Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia Ildi!
Megörvendeztettek már a laboreredménnyel? :)
Reméljük, jó eredménnyel várnak majd hétfőn!
A védőnőnél rákérdeztem az acetonra, ő azt is szokta nézni a vizeletben, de szerencsére legalább ezzel nincs gondom.
Sziasztok!
Ma voltam terheléses cukron. Hétfőn lesz meg az eredménye.
Nekem az inzulin mellett is volt aceton a vizeletemben. Nem folyamatosan,de elég gyakran.
Az étkezés előttit és utánit érdemes egyben nézni, s nekem azt mondták, hogy annak különbsége ne legyen 2-2,5-nél több.
Csak az étkezés utániakat nem érdemes ilyen szigorúan összevetni, mert napszakonként más a szervezet inzulinműködése.
Azt szeretném megkérdezni, hogy az étkezés utáni napi cukorértékeknél mennyi a normális ingadozás egy nap, ami elfogadható?
pl. R: 4,8
E: 6,1. Ez belefér? Mi az a napi ingadozás, ami már káros?
No egy kicsit utánaolvastam. Az alaphelyzet valóban az, amit írtam. A 2. az, amit te írtál Ildi, hogy a szénhidrát mennyisége nem jól van elosztva egy nap, vagy nem elegendő, ilyenkor próbálják emelni a bevitt CHt. Egyébként neked ahogy megemelték, elmúlt az aceton? Itt is látszik, hogy mennyire különbözőek vagyunk, mert én napi 140g CH-n vagyok, de nincs acetonom, remélem nem is lesz.
A 3. pedig, ha valaki nem fogyaszt elég folyadékot, akkor is lehet aceton a vizeletben.
Ennek igazán örülök :)
A tesztcsíkkal folyamatosan próbálok spórolni, de így is többet mérek, mint napi 5 (annyi jutna egy napra). Ha elfogy, sajnos teljes áron veszem :(
Sziasztok!
A terhesség alatt a Diabetológus és a Védőnő is azt mondta,hogy ha aceton van a vizeletben,akkor éhezik a szervezet. Nekem ezért nézték hetente. Ezért variáltak a Ch-val is. 160-ról felemelték 175-re. Hiába voltam inzulinos nekem majdnem végig volt aceton a vizeletemben.
Holnap megyek a terheléses cukor vizsgálatra.
Szia Ritmus!
Most esett le a patikában, hogy az előírt mennyiségű tesztcsíkon túl elvileg nem vehető több kedvezményesen (mert a vény hátoldalán pecsételtek, s aláírást kértek)
Nálad ez hogy működik? Mert nekem egyszerre kettőt ír fel a házidokim, így viszont megtörténhet, hogy egy hónapban négyet akarok kiváltani...
Ezeregy dolog befolyásolhatja a vércukor szintet, a diéta csak egy, persze nagyon fontos, ezek közül, pl. mozgás, időjárás, stressz, gyógyszer. Szerintem az oltás is akár.
De hogy egy napig picivel magasabb a cukrod (s főként, hogy teljesen jó), ne foglalkozz vele.
Általában vacsi után is: 4,9
4,o
4,4
4,3
4,8
Tegnap meg 6,1 volt
Nem értem
Vírus is befolyásolhatja? Tegnap oltattam be magam
Szerinted miért lehet az, hogy egyik nap a cukorértékeim:
R: 5,4
T: 4,4
E: 4,7
V: 4,4
Ma meg:
R: 5,8
T: 5,5
E: 6,4
V. 6,1
MI A VÉLEMÉNED?
Sziasztok.
Bele olvasgattama hsz-okba, és látom h délelőtt gyakrabban érezhető a rosszullét...
Én már szültem, terhességi cukrom volt, de most szülés után 10 hónappal megint cukros vagyok...
A rosszullét mindíg délelőtt környékez:S
Pedig eszem rendesen és rendszeresen szedem a gyógyszert...
Én pont ezt a négy gyümölcsöt eszem... :) Persze csak délután és számolva.
Egyél esetleg mellé valami lassú felszívódású kekszet!
Száműzöm én is a babot... :)
Pedig olyanokat olvastam, hogy lassú felszívódású, meg hogy csökkenti az étkezés után hirtelen fellépő vércukorszint- emelkedést.
Mozgáskor is leesik :)
De ha beadod az inzulint, és nem eszel időben, akkor is. Nekem sem az alvástól esik le, hanem mert nem eszek időben, vagy nem eszek elég CH-t. Csak azért nem veszem észre - és megy le 2.1-ig is, mert alszok :)
Milyen tanácsot kaptál a délelőtti cukorleesésekkel kapcsolatosan?
Válaszolva a másik hozzászólásodra, nekem is van olyan, h pár napig jobbak a cukraim, aztán meg rosszabbak, nics 1 hét, h ne változtassak az inzulinadagon. Ha viszont mindig a pogi után jók a cukraid, akkor az azt jelenti, h valóban bevállt a recept :)))
Sziasztok!
Még nem próbáltam azt a babot, mióta diétázom. Én meg Milli vajkrémet ettem tegnap este. Nekem vacsi után 4,9 szokott lenni max a cukrom. Most 6,1 lett. Tudom, hogy az jó érték, de magasabb a szokásosnál. Vagy ettől, vagy a narancstól mehetett fel szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség