Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? (beszélgetés)
Én úgy értelmeztem, a hétköznap felvágott stb.-t, hogy még olyan kisebb tételeket vesznek hétköznap, amit inkább frissen vesz az ember. Holnap pontosít, ha akar.
Nekem nem tűnik soknak, amit fogyasztanak, sőt... de biztos lehetne jobban kuporgatni. Én nem ugrottam volna bele így egy kapcsolatba, és nem filléreznék olyan okból, amit pontosan nem is ismerek, de nem ez volt a kérdés.
Köszi.
Mentve.
:)
Kb két hete..tartottunk egy kis családi összejövetelt..ahol voltunk 6-an felnőttek és 110éves kislány...
tesóm szüli napja volt...
mindenki szerte enni és szeretjük a finomakat...
volt bográcsba pörkölt nem is kevés volt 2féle szalonna 2féle virsli és kolbász is..csináltunk sütit is...
mindenki betegre ette magát és még 2napig ettük a pörköltet...
de akár hogy is számolom 15ezer max hogy volt..de több nem....
jah volt egy kis sör is...de nem márkás persze...
és kóla de COOP-os és két másik üdítő amik szintén valami olcsók...
sok a 15-20ezer egy hétvégére szerintem is...max ha nem csaptok bele a lecsóba...és nem úgy esztek mindig mint a királyok....
15-20 ezer egy hétvégére rengeteg.
Ha egyébként vannak otthon alapanyagok, akkor nekünk elég 5-8 ezer forint és mi 3-an vagyunk, ebből 2 felnőtt pasi és a hétvégén főzött ételekből még eszünk hétfőn és kedden, valamint időnként szerdán is. És persze sokszor nálunk van a fiam barátnője is és hozzánk is beesnek időnként vendégek is.
Int+tel+TV nekünk havonta 34 ezer forint, ebből a telefon kb 25, de ez 4 mobil.
Én járok tornázni is a fiam jár focizni, tehát ilyenekre is költünk, valamint rendszeresen gyógyszert is szedünk.
Nekünk is elmegy szinte az összes pénzünk havonta, de mi fizetünk lakás hitelt és rezsit is.
Én is dohányzom, bár egyre kevesebbet.
Ha kell valami természetesen meg tudjuk venni. Ha pl. elromlik valami háztartási cucc vagy bútor kell, stb.
Én nehezen viselem, hogy a pénzünk vásárló ereje egyre kisebb.
nem 40 a fűtés! az a teljes összeg, ami feltte van.
Villany, víz, gáz, net... Összesen jön ki annyira.
havi ~5000Ft amit félre kell rakni.
Amúgy 1,5 szoba, konyha.
bemásolom ide, csak nem zavar senkit :) módosítottam rajta, azt melléírom. próbálgatni kell, ennyi a tikta.
kenyér:
50 dkg búzaliszt (35 sima, 15 rétes)
3 dl víz, de én sokszor tejjel szoktam
1 evőkanál olaj
fél evőkanál zsír, de én 1-2 ek Ramat teszek bele
2 mérőkanál só ( kb. 2 lapos teáskanál)
1 dkg élesztó (nem szárított!), kicsit lehet több, ezt tényleg ki kell tapasztalni.
mehet bele főtt krumpli, ilyen olyan magok.
de egyszerre csak egy dolgot kell változtatni ha valami nem jó, mert változtattam 2-t és nem tudtam mitől lett jobb vagy rosszabb. :)
a kalács hasonló:
50 dkg búzaliszt (35 simsa, 15 rétes)
3 dl tej
1 evőkanál olaj
kb 2 dkg vaj
4 evőkanál cukor
1 cs. vanilia cukor
1 dkg élesztő, itt is lehet kicsit többel próbálni.
mehet bele 2 ek kakaó, fahéj, mézeskalács fűszer (ha marad karácsony után:)), lehet variálni.
ezek egy lapátos gépbe valók, azért szeretem mert olcsók, nem engedhetem meg sajnos magamnak (még) a komolyabb hozzávalókat. :) ja még valami, először kellenek a folyékonyak a táljába, én így teszem bele: tej/víz, cukor/só, vaj, olaj, erre a liszt, és erre morzsolom az élesztőt. ennyi. :)
Nem fizettek rezsit, csak net, tv, tel. Hétvégére mit veszel, mannát, hogy ennyibe kerül? 20000-ből kapsz kb 10 kg húst, minden hozzávalóval.
Ha elmentek albérletbe, 30 alatt az sincs, ha spóroltok a rezsi 35-40, vagyis kb plusz 60-65 ezerrel lesz több a kiadásotok. Anyóshoz meg gondolom ti is mentek néha enni, igazán pitiáner dolog ezt megemlíteni is, ha hétvégén főzöl rá. Ennyi pénzből sokan gyerekeket nevelnek, hitelt fizetnek, vagy albérletet.
oké.
167-es hsz.
majd elkérem.
További ajánlott fórumok:
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- 17 hetes kismamák hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a meleget? Picurka mocorog már?
- Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot?
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Mosási nehézségek...