Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tesco hitelkártya, milyen? fórum

Tesco hitelkártya, milyen? (beszélgetős fórum)

19. ,zumba (válaszként erre: 18. - Mazsi)
febr. 29. 17:55
Én mondtam volna egy viszontlátást és mentem volna tovább. Nincs semmiféle kártyám, de az információ mindig jól jön.
18. Mazsi
febr. 29. 17:41

Debrecen, Kishegyesi út 1-11. TESCO-ban jártunk, egy szimpatikus fiatal ember megkérdezte, hogy van-e már Clubcard kártyánk?, mert, ha van akkor tud egy "vásárlói kártyát" adni, amely számos előnyökkel jár, továbbá még négy ezer Ft-os ajándék utalványt is kapok. Ezért "csak néhány kérdésre kell válaszolni. Időközben az okmányokat is elkérte, amit lemásolt, (mert ez kell) és csak tolta az aláírni valókat, de továbbra is vásárlói kártyát emlegetett!!! Az aláírt papírokból kaptunk, odahaza nyugodt körülmények között átolvastam, ahol már a nyomtatványokon " HITEL KÁRTYA" szerepelt. Telefonon értesítettek, hogy megérkezett a kártya és érte lehet menni. A Tesco-ban ugyan az a "szimpatikus" fiatal férfi (????, vagy nem) továbbra is "vásárlói" kártyáról beszélt. Mikor szembesítettem, hogy az általa adott nyomtatványokban HITEL KÁRTYA SZEREPEL, szó sincs vásárlói kártyáról, még neki állt feljebb. Egyértelmű, hogy a kártyát nem vettük át (és már nem volt udvarias az ügyintéző...).

Azért írtam le ami velünk történt, mert megtévesztik a gyanútlan vásárlót, csak a pozitív dolgokat emelik ki. Óvakodjon mindenki tőlük.

17. globus (válaszként erre: 15. - Peti111)
2018. szept. 12. 09:29
Minden kártyának van kártyadíja és a hozzátartozó számlának számlavezetési díja. Minél több kártyád van, annál több pénzt fizetsz a bankoknak, ezt bele kell kalkulálni az állítólagos "nyereségbe".
2018. szept. 12. 09:19
Írom,hogy mennyi értéket vásárolok a blokkokat gyűjtöm és ellenőrzöm minden hónapban plusz 2000 Ft-ot hozzá tesznek miért ?? Akkor mi az ami nekem kedvező ??
2016. dec. 8. 10:14
Áruhitel miatt kaptuk, amikor lejárt a törlesztőrészlet egy idő utàn lejött egy 5000 ft os éves kàrtyadíj csekk. A legszebb az egészben, h mi nem kértük ezt a fo...s kártyát, nem is aktivàltuk , soha eszembe nem jutna hasznàlni, ettől függetlenül màr 10 ezres csekket küldözgetnek. Mégis milyen vilàg ez...jól ki van találva, h pénzt húzzanak le az emberekről!!!
2014. nov. 16. 11:03

Én kettő napot késtem egy befizetéssel a saját figyelmetlenségem miatt,és 3100 ft késedelmi díjat dobtak rá....:(

Azóta nagyon figyelek,már 2-3 nappal az esedékesség előtt rá szoktam tenni az összeget,szerencsére már nem sok van.

Ez tényleg csak annak jó aki az elköltött összeget a következő hónapban vissza tudja tenni,különben megeszi a kamat,alig várom hogy megszabaduljak tőle.

13. Ildi90
2014. aug. 30. 08:38

Nekem is van Tescos kàrtyàm. 100 ezer a keret rajta, àruhitel miatt kaptuk, letelt a 10 hònap ameddig fizetni kellett a törlesztõt és mivel mostmàr a Tesco van a legközelebb hozzànk oda jàrunk vàsàrolni, îgy ami havi " ételpénz"( nàlunk kb. 70 e) azt kàrtyàròl fizetem( teljesen dìjmentesen )és fizetéskor ràutalom a következõ hònapban, ìgy újrafelhasznàlhatò. Igaz elõtte gyûjtöttem rà, mert ha nincs alap félretéve és legelõször a kàrtyàt hasznàlod, majd valamiért meg akarod szüntetni akkor is ki kell fizetni amit elõzõ hònapban lehasznàltàl és ha a kajapénzt ràfizeted akkor nem marad kajàra.

Spòrolni igazàn a hozzàigényelhetõ Clubcarddal lehet szerintem, mert sokminden olcsòbb ha van, és mivel mi oda jàrunk folyamatosan kapjuk a pontokat amibõl negyedévente csinàlnak kuponfüzetet a pontjaid értékében és van amikor 50%-al olcsòbban tudok venni mindent. Érdekes mòdon nekem a kuponfüzetben mindig olyan termékek vannak amiket hasznàlok, vagyis tudjàk mit veszek sûrûn.....megfigyelnek, de nem izgat ha olcsòbban jövök ki.

2014. aug. 2. 15:23
Hogy szerezhetek vele ennyi pénzt? Mi a trükk? Hogy használjam a kártyám?
11. Kinga19855 (válaszként erre: 9. - Gyöngyszemü)
2013. jan. 18. 12:45
Az embereknek fogalmuk nincs sokszor a hitelkártyákról. Azt hiszik, hogy megkapták a lottó 5 öst, ha lesz neki 1 már az 1 nap elköltik az egész összeget, akkor jó hogy nem tudják visszafizetni, és akkor jönnek ugye a kamatok. Persze ekkor rögtön jön a szidás, hajajaj mert ilyen meg olyan szemetek azok a csúnya bankok.... Pedig totál ők voltak a buták, és persze a rossz hír ezerszer gyorsabban terjed mint a jó. Fogadjunk, hogy engem is most mindenki anyázni fog............. Ha a Tesco bevásárlókártyát valaki okosan használja akár 30 ezer Ft-ot is meg tud vele takarítani negyedévente, olyan, mintha lenne 30 ezer Ft mozgóbére, jó nem sok pénz, de ki vágna hozzá az emberhez 30 ezer Ft-ot csak úgy??? Külföldön minden második embernek van hitelkártyája, és nem azért nem adósodnak el, mert sok a lóvé, hanem ott tudják hogyan kell használni, nem változtatnak a vásárlási szokásaikon, nem vesznek rajta élő pónilovat, meg kacsalábon forgó palotát, hanem kenyeret tejet, meg amit egyébként is szoktak, és így szépen vissza is tudják fizetni azt a pénzt, amit amúgy is elköltenének, csak mellesleg pl a tescos kártyánál még klubkártya pontokat is kapnak, amit le lehet vásárolni, tehát még spóroltak is. És igen, nem kell pénzügyi zseninek meg tőzsdeügynöknek lenni ahhoz, hogy valaki tudjon jól használni egy hitelkártyát, egyszerűen csak azt vegye rajta, amit egyébként is szokott ENNYI. Persze itt nálunk a hitelkártya ingerszó, mert benne van a hitel szó, ezért mindenki hujujuj elviszik a házamat, meg minden... A hitelkártya nem arra való, hogy házat vegyünk rajta, hanem hogy készpénz helyettesítő eszközként azt vegyünk rajta, amit amúgy is szoktunk. Ugyanezt a pénzt lehet készpénzben is fizetni, annyi, hogy itt nem pénz van, hanem kártya, és igen ezt a pénzt is elköltöttük, tehát valamikor vissza kell adni a banknak, de ha boltosnak adnánk a készpénzt ugyanott járunk, egyesek mit várnak???? Hogy talán az nem is elköltött pénz, amit kártyával fizetünk???? Persze!, hogy valahogy azt a pénzt vissza kell fizetni. Nekem van tescos kártyám, és semmi baj nincs vele, és még éves kártyadíjat sem kell fizetni, de még ha kéne is 5000 Ft-ba sem halnék bele, ha azt évente egyszer ki kéne fizetni, mert egy évre tekintve simán elkölt az ember 5000 Ft-ot ugye? Nehogy már abba haljak bele, ha negyedévente meg kapok cserébe 30 ezer Ft-ot? Az 1 évben már 120000 Ft, olyan mintha jönne még egy havi fizetés... Szóval EMBEREK mielőtt szidunk valamit, jó lenne kicsit magunkba nézni talán, és nem szidni egy olyan rendszert, ami egyébként tök normálisan ki van találva, az már más, hogy egyesek tuskók, és nem értenek hozzá...
10. stokimagdi (válaszként erre: 9. - Gyöngyszemü)
2011. febr. 7. 21:22

Az bizony!

A jóisten mentsen meg tőle, megeszi a kamat, és egy csomó pluszktg-et, késedelmi dijat, büntetést számolnak rá pár nap késés miatt.

Többezer ft-os behajtási dijat egy, azaz egy db felszólitásért.

Stb stb

9. gyöngyszemü (válaszként erre: 8. - Kicsilányka1984)
2011. febr. 7. 19:14
Bizony nemszabad! Egy barátnőm is már 300ezernél tart minuszba, így havi 30 csak arra megy hogy törlesztgesse, ésmár azon gondolkodik hogy felvesz 400at, havi 15ös törlesztésre hogy visszatudja fizetni a 300at, és így csak 15öt, és ne 30at fizessen havonta, mondván ígyis 15el beljebb lesz. De ez egy ördögi kör.... :-(
2011. febr. 7. 13:00
köszönöm a válaszokat.szerencsére nem vagyok rákényszerülve csak érdeklődtem.de ha rá leszek se veszem ezek után igénybe!!!
7. 204b456479 (válaszként erre: 6. - 204b456479)
2011. febr. 7. 12:06
ja, ezt Te is írtad :D
6. 204b456479 (válaszként erre: 5. - Ginaanyus)
2011. febr. 7. 12:06
a késedelmi díjról nem is beszélve, amit az első napon ráterhelnek.
2011. febr. 7. 12:05

Véleményem és tapasztalatom szerint ezekkel a hitelkártyákkal csak a bankok járnak jól. Hiába írják oda esetleg, hogy 0 % akkor is van kezelési költség, meg számla vezetési díj, s minden egyéb. S általában nagyon szigorúak a feltételek. Pl. ha csak 1 napot is késel a befizetéssel, a számládat megterhelhetik akár több ezer ft-al is.

Szerintem, ha nem muszáj, nem életbevágó, ne vegyél igénybe ilyesmit. Inkább próbaképp számoltasd ki, mennyi lenne a havi törlesztés, s tedd félre minden hónapban. Így előbb-utóbb meg lesz amit szeretnél.

2011. febr. 7. 12:03
Hitelkártyát felejtse el mindenki, mindegy milyen. Bankban dolgozom, baromi sokat szenvednek vele az emberek. Hitelkártya csak annak való, akinek sok a pénze és tutira egyből vissza tudja fizetni amit elköltött, de annak meg minek???
3. Konok76 (válaszként erre: 2. - Kicsilányka1984)
2011. febr. 7. 12:00
nekünk volt... iszonyatos... nem tudsz tőle megszabadulni, ha egyszer felhasználod... inkább áruhitel, ha hirtelen jön a baj, vagy valami megszorítás, amit a család be tud vállalni, és félretenni... hitelkártya hatalmas teher... ami havi minimum, az csak a kamatra elég... nagyon gondold meg...
2011. febr. 7. 11:53

mikor kell visszafizetni?

mennyi a kamat?

2011. febr. 7. 11:52
Tesco hitelkártya, milyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook