Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) recept

Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) hozzávalói:
Hozzávalók 24 darabhoz:
24 darab, kb. 5 cm átmérőjű csiperkegomba (kb. 500 g)
75 g feta -vagy gomolya sajt
50 g upd. zsemlemorzsa
30 g margarin
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
1 kis újhagyma
1 késhegynyi fehér bors
1 szál petrezselyemzöld


Az Update1 Töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk. A tönkjét kiszedjük, és 60 grammot robotgépben finomra aprítunk. Tálba öntjük az olajat, és a gombakalapokat addig forgatjuk benne, míg mindenütt olajosak nem lesznek. Sütőlapra helyezzük domború felükkel lefelé egymás mellé, majd ezt is félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk; a margarint közepes hőfokon felolvasztjuk. Ebben a hagymát kb. 3-4 percig pároljuk, amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a felaprított gombatönköt, és további 2 percig dinszteljük. Ekkor beletesszük a zsemlemorzsát, a borsot és az aprított petrezselymet, majd mindezt jól összekeverjük. Végül levesszük a serpenyőt a forró tűzhelyről. A sajtot felkockázzuk, és a masszába keverjük. Minden gomba kalapjára 1 teáskanállal teszünk belőle. A töltött gombákat kb. 10 percig sütjük, míg forrók és barnás színűek nem lesznek. Közben a petrezselyemszálat megmossuk, szárazra töröljük, és nagyobb darabokra vágjuk. Ezzel díszítve a kész gombát máris tálaljuk. Előételnek kiváló!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az update1 töltött csiperke (17.20 mg koleszterin) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook