Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni? fórum

Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2012. júl. 22. 08:45

Fsz-re annó nappalin jártam, nagyon-nagyon szerettem, az az idő nem csak a tanulásról, hanem a bulizásról is szólt. Igaz, akkor is dolgoztam mellette (nappali mellett is meg lehet oldani, ha olyan az órarend).

Több időm volt vizsgákra készülni, tanulni.


Most levelezőn járok főiskolára, nagyon kemény, főleg gyerekek mellett. De akiben van annyi kitartás, simán megcsinálja még így is.

Szerencsére jó eredményem és sok pontom volt, így bekerültem államilag támogatott formában.


Viszont ha nem lennének gyerekeim és megtehetném, nappalira járnék. Sokkal bulisabb és szerintem könnyebb is. Persze sulija válogatja, van, ahol a levelezősök könnyített formában tanulhatnak, nálunk ez (sajna) nincs így.


Amúgy a kérdésre is válaszolva, igen, sokat veszít az, aki nem akar tanulni. A tudás hatalom és ezt senki nem veheti el tőled.

73. psycheee (válaszként erre: 72. - Hayabusa001)
2011. aug. 4. 09:15
Hát, nem tudom, olvasod-e a választ. Az első fél év végén lehet kérvényezni a TO-n, hogy átkerülj nappalira, előbb nem. Ám ehhez az kell hogy a tanulmányi eredményed nagyon jó legyen és hogy valaki 'kihulljon' a nappaliról. Minél előbb meg kell ezt próbálnod, mert később nem valószínű, hogy a tanárok beleegyeznek abba, hogy felzárkóztassanak.
2011. jan. 18. 16:32

Remélem olvassa még valaki ezt a fórumot...

Azután érdeklődnék, hogy lehet-e levelező tagozatról nappalira átjelentkezni? Sajnos nem sikerült tavaly a felvételim, így maradt a munka, de idén úgy döntöttem, hogy megpróbálom újra, most viszont kevesebb pontom van, így valószínűleg csak költségtérítésesre, vagy levelezőre vesznek fel.. ha az utóbbi sikerül, lesz esélyem valamikor még átkerülni nappalira?

2009. jún. 28. 14:10
Nappalin sokkal konnyebb, mint levelezon. Fugg anyagiaktol is: nappali mellett kevesbe tud dolgozni az ember, mint levelezo mellett.
2009. jún. 9. 16:37
:):) érdekes story:)
69. Fiatal nő (válaszként erre: 67. - Elfelejtett jelszó)
2009. jún. 8. 08:00

Ide is szoktak jönni híresebb emberkék, mondjuk én a 3/4-éről azt sem tudom, hogy kiamanó, mert nem azokat a műfajokat kedvelem...

Ha jönne mondjuk egy Cotton Club Singers, azt mondjuk megnézném... X-D

68. Fiatal nő (válaszként erre: 66. - Elfelejtett jelszó)
2009. jún. 8. 07:59
Igen. Egyébként 'vesztünkre' akkor jöttünk össze, amikor (még) tanított. Volt is nagy titkolózás, de persze semmi sem maradhat titokban... Szerencsére, mire eljutott a tanszékvezető fülébe, már javában vizsgaidőszak volt és nem tanított. A párom meg azt mondta neki, hogy csak most jöttünk össze... X-D Úgyhogy nem volt ebből gond. Persze voltak csoporttársak, akik előszeretettel piszkálódtak, beszólogattak és kellemetlen dolgokat csináltak, viszont a csoport másik fele meg nagyon rendes volt és mellettem állt. :-)
2009. jún. 5. 13:18
Nekem a bulizás volt mindig a legkevesebb, pedig ahova én járok ott Tiesto is volt már, Dred, Sterbinszky meg egy csomó híresség és celeb is eleget tett a meghívásnak. Bezzeg nem olyankor vagyok én fent. :( Pedig érdekelt volna.
2009. jún. 5. 13:15
Az oktatóval? Nahát xD Kivételes eset lehet. A legtöbb ilyen kapcsolat szerintem tabu az emberek szemében. A tanárok iránt max. plátói szerelmet táplálhattunk, viszonozni munkahelyi szabályok szerint is tilos. Persze abba nem szólhatnak ele, hogy mit csinál szabadidejében.
65. Fiatal nő (válaszként erre: 64. - 308da614da)
2009. jún. 5. 06:42
Nem, nem jártam. Helyette én itthon ültem és tanultam, meg MSN-en tartottam a kapcsolatot a barátaimmal. (csoporttársak közül) Aztán második év óta meg a párommal töltöm "minden" szabadidőm. Aki szerencsére nem bulizós típus, pláne, hogy 35 esztendős és oktató volt... X-)
2009. jún. 4. 20:59
Akkor te nem is jártál bulizni? és pont azt hiányolom? de hiszek benne hogy annak is van okda hogy levelezőre kerültem:)
2009. jún. 4. 20:19
De azért nem bánom, hogy elsőre felvettek. Ha nem így történt volna, akkor (talán) meg sem ismerem a párom. És az szerintem hatalmas veszteség lett volna. :-)
62. Fiatal nő (válaszként erre: 61. - Fiatal nő)
2009. jún. 4. 20:18
Mondjuk ha nem vettek volna fel a felsőoktatásba, én is OKJ-ra mentem volna, volt is egy, amit kinéztem magamnak. :-)
61. Fiatal nő (válaszként erre: 60. - Elfelejtett jelszó)
2009. jún. 4. 20:16

Nem, nincsen szakmám. Gimnáziumba jártam, nem szakközépbe, illetve engem azonnal felvettek...

Mondjuk így utólag belegondolva tényleg megéri előbb még egy OKJ-t megcsinálni, mert érettségi után az ingyenes. És az OKJ-ra a felsőoktatásban még pluszpontot is adnak. De hát erről lecsúsztam.

Ezt nem tudtam, hogy csak az első diploma lehet államis... Bár, pont ma olvastam az idei felvételi tájékoztatót a könyvtárban (most hozták vissza :-)), és lehet, hogy volt benne ilyen is... Csak mivel nem érint, lehet, hogy azért elsiklottam felette...

60. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 58. - Fiatal nő)
2009. jún. 4. 20:09

Értem. Ezen kivül nincs még szakmád? Sokan tanulnak szakmát mielött főiskolára mennek, elsőre nem vettek fel én is azért tanultam OKJ-t. Csak attól félek ezzel elpuskáztam az egyetem FSZ képzését. Bár a kettő külön kategória, legalábbis az enyém 54-es (emelt) az FSz képzések meg mind 55-ös kezdetűek. Reménykedem hogy még mehetnék államira, nekem mind a 12 félévem megvan.

Viszont ha meglesz az első diplomám hiába költségesen szereztem, nem mehetek már államira mert a bolognai rendszerben csak az első lehet ingyenes vagyis állami. Bár erről is megoszlanak a vélemények.

2009. jún. 4. 19:56

Nagyon sokminde szól a pénzről. Ez is. Hiába akar valaki nappalin tanulni,ha nincs aki addig eltartsa. Vagy hiába menne valaki fizetősre, ha nincs rá pénze... És vannak akik nem mennek amikor tehetnék és később már nincs rá erejük, idejük, lehetőségük...

Én levelezőn végeztem, fizetősen, két gyerek mellett. nem volt könnyű, sem anyagilag, sem a tanulás miatt. Aki nappal dolgozik az ugye éjjel tanul... Azért megérte. De sokszor eszembe jutott, hogy ezt nappalin mennyivel könnyebb lett volna, mert a tananyag ugyanaz. De hogy lehet pl. egy félévnyi szerves kémiát 6 órában előadni?

58. Fiatal nő (válaszként erre: 57. - Elfelejtett jelszó)
2009. jún. 4. 19:46
Könyvtáros vagyok. Könyvtárosi diplomát kapok/kapnék. Majd kapok, ha lesz nyelvvizsga. :-)
2009. jún. 4. 19:31

Van már szakmád? Ötödév,technikusi vagy OKJ? Azért kérdezem mert nekem van már egy emelt OKJ-m de szeretnék 2 éves felsőfokúra menni, államira. Nem tudom lehet-e.

Meg szabad kérdezni mit tanulsz/tanultál?

2009. jún. 4. 18:58

Én nappalin tanulok/tanultam végig a 6 félévet, én nagyon szerettem a nappalis életformát. Kényelmesen lehet haladni az anyaggal, elmagyaráznak mindent, ott tudok lenni "mindenütt"...

Idén június 15-én lesz a záróvizsgám, de diplomát még nem kapok, mert nincs még meg a nyelvvizsga. Nyáron megyek német-tanfolyamra, én fogom finanszírozni.

Szeptembertől, ha felvesznek, akkor viszont levelező leszek. Jelentkeztem ugyanis egy 2 éves felsőfokú szakképzésre. De azért levelezőre, mert február óta dolgozom (a szakmámban). És mivel még akarok tanulni, így a legegyszerűbb. Elvileg egy jelenlegi csoporttársam is jelentkezett ugyanarra, csak Ő nappalira. Ha mindkettőnket felvesznek, majd elkérem a jegyzeteit. :-)

Sajnos mesterképzésre nem tudtam jelentkezni nyelvvizsga híján, így majd ha ezt a kétéveset befejeztem (és nyelvvizsgám is lesz), utána akarok egy mestert is csinálni. Sajnos akkor már csak 2 államilag finanszírozott félévem marad, kettőt majd fizetnem kell. De az még nem olyan vészes.

Én utálok bulizni. Egy egyetemi/főiskolai buliban nem voltam ott... Egyszer voltam egyedül a szakesten, amit a csoportom szervezett, de azóta se semmin. :-)

2009. jún. 4. 18:44
várok ujabb véleményeket:)
2009. jún. 4. 12:26
Hát én is...bár ez a folytonos itthol ülés néha nagyon meg tudja keseríteni az életem....
2009. jún. 4. 11:48
Sajnos én sem dolgozom, pedig nagyon szeretnék. Itthon tanulok többnyire.
2009. jún. 4. 11:04
az biztos hogy iszonyú drága.... és most dolgozol mellette vagy te otthol tanulsz mint én?:)
2009. jún. 4. 10:42
Én is vacilálok még, ha nem jönne össze az nappalin az állami akkor maradnék mert tényleg iszonyú drága minden. Kollégiumot én sem szerettem volna. Meg költségtérítéseseknek állítólag nem is jár. De így sem marad ki az életemből mert konzultációs hétvégéken ott kell aludni. Amíg nappalis voltam állandóan elkéstem a konzultációkról. Az albim a város másik végében volt meg állandóan kószáltam valamerre.
2009. jún. 4. 10:30
Nem könnyü eldönteni mit is akarok:(
49. 308da614da (válaszként erre: 46. - Elfelejtett jelszó)
2009. jún. 4. 10:26
Én is néha gondolkozok a nappalin hogy lehet jobb lenne, lehet igy lenne, de nem tudom, megszoktam a levelezőt bár nappalira vágytam, a kolit világ életemben utáltam:S bulizni imádok....és emberek között lenni..izegni-mozogni..:D szervezkedni:) viszont most költségesen vagyok amit hol én fizetek hol a szüleim támogatnak....és nappalin nem birnám fizetni a költségest...hogy akkor még albi..plusz a tandij plusz kaja...rengeteg....
2009. jún. 4. 10:26
Én is lusta vagyok kissé, meg nálunk ssajnos a könyveket is az utolsó pillanatban postázzák ki aztán tanuljunk meg 1-5-2 hónap alatt 12 tantárgyat. Meg még legyen jó az átlag. Na kösz! A szorgalmi időszak közepétől, amikor más már a könyv felét tudja mi még meg se kaptuk igy aztán mindig elkésünk. Most is 20 nap van a vizsgaidőszakból és van még 7 vizsgám. Kénytelen voltam eltolni hogy rendesen fel tudjak készülni. Ez a rossz ebben.-
2009. jún. 4. 10:24
Hát remélem az angol szakos diplomámmal el tudok majd helyezkedni valahol..csak tudjátok most ez 3 éves alapképzés van...és azt kapom majd meg..szerintetek azzal el lehet majd helyezkedni, és mi értelme a mesterképzésnek? én ezt még mindig nem látom át..
46. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 40. - 308da614da)
2009. jún. 4. 10:24
Igen én jobban szeretem, de ahogy mondtad kevés a lehetőség. :( A nyelvvizsga-felkészítő és a színes gyakorlati helyek hiányoznak. Nálunk nincs is semmi hely ahol gyakszin lehetnék :(
45. 308da614da (válaszként erre: 42. - 94c02c5bb5)
2009. jún. 4. 10:23
Én is fizetem, lehet jobban bele kellene huzni a tanulásba..mondjuk én iszonyu lusta tipus vagyok aztán mikor észbe kapok akkor csak tanulok és tanulok...
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook