Ti mit tennétek, ha párotokkal külön váltatok... (beszélgetés)
hagyjuk már állandóan ezeket a helyesírásos dolgokat............
Megtanulnék helyesen írni...
Oké Akkor priviben ! Kiváncsi vagyok erre az anyósra ,nehogy ilyen hibába essek ,habár én az unokáimért élek halok .
Én is ezt tenném elvinném a kisgyereket ,hogy lássa is !
priviben szivesen beszélgetek ha gondolod,csak nem akarom itt mégjobban szétoffolni:))
ááá,miután a fia elköltözött még itt élt velem:))))nem tetszett mikor már nem bántam volna ha ő is költözik,sőőőt,mikor mondtam hogy elkelt a ház,jó lenne ha a holmiját elvinnéa z sem volt nyerő.....úúúúúgy szeretett itt lakni hogy csak na:))
tudom hogy nem vagyok köteles befogadni,de megtettem...ez van,így kellett lennie....az új nej nekem panaszkodik,szerencsére látja ő is hogy a gyerek nincs vele jó helyen így max percekre hagyják vele...
most apósom él velünk:)))mármint az új házasságbéli...lehet mazohista vagyok fű alatt:))
Na látod hiba volt befogadni ,én nem engedtem volna meg ,hogy az anyósom az én házamban éljen ! :)) Én sem éltem az Ő házában kisem birtam volna , velem volt itt a volt menyem 2 évig , de megmondom öszintén nehezen viseltem . Akkor odaadtam lakni a másik házat amit közben vettem ,ez a legnagyobb hiba volt ! Mert teljesen tönkretette . Nem vagy köteles befogadni a szülőt ,mert az nem is egsézséges , neked is vannak saját elveid és saját életed ,nem kell ott másnak beleavatkozni . Engem egyébként a menyemben az zavart ,hogy folyamatosan hazudott ,és igénytelen volt . Most gondolj bele ha a fiatalok itt velem haverkodnak ,Őt meg utálják nem is köszönnek neki.
a konkrét esetben,mármint a topiknyitónál,szerintem fel kellene keresni személyesen a nagyit és elmondani,hogy bár a fiával meghiusult az együttélés,természetesen szeretné az anyuka ha tartanák a kapcsolatot a kisfiúval.ha nem is áll vele szóba,ha odamenne és eléállna nem hiszem hogy elküldené,max elmondaná mi a baja...
tudom,ilyet is láttam nem egyet...
exanyós és nem részletezném...nem mi éltünk vele hanem ő velünk,most is a fiával és annak feleségével él az ő lakásukban...
felesleges lenne olyan apró kiragadott mozzanatokat irnom mint az anyósos topikokban szoktak,az csak apró részlet és másoknak semmit nem mond...
nevelőszülőknél lenne esélye a jóra,még akkor is ha a rossz is benne van a paliban...így csak a megkeseredett életre lenne...
de erröl ne beszéljünk,hisz élünk és szerencsére jó emberek is lennének a közelben,mivel különélünk max egy tömegkatasztrófa esetén lenne egyszerre bajunk:))
Mert sokan csak a pénzért viszik ki a gyerekeket !!
Mert azok között is van ám olyan akire a kutyámat sme biznám . Láttam mit művelt a kihozott gyerekkel ,igaz nemcsak láttam de beis húztam neki! :)) :)) Mégcsak felsem mert jelenteni!
Akkor Nekd valami igen rossz anyósod lehet !!!! Ha jobbnak látod a nevelőszülöket !
Én nagyon nem akarnám hogy a z apai nagyanyja nevelje,őszintén mondom ha senkink nem lenne csak ő,és velünk bármi történt volna,az örökbeadás jobb megoldás lenne mint ő....és tovább nem fojtatom,csak megjegyeztem:))
Igy amikor itt vannak az unokák ,idejön a fiam is szinte mindennep , nem messze lakik csak 7 Km De itt alszik velük .
Mi külön élünk a fiamtól ,hiszen Neki saját élete van .De nem hozzá mennek a gyerekek hanem ide ,a multkor jöttünk haza egy progiról.. és bementünk valamiért a fiamhoz ,a kissebbik gyerek meg üvöltött ,hogy hozzám akar jönni nem oda ! :)) Abban nagyon is igazad van ,hogy a szülö is a nagyszülő ellen tudja hangolni a gyereket ,csakhogy van egy példám rá , velünk megtörtént!!!!!!!!! A férjem unokatestvére autóbalesetben meghalt a feleségével ! Már válófélben voltak !!! Mi lett volna a gyerekkel ha nincs nagyszülő ..aki hála Istennek most 83 éves és felnevelte az unokát!!! Karbantartotta a házat amit a gyerek 2 évesen megörökölt!!! Soha ,de soha nem szabad eldobni a világ legszebb ajándékát az unokát !!!!!!
Nem csak Neked rossz érzés hanem Bencének is !!! Nagyon nem szeretem ha egy nagyszülő csak addig gondoskodik és szereti az unokáját ..amig a gyereke házasságban él ! Hiszen utána is az Ő szeretett unokája ! Én beleis pusztulnék , mikor a menyem elköltözött 100 Km re már azért is dühös voltam ,habár a unokák minden hétvégén igy is itt vannak .
Ezt nagyon rosszul tudod ! Mert utólag is kérheti a nagyszülő a láthatást ,igy azt tanácsolom most foglald bele ,mert ha utólag akarod .. vagy akarják az megint idő és pénz !
Én sajna nem tilthatom el a nagymamitol a lúrkómat mert apukával él a mama,de volt pillanat mikor azt mondtam,ha mégegyszer olyat tesz ami nem szimpatikus nekem,akkor megkérem apukát ne engedje felügyelet nélkül az anyjával maradni a gyerekünk....
szerencsére eddig nem kellett megtennem.....
egyébként csúnya dolog ha valaki elhanyagolja az unokákat,csak mert a szüleivel vagy valamelyk szülővel nem ért egyet bármiben....viszont a szülő is nagyon a nagyszülő ellen tud hangolni sajna,és akkor hiába a szándék ha unoka nem akar hallanai a papárol vagy mamárol....
Nem duma , valóban van láthatási joga a nagyszülőknek !! Ideális jó törvénynek tartom ! Habár velem a menyem csak azért nem teszi meg ,mert lusta vigyázni a gyekekere is . Most szoktattam őket rá a reggelire ,mert anyuka szerint nem fontos ! Ne higyjétek ,hogy mindig az anyukáknak van igaza ,mert vannak kivételesen rossz anyukák is .Lásd a rafinált menyem ! :))) Nem furcsa ,hogy a saját gyerekeire nem költ ,csak magára és a mostoha testvéreire ? Pénteken eljött a mostoha tetsrtvéréhez ,itt ment el a házunktól 200 méterre sem és a gyerekeihez nem jött be 2 hete nem látta Őket!!! De mikor megjött azt mondta nagyon hiányoztatok !!!! Bocsássatok meg ,lehet nagyon maradi vagyok ,de nekem ez első mindig a gyerekem és utána a tesóim ! :)))
Nem azt írtam bepereltem ,hanem ha nem adná oda beperelném ! .)))))
Mi is most válunk két nagyon kikorúval. A válási végzés tartalmazza a láthatást, ha nincsen benne a nagyszülő akkor nem perelhet, úgy tudom. Nyilván apa megbeszélheti velük, hogy ők jönnek a gyerekért és viszik el, de alapvetően apa él(het) láthatási jogával.
de nem az hogy már most nem is foglalkoznak vele az apukájával is harcolok hogy érdeklődjön a gyerek után.Nekem nem az fáj hogy nem hiv állandóan a nagymama ha nem az hogy egyáltalán nem foglalkoznak bencével és legalább okot adnának rá hogy miért van ez.Meg tudta hogy mi van a fia közt meg én köztem de most meg hogy külön vagyunk mint ha nem is léteznénk vagy bence már nem lett fontos és olyan rossz érzés ez nekem.
Van erre vonatkozo jogszabaly Magyarorszagon, hogy a nagyszulonek is jar lathatas vagy ez csak egy jol hangzo duma?
Ez a beperelés kicsit erős volt szerintem.
Az én fiamék is széjjelmentek ,de az unokák ,most is 10 hétig nálam vannak , ha az anyósód szereti az unokáit ,akkor nem érdekli ,hogy külön vagytok . Én imádom az unokákat attól függetlenül ,hogy nem élnek eggyütt ,mert ha különmentek az nem a gyerekek hibája !!!!! Ha nem adná oda beis perelném ! :)) Mert a nagyszülöknek is joga van a láthatáshoz .De nem értem meg ,ha veled nem akar beszélni ,nem is kell , a gyereket kell szeretnie ,nem Téged !!!!
Nehéz így a történetet nem ismerve tanácsot adni, és őszintén nem is hiszem hogy szerencsés ilyen esetben tanácsot adni. Szerintem ne eröltesd. Valószínű a lelke sérült hogy szétmentek, hagyj neki időt, hátha az segít.
És tudta hogy problémánk van a fiával ami menthetettlen és vagy szét megyünk vagy tönkre teszük egymást és a gyereket.
hát irtam neki emailt hogy ha szeretné az unokája véget akkor irjon vagy hivjon.
Szerintem előbb tisztázd vele az okát, vagy egyáltalán nem áll veled szba? Mi a konkrét eset. Kicsit fejtsd ki bővebben, mert úgy könyebb tanácsot adni.
További ajánlott fórumok: