Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? (beszélgetés)
Én több, mint féléve leszoktam-a dohányosok nem igazán tudják hosszútávon tartani a kevesebb cigizést, vagy teljesen leszokik az ember, vagy cigizik, nagyon ritka az átmenet.
Bucókának írom, hogy a töltős cigi januártól kb. ugyanolyan árban lesz, mint a dobozos.
Tnap pl tökfőzeléket csinált az anyukája.A tököt kapta,a fűszerek,tejföl innen lett használva.Kenyér az itteniből lett fogyasztva.Étkezés után, vitt el a párjának.
Szóval igen , tnap pl hozzá járult a főzéshez pár db tökkel.
Bizony.., cillit bang..., HMMM, nekünk ugyanolyan hatékony a sósav is:) Vagy az olcsóbb hipokloritos tisztítószer is:) Ugyanazt a célt szolgálja és a minősége sem rosszabb:)
Sőt! Néha sokkal jobban tudok vele takarítani:)
Tudom én hol a hiba,párom is tudja....
A 7végi kaja nem 2főre megy,hanem 5-re.Szalvéta,wc papír,fűszerek....3 főre...nem pedig kettőnkre.
A gázpalackot nem ketten,hanem 5en használjuk.Nem párom kávézik egyedül,hanem 4en isszák az ő kávéját.
A cukor a mamája mellett úgy fogy mint ha az ablakon öntenénk ki.
Múltkor párom elvitte magával a pénzünket.Nem maradt itthon pénz.A mama bevitte magához a kenyeret és meg itthon lettem volna kenyér nélkül,ha párom nem hagyott volna itthon 2 kiflit,amit munkából hozott el az állatoknak!!!
Ez a helyzet...
Hétvégén multiplexbe 3000 Ft a mozijegy kettőnknek, hétfőnként meg kedvezményesen 1400.
Ha művész moziba megyünk még olcsóbb.
Étterem átlag havi egyszer van, nem kell méregdrága étterembe menni, átlag 6000 Ft kettőnk fogyasztása.
Egész nyáron nem tudtunk magunknak megengedni egy 1 napos strandra menést!!!
Persze úgy voltunk vele,h elmegyünk,akkor oda a busz+belépő+ott egy olcsóbb kategóriás kaja.
10.000Ft lett volna és mindjárt szeptember és nem tudtunk elmenni!!!
Erre mondom, hogy az összetétel nagyon különböző. Én megveszem magamnak az ananászt, itt mindig lehet kapni. Kenyér pedig nyilván fehér kenyér, amit írsz, abból is az olcsóbb fajta, én nem ilyet eszem.
Tisztítószer: egy cillit bang 1400 Ft....
Van az az időszak, amikor a jól megszokott életszínvonalunkból le kell adnunk, félre téve a hiúságunkat. Baromi nehéz.
Várom azt a hozzászólást, aminél igenis bólogatok, hogy vetekedik az én költségvetésemmel. Egyébként pedig vicc a fórumindítóéknál levő helyzet. A belátás sokat segít.
Hát, nem tudom mit csináltok, de 170e-ből ketten vidéken nagyonis kényelmesen ki kéne jönni.
Nekünk minden költség rezsi, hitel stb befizetése után marad kb.150e és simán kijövünk belőle, sőt még félrerakni is tudunk, gyakran járunk el moziba esetenként étterembe, színházba, koncertre...
Esetleg nem kell minden nap húst tenni az asztalra, vagy nem kell minden nap frissen főzni, ha nagyobb mennyiséget főzöl két napra, azzal is sokat lehet spórolni. A menü megtervezése is sokat spórol a pénztárcának.
Ha bevásárolni mész írj listát, hogy miből mennyit kell meg venned, mi hiányzik a kamrából. Ha össze vissza vásárolsz előfordulhat, hogy sok olyan dolgot vásárolsz össze amire nincs is igazán szükséged. Éhesen sem szabad vásárolni menni, ilyenkor is sok felesleges dolgot képes az ember összevásárolni.
Ebbe még benne van az ovis havi 4500 forintos étkezése is, pedig nagycsaládosok vagyunk, az iskolások tízóraija is, eddig az uzsonna is. Az új tanévben más rendszerben fognak tanulni, így csak tízórait kell csomagolnom nekik.
JA! A gyógyszerekről nem is beszélve... Csak kettőnknek havi több, mint 5000, a gyerekek váratlan betegségei még nincsenek benne. És itt vagyunk. Meg lehet csinálni. Mondjuk nincs minden héten rántott husi, ez igaz...
Én is az olcsóbb helyen veszem. Nem egyértelmű, hogy szerencsés kajában az ízlésetek, inkább anyagilag kifizetődő, de van, aki vega.
Igen, a hús nagyon drága, azon rengeteget lehet spórolni.
Akik marha nagy spórolásról számolnak be, tuti nem esznek változatosan. Gyümölcs, zöldség, sajt, megfelelő pékáru, magvak stb.
Ha azt veszem, hogy a mandula - ami olcsóbb a kesudiónál - közel 300 egy kis csomaggal, nyilván több fős családnak egy csomi nem elég. Vagy a kedvenc sajtom egy csomaggal 320Ft, hát ebból sem egy csomaggal veszek.
Szóval lehet élni sokféleképp, de hogy luxus legyen vagy elérhetetlen a fent említettek élelmiszerek.... hát.....
Ez attól füg, ki hogyan étkezik. Mi például havonta 1-2 alkalommal eszünk húst, "majdnem vegák" vagyunk. A szezonális zöldségek, főzelékek, tésztaételek, egytálételek (hús nélkül, zöldségekkel) sokkal olcsóbbak.
Pl. a székely káposztát mi hús nélkül csináljuk, kijön kb 700 Ft-ból 2 főre, 2 napra....
Mondjuk mi nem spórolunk a kaján, csak "szerencsés az ízlésünk" :D
De a lényeg, hogy étele válogatja. Azon belül pedig nagyon sokat számít, hogy hol veszi.
További ajánlott fórumok:
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- 17 hetes kismamák hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a meleget? Picurka mocorog már?
- Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot?
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Mosási nehézségek...