. :)

3. Burkuska (válaszként erre: 1. - Jaina)
2011. jún. 10. 07:38

Szia!


Véleményem szerint ha megteheted-tanulj,az sosem árt! Aztán: két nyelvvizsgád van,ez szuper. De érdekel az informatika-matek,én ebbe az irányba indulnék el,mivel ez kelendő manapság,remélhetőleg találsz is olyan helyet,ahol megfizetik!Szóval én ezt tenném,aztán ha még mindig van energiád,bármikor belefoghatsz egy 3.nyelvbe vagy történelembe! Gratulálok,szépen haladtál azon a "létrán":)

2011. jún. 10. 07:37
Én most végzet a tb bérügyi szakelőadó tanfolyamot.Ha sikerülne akkor mennék a tb.munkaügyi főiskolára ha ez a bizonyítvány bele számít majd
2011. jún. 10. 07:35

25 éves vagyok, van egy diplomám szociológiából (gazdaság-menedzsment és non-profit), illetve két nyelvvizsgám. Jelenleg személyi asszisztensként dolgozom egy nagyvállalat vezérigazgatója mellett. Korábban speditőrködtem illetve pályázatírással és egy alapítvány vezetésével foglalkoztam. Szeretnék valamerre továbbtanulni, de nem igazán tudom mi lenne az, amit később hasznosítani tudnék. Nemsokára babát tervezünk, így ha összejönne, akkor gyed mellett csinálnám a sulit. Jó érzékem van az informatikához és a matekhoz (viszont a fizika, kémia nem nagyon fekszik), régen szerettem a törit és szeretek nyelveket tanulni.

Ti merre tanulnátok tovább? Egyáltalán továbbtanulnátok?


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook