Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ti hogyan dolgozzátok fel lelkileg a halált, a gyászt? fórum

Ti hogyan dolgozzátok fel lelkileg a halált, a gyászt? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
157. écsanya (válaszként erre: 156. - Gyopárka)
2009. aug. 10. 15:18
Nagyon aranyos vagy! Az eszemmel tudom is, én is ezt mondanám, de nem tudok kibújni a bőrömből és igazán nem tudok örülni semminek sem. Nem tudom ez megváltozik-e és ha igen akkor mikor, minek a hatására, én csak a régi életemben tudom boldognak elképzelni magam.
156. gyopárka (válaszként erre: 151. - Écsanya)
2009. aug. 10. 15:15
Nagyon nehéz dolog ez,de Te még fiatal vagy, még sok-sok év áll előtted,őrizd a szép emlékeket, de ne zárd el magad a világtól.Sok-sok erőt kívánok Neked és szívemből kívánom hogy találj örömet az életben, a gyerekeidnek is még sokáig szükségük van rád, nekik sem jó ha mindíg szomorúnak látnak.
2009. aug. 10. 14:51
"Nem olyan borzasztó az... Az ember elalszik lassan, és nem ébred föl többet. Csak pihen és pihen. Pihenni jó… -De az élet! Soha többet nem látni az erdőt, és nem hallani a madarakat! Pedig az élet olyan szép … -Itt maradsz te... ezután is. Csak nem láthatnak többé az emberek. Nincs több bajod az emberekkel. Te hinted éjszaka a harmatot a fűre, és te rázod le a fák leveleit ősszel. És amikor az első virág kinyílik az erdőn, ott állsz majd mellette és megfested a szirmait. Együtt szállsz a pillangókkal és ujjaid megérintik a fenyőtűk hegyét, és azok csillogni fognak tőle a napban, és te hordod majd, mint a szellő a jó illatot üvegből üvegbe, és meglesed a tündéreket, amikor fürödnek… Az asszony beszélt...s egy az élet láthatatlan párája elszállt valahova a kék végtelenbe…”
2009. aug. 10. 14:48
Amikor frissen gyászoltam akkor mindig úgy éreztem , hogy egyedül vagyok...mintha más nem is gyászolna csak Én. ez félelmetes érzés....azóta is érzem azt, hogy a nagy világon mintha egyedüli fájdalmam lenne...de nem...most látom nem vagyok egyedül...ti is itt vagytok..mintha egymás mellett lépkednénk halkan...
153. gyopárka (válaszként erre: 148. - Babucika007)
2009. aug. 10. 14:29
sajnálom hogy ilyen fiatalon elvesztetted az apukádat,de ami megtörtént azon már nem tudunk vátoztatni sajnos
152. gyopárka (válaszként erre: 150. - Leticya)
2009. aug. 10. 14:08
szép:)))
151. écsanya (válaszként erre: 144. - Gyopárka)
2009. aug. 10. 12:54
Nálam is ugyanezek az érzések. Nélküle nem tudok már soha teljes életet élni, csak telnek a napok és teszem amit kell, vagy amit tudok, aztán vége...
150. Leticya (válaszként erre: 147. - Gyopárka)
2009. aug. 9. 21:30

Nagyon jo hogy igy latod a dolgokat. Minden rosszbol szuletik vmi jo es az eletunk olyan lesz amilyenne tesszuk. A boldogsagot nem kivul hanem magunkban kell keresni, es az lehet csak igazan boldog ha egyetertesben elsz onmagaddal. Ha szeretet van korulotted mindened meg van.

"Tancolj, mintha senki sem latna

Szeress, mintha soha, semmi sem fajt volna

Enekelj, mintha senki sem hallana

Elj, mintha a menny a foldon volna!"

2009. aug. 9. 16:58
Nagyon köszönöm mindenkit...ez oly nehéz téma...s mégis mennyien megosztjátok az érzéseiteket.
2009. aug. 8. 13:54

Sziasztok!

Én is leirnám a történetemet!

Röviden és tömören!Elnézést a helyesirási hibákért!

Engem a kereszt szüleim neveltek fel!Van anyukám is és apukám is volt!

Ök vidéken élne Szabolcsba!

Ugy kezdödött hogy az akkori párommal le kellet mennünk vidékre,mert én a suliba magántanuló voltam és akkor kellet le mennem vizsgázni!Ez volt 2007 január 15-án!az estét ott töltöttük nállun,!Együtt töltöttük utoljára az estét a családdal!Anyu,apu,bátyám,felesége 3 gyerek,párom és én!Elmentek horgászni hogy ö most fog nekem halat!Mert ugy január sajnos hónap és nem sok helyen van pénzt ,föleg ugy h nincs munka lehetöség!eltelt az az este fogott is nekem halat!Aztán reggel elmentünk!Majd Január 17-én megint át mentem nállunk a párommal és az anyóssal,és apukám részeg volt!És soha nem csinált olyat amit akkor!Bele ültettet az ölébe és ugy sirt, hogy ö milyen nagy esküvöt is fog nekem csinálni,mert ugy volt h nyáron esküvönk lessz!meg ilyenek,soha nem felejtem el mikor sirt és én belenéztem a szemébe!jó eltelt igy ez az este,én kinevettem mert a többi dolgot hülyén adta elö!majd 2 nap múlva pénteken vissza jöttem vonattal Pestre a párom családjával!Lezuhanyoztam és elbobikoltam!Aztán egyszer csak csörög a telefon és arra ébredtem hogy monja a kereszt apám hogy meghalt......Én felrettentem és visitottam egy nagyot!önantol világos volt hogy mivan!TÜdöembóliában Halt meg!Elsem tudjátok képzelni mit érzek,és 2és fél éve volt!Soha nem tudom elfelejteni öt,hiába nem ö nevelet!mindig itt lesz a szivembe!Elött egy évvel meghalt az ö anyukája a nagy mamám,és 1 év mulva ö is elment!rá 2 hónapra meghalt a nagy néném!Sajnos ez van ez a Halál!muszály elfogadnunk!De szerintem amig gondolunk rátjuk soha nem fognak igazán meghalni!Most már attol félek hogy el megy az anyai nagymámám és az anyukám!nem tudom hogy fogom földolgozni!Nektek is sok eröt kivánok a szeretteitek halála feldolgozásához!

2009. aug. 8. 09:09

Lehet hogy össze-vissza írok itt mindent, de még nekem is új ez az egész, érzem hogy folyamatosan változom, nehéz megfogalmazni és fogalmam sincs mi fog ebből kisülni.Az biztos hogy a sors úgy hozza a múltból mindent fel kell számolnom, lecsupaszítva csak az marad ami házasságunk elején volt és a két gyerek.De érdekes módon ez már cseppet sem zavar, nem fáj.És innen kellene felépítenem újra az életet.

Lassan kibontakozott a fejemben az elképzelés is, hogy megvalósul-e az még a jövő titka.Olyan mintha a kettőnk indulása jó lett volna, de valamitől félrecsúszott és én most mintha esélyt kapnék arra hogy megvalósítsam amiért vagyok és amiért ő is lett volna. Ezt érzem, de lehet hogy hülyeség az egész? Még magam sem tudom. Majd pár év múlva kiderül.

146. gyopárka (válaszként erre: 143. - Leticya)
2009. aug. 8. 08:50
talán rosszul fejeztem ki magam azzal hogy belül halott vagyok.Ez túl negatív.Csak még nekem is új ez ami velem történik,igazából nehéz megfogalmazni.Inkább azt mondanám olyan lettem mint egy kívülálló.Tavasszal még valami irigységfélével gondoltam a párokra mikor láttam kint a kertekbe eggyütt dolgozni őket,vagy ahogy eggyütt bevásárolnak és sajnáltam hogy mi már soha nem lehetünk így eggyütt és elfordítottam a tekintetem mert látni sem bírtam hogy mások eggyütt vannak. Most viszont csak szeretetet érzek minden és mindenki iránt és ha látok egy házaspárt bárhol mosolyt csal az arcomra hogy eggyütt látom őket,örülök és azt gondolom de jó hogy eggyütt vannak, vagy ha családot látok gyerekekkel még inkább.Eszembe sem jut hogy az én társam már nincs velünk, sőt ilyenkor mikor elönt a szeretet érzése mások iránt egyszercsak úgy érzem mintha megjelenne, nem látomásban,csak érzésben. MIntha körbevenné valami a testemet, de nem ér hozzám, csak érzem hogy körbevesz. Ahoz tudnám hasonlítani mintahogy az aurát szokták ábrázolni.
2009. aug. 8. 06:52
Sajnos ezt nagyon nehéz. Az Én Anyukám 14 éve és az Apukám 9 éve halt meg,de még mindig hiányoznak.Van sokszor este mikor nézem a csillagokat,hogy rájuk gondolok és elképzelem hol lehetnek.Ahogy mondják az idő mindent begyógyít ez így van.Csak az a baj,hogy ez az idő nagyon sok.
144. gyopárka (válaszként erre: 143. - Leticya)
2009. aug. 8. 06:40
Igen, tudom, ugy van ahogy írod. Neki jobb mint nekem.Én megváltoztam és már soha nem leszek olyan mint régen. Ez nem azt jelenti hogy bezárkóztam teljesen,járok dolgozni,szívesen vagyok a kollégáimmal,szívesen beszélgetek az ismerőseimmel,feljárok a fiaimhoz Pestre,viszem nekik a kaját,tiszta ruhát stb.De tv-t nem nézek már hónapok óta,viszont minden szabadidőmben olvasok.De ha lezárul a nap már nem szívesen veszem ha jön valaki,onnantól bezárkózom és csak a csend van....reggelig.Élem s napi életet de olyan mintha kívülről látnám az egészet mint egy filmet.Nagyon fura.Látom hogy szépek a virágok, szép a világ, de már nincs bennem az a ragaszkodás mint régen.....
143. Leticya (válaszként erre: 142. - Gyopárka)
2009. aug. 7. 22:52
Nem zavar hogy belul halott vagy? Mert a tobbi meg ertheto. Hat te tudod, lehet hogy ezert jart vissza a ferjed hogy megprobaljon felrazni. De hogy latja hogy remenytelen- kicsit nyers leszek- megunta es ezert nem jon. Szerintem o nem biztos hogy orul hogy ilyen vagy. Odafent boldogsag, gondtalansag, vidamsag stb van. Szerinted?
142. gyopárka (válaszként erre: 141. - Leticya)
2009. aug. 7. 22:42
Köszönöm a tanácsokat. Csak az a baj hogy engem nem zavar hogy ilyen lettem, sőt....
141. Leticya (válaszként erre: 140. - Gyopárka)
2009. aug. 7. 22:23
ne mondj ilyeneket ez olyan szörnyű. nem vagy halott. majd meglátod odafent jót nevettek az egészen. neked kell jól megoldani a feladatot, ami az hogy továbblépj és ÉLJ. neked ez által kell erősödnöd. tudom hogy könnyű annak akivel még nem történt ilyen...de hidd el hogy igazam van. próbálj a jelenben élni és megélni minden pillanatot és ne hagyd hogy a pihent agy irányítson. az ego a múltból és a jövöböl táplálkozik, és nem hagy hogy élj. probáld meg, csak ilyen egyszerü dolgokkal hogy amikor fürdesz milyen érzés ahogy a viz végigfolyik rajtad. fogadjunk hogy akármit csinálsz mindig másra gondolsz. ez egy gyakorlat ami a jelenben tart. gyakorold és könnyebb lesz:)
140. gyopárka (válaszként erre: 137. - Leticya)
2009. aug. 7. 22:06

Hát most egy ideje már se nem álmodok, se nem érzem olyan intenzíven, pedig tegnap is úgy kértem hogy jöjjön, de most nem érzem azt az intenzív jelenlétet.Pedig úgy szeretném. De sajnos nem az van amit én akarok.Rendeződni látszanak a dolgaim és pusztán nyavalygásra nem jön. Valószínű hogy neki az én közelembe lenni nem olyan fontos már, mint nekem az ő jelenléte.Szomorú vagyok:( érzem hogy szeret, de ugyanakkor érzem azt is hogy ő most boldog nélkülem is.Minden érdekel mert meg akarok fejteni minden titkot.Én is meghaltam valamilyen szinten velük eggyütt, hogy itt vagyok még az csak azért van,mert a sorsom ,hogy még élnem kell és a gyerekeimnek,állataimnak szükségük van rám.

De belül halott vagyok.

2009. aug. 7. 22:03
Azért mert nem írok..itt vagyok és olvaslak benneteket...Köszönöm! :(
138. Leticya (válaszként erre: 130. - Borcsika)
2009. aug. 7. 21:55
Ebben igazad van. A foldi eletben nem veletlenul vannak az emberi kapcsolatok. Mar irtam hogy lent elore megirt forgatokonyvet jatszunk amit ha jol oldunk meg feljebb jutunk. Fent ujra talalkozunk es ujszereposztast kapunk. Az elet egy nagyon nehez jatek de csak ha tul komolyan vesszuk:) mindig annak nehez aki itt marad....sajnos.
137. Leticya (válaszként erre: 121. - Gyopárka)
2009. aug. 7. 21:46
Ez nagyon erdekes. Valoban a gondolatokkal kommunikalnak. Nekem idegen arcok is tarsulnak hozza. De furcsa is mert aki felment az nem nagyon szokott ingazni ide oda. Azert majd utana jarok hogy is van ez es ha erdekel megirom.
136. Kreia (válaszként erre: 96. - Borcsika)
2009. aug. 7. 17:54

Szia Borcsika!

Írtál földi életről meg az örökkélvalóságról. De mi van a kettő között?

2009. aug. 7. 17:36
Sziasztok!park öszinte részvétem!Nekem 8 éve ment el édesanyám és 2 éve édesapám!Megértelek!Én még ma sem nagyon tudom felfogni,hogy nincsenek már!Mikor hazalátogatok a nővéremhez(nála laktak)az az első,hogy megyek a szobájukba,hogy köszönjek és akkor döbbenek rá,hogy ez már az unokaöcsém szobja!Vigyázz magadra!
134. gyopárka (válaszként erre: 130. - Borcsika)
2009. aug. 7. 12:41
nahát, ez most megint mind igaz.Én is eszerint működöm hogy túléljem :)))
133. gyopárka (válaszként erre: 123. - Borcsika)
2009. aug. 7. 12:35

Szépeket írsz,igazságokat,én is úgy gondolom mindíg próbálni kell segíteni az embereken,mert nagyon sokan nem tudnak vagy nem akarnak tudomást venni a következményekről.

Az is igaz hogy sokakat csak a kemény élethelyzet visz közelebb Istenhez.

Hát van ember ilyen is-olyan is.Igazad lehet hogy vannak akikre csak kemény szavakkal lehet hatni.

Sajnos én hajlamos vagyok magamból kiindulni,csak a csendes,szeretetteljes,békés,nyugodt beszédet szeretem és az előzőben írt véleményemet ez is befolyásolta.

Örülök hogy ilyen hosszan válaszoltál,mindíg szívesen olvaslak :)

132. borcsika (válaszként erre: 131. - F66095b124)
2009. aug. 7. 01:17

Köszönöm!

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!

131. f66095b124 (válaszként erre: 130. - Borcsika)
2009. aug. 7. 00:31

Ne ... ne.... vagyis ne hallgass el...

Jó olvasni téged!

2009. aug. 7. 00:19

Ja, és még valami, ami nekem segített.

(Ígérem, ezután eldugulok egy időre ;-)

Én hiszek abban, hogy nem örök és végső búcsút veszünk az elhunyttól (pl. a temetés alkalmával), hitem szerint viszontlátjuk egymást, azaz találkozni fogunk! Köszönöm Istennek, hogy megajándékozott ezzel a hittel, mert ez az, ami valóban segít!

A másik: néha jó egyedül lenni a gondolatainkkal, érzéseinkkel, de ha sokáig vagy egyedül, nem tesz jót a lelkednek. Szerencsés, aki eljut egy olyan közösségbe, ahol nem csak egymást túllicitálva panaszkodnak, hanem ahol egymás hite által épülhetnek, gazdagodhatnak, megerősödhetnek a tagok.

129. f66095b124 (válaszként erre: 122. - Gyopárka)
2009. aug. 7. 00:07
Tudom mit érezhettél...sajnálom nagyon...Vigyázz magadra...
128. f66095b124 (válaszként erre: 124. - Park)
2009. aug. 7. 00:05

Fogadd együttérzésem...sajnálom :(

Sírj...Ölellek...s erőt kívánok neked!

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook