Ti megengednétek a lányotoknak? (beszélgetés)
Nem arról van szó, hogy félteni kell a szextől, de nem ettől lesz felnőtt, mint ahogy itt azt a fórumindító írta többször is magáról.
Egyébként meg annyi esetről hallani, ahol a fiatal leányzó ke.él jobbra-balra, aztán meg ha terhes marad, akkor ha időben bemeri vallani vagy észreveszi az anyja, akkor fizetheti az abortuszt, ha meg megszüli a leányzó a gyereket, akkor meg nevelheti a nagyi. Vagy legfeljebb közösen. Úgyhogy ilyen értelemben igenis van beleszólása az anyjának és ha úgy ítéli meg, hogy a lánya nem elég felelősségteljes, akkor annyi belefér, hogy azt mondja, hogy nem örülne neki, ha ott aludna.
Nyilván az egészet feltételes módba írom, mert nem ismerem a fórumindítót sem és az édesanyját sem.
Igen, a felnőttség tényleg nem ott kezdődik:)
Viszont manapság nagyon sok húszéves nem dolgozott még, vagy azért, mert tanul, vagy azért, mert egyszerűen nincs lehetőség, vagy mindkettő. Nem úgy van már, mint régen, amikor anyukám leérettségizett, és másnap már dolgozott, vagy anyósom, aki a szakmunkás után egyből elment dolgozni.
A diákmunka is jó dolog, én mentem volna már 14 évesen is, de nem engedtek még jó sokáig:)
Ahány ház, annyi szokás.
Igen, tudom, es en sem ertettem egyet a szuleimmel, csak szerintem nem ott kell elkezdeni felelosseget vallalni, hogy b.szni tudok am...
Szerintem ha ennyi idosen meg mindig igy kezelik, akkor valoszinu, hogy nem volt meg sajat keresete, diakmunkaja, sajat albi, barmi ami ot felnotte teszi a szemuk elott. Es ne tolem kerdezd, az o szulei miert gondoljak igy? Mert nagyon sok szulo ugyanigy gondolja. Nyilvan vannak, akik meg meg tudnak bizni a gyerekukben is es a vilagban is, hogy ok meg hagyjak, mert vagy valamivel kierdemelte, vagy eleve a szulok is mas mintat hoztak. Most nem az elhanyagolo nevelesrol beszelek
Ennyi idősen már semmi köze nem volt a szüleimnek ahhoz, hogy mit csinálok és mikor.
De ennyi idősen már egy darab kenyeret sem kellett hozzám vágniuk, szóval mondanám, hogy akkor "kész nő" egy 20 éves lány, ha már eltartja magát.
Amíg te a gyerekként viselkedsz, addig úgy is fognak kezelni, és mindenhez engedélyt kell kérni. Van, aki ezt 16-18 évesen már megelégeli, és elkezd felnőtté válni. Ők addig mindenre (még a szexre is, hiába hülyeség ez a tiltósdi) éretlennek tartanak, amíg be nem bizonyítod az ellenlezőjét (és nem azzal, hogy tudsz szexelni a tudtuk nélkül, hanem minden más hétköznapi dologban is felnőtt vagy).
Nem lehet mindig mindentől megóvni senkit.
Ma, amikor 12 évesen gyerekek szexelnek egymással, hülyeségnek tartom, hogy egy húszéves lány ne aludhasson a barátjánál.
Nem drogot akar bekötni magának infúzióval vagy motorral átugratni a kamionsoron, csak kefélni akar egyet. Mit kell ettől annyira félteni?
*voltam
Amúgy 15 évesen nem is akartam nála aludni,mielőtt valaki ezt is kiforgatja.
Te legalább megértetted mit szerettem volna írni. :)
Annyi a különbség,hogy nekem nem 20 évesen volt az első komoly kapcsolatom és a szerelmi életembe szóltak bele a legkevésbé.15 évesen jöttem össze a jelenlegi párommal és 3 évnek kellett eltelnie,hogy nála aludhassak,de akkor csak heti 1-szer.Kb 20-21 éves volt,azaz 5-6 éve voltunk együtt,mire nem szóltak bele,hogy hányszor megyek és alszok nála.
Meg.
Ennyi idősen férjnél voltam!
Koleszban laktam...és én egy szóval nem mondtam,hogy alja emberek,ne forgasd már ki a szavaimat.Azt írtam,hogy zsaroltak és ez a véleményem meg is van.Elég durván ment/megy nálunk a lelki zsarolás.Szeretem nagyon a szüleimet,de ezért mindig haragudni fogok rájuk.Soha nem volt jó nekik,amit csináltam és máig nem hallottam azt tőlük,hogy büszkék rám,hogy eddig eljutottam az életben.Inkább azt hallom,hogy ezt mind nekik köszönhetem.Ami anyagilag igaz is,de nem hiszem,hogy ezt mindig a gyerek fejéhez kéne vágni.
Ennek ellenére,mint írtam,nem tartom őket alja embernek,szóval ne forgasd ki a szavaimat.Ők számomra a legfontosabbak,viszont mély nyomot hagyott bennem az "én parancsolok,amíg itthon laksz" szöveg.
A szülők többsége nagyjából tisztában van vele, hogy mennyire felelősségteljes a gyereke és ennek tükrében dönti el, hogy mikor, hova, kivel engedi el a gyerekét.
Sokan később belátják, hogy igazuk volt anno a szüleiknek, sokaknak meg még később sincs semmi önkritikájuk és ritka esetekben az is előfordul, hogy a szülő tévedett. Abból még senkinek nem lett baja, hogy nem mehetett el egy buliba, nem feküdhetett le valakivel és stb..., viszont elég sok példa van arra, hogy valakiben érdemtelenül megbíznak és pórul is jár. És most nem érdemes magunkból kiindulni, mert aki most 25-30 éves vagy efölötti az eléggé más világban élt, mint amibe a mostani tizen- huszonévesek.
Még mindig nem stimmel ehhez a leíráshoz az a szöveg,hogy megértem a szüleidet?Miért is?Itt nem a féltésről volt szó.Megérted őket,amiért azzal zsaroltak,hogy nem lehet önálló döntésem,mert otthon élek?Vagy miért is?Amikor pont azt magyarázod,hogy téged nem kezeltek gyerekként.
Gratulálok,hogy a nagy virtuális világban ilyen jó emberismerő lettél.Nem ismersz,tehát titulálhatsz hisztisnek,nem zavar.
Na igen, de akkor örültem, hogy nem kell tovább kutyagolnom:D
Persze ez nem mostanában történt, akkor még jobb volt a közbiztonság.
De ha az a vadidegen megerőszakolt volna, Anyukád hogy számolt volna el ezzel???
Persze, nem kell rémeket látni, de... sose lehet tudni!
Örülj neki, hogy ezt megosztotta Veled!
És eszedbe ne jusson megakadályozni abban, hisz már felnőtt lány. Attól, hogy a Te kenyeredet eszi (bár ez sem biztos), a szerelmi életét magának kell rendben tartania.
Én is jöttem már haza 20 évesen, anyai kérésre taxival, csak hogy ne aludjak ott.
Pechemre iszonyú hó hullott éppen Budapestre, taxik nem fogadtak megrendelést, kutya sem járt az utcán, én meg békésen (?!!) bandukoltam az Alagúttól a Hősök teréig egy szál magam, térdig érő hóban az úttest közepén. A Körönd táján megszánt egy vadidegen és a további néhány métert már kocsival tettem meg.
Anyám javára legyen mondva, hogy forró teával és finom falatokkal várt:D
Nem, hogy 20 évesen, de még idősebb korban is vannak akik nem saját maguk döntenek az életükről hanem elvárják, hogy megmondják nekik, hogy mit csináljanak. Olyan szinten, hogy azt is meg kell neki mondani, hogy mikor egyen, mikor aludjon stb.
És nem analfabéta meg gyp-s emberekről van szó.
Aki ismeri a Fa, Kerítés, Kígyó, Ház, Út, Nap rajz jelentősségét, az ki tudja a rajzból is olvasni az ilyet.
Van egy ismerősöm aki komolyan foglalkozik ezzel és ő mesélt már érdekes dolgokat.
További ajánlott fórumok:
- 16 éves lányotoknak megengednétek, hogy a barátja odaköltözzön hozzátok?
- Szép nőnek többet megengednek?
- Lenne olyan cég vagy magánszemély, aki megengedné, hogy besegítsek neki a munkában ingyen?
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Ti megengednétek a gyereketeknek, hogy az apjához költözzön, ha mindennél jobban ezt szeretné?
- Kamasz lányotoknak megengednétek, hogy 2 nagy pattanás miatt lógjon?