Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Bucinudli recept

Bucinudli recept

Elkészítési idő 60 perc

A Bucinudli hozzávalói:
a pirított darához:
20 dkg búzadara
10 dkg vaj,
2 dl víz,
3 ek. barna nádcukor

a tésztához:
50 dkg burgonya,
50 dkg tönköly búzaliszt,
1 db tojás,
1 ek. libazsír
1 csapott ek. patikasó


A Bucinudli elkészítési módja:
A búzadarát folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítottam a vajon, majd a vízzel felöntöttem. Tovább kevergetve hagytam, hogy a dara felszívja a vizet. Rászórtam a cukrot és még pár percig pirítottam.
A tésztához a kihűlt főtt krumplit krumplinyomón átnyomtam és a többi hozzávalóval összeállítottam a tésztát. Ezután lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtottam és kb. 1 cm-es csíkokat vágtam belőle. A tésztacsíkokat kézzel kicsit meghengergettem, majd kb. 4-5 cm-es darabokra vágtam. Ezután egy fazékban vizet forraltam, amit kicsit megsóztam és kisebb adagokban kifőztem a nudlikat. Miután a víz tetejére feljöttek, kb. 2 percig kell még főzni. Majd a leszűrt nudlikat a pirított darába forgattam. Fahéjas porcukorral megszórtam és kedvenc baracklekvárommal fogyasztottam.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , dec. 6. 20:54
A bucinudli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook