Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lazac zöldségágyon recept

Lazac zöldségágyon recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Lazac zöldségágyon hozzávalói:
4 nagyobb szelet lazacfilé,
1 db egész citrom,
4 dkg vaj,
2 ek. étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db póréhagyma,
2 db közepes sárgarépa,
1 db kisebb zeller,
1,5 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, sómentes ételízesítő


A Lazac zöldségágyon elkészítési módja:
A halszeleteket a kifacsart citrom levével meglocsoltam, majd két órára hûtôszekrénybe tettem. A sárgarépát, a póréhagymát és a zellert megmostam, megtisztítottam, és vékony csíkokra vágtam. Ezt követôen a vöröshagymát felkockáztam a zsiradékokon megpirítottam. A zöldségekkel együtt néhány percig dinszteltem, majd fehérborral felöntöttem és fedő alatt kis lángon pároltam kb. 10 percig. Ezután a lazacfiléket sóval és borssal befűszereztem, és a párolt zöldségekkel együtt kb. 10 percig tovább pároltam. A tejszínt borssal, ételízesítővel és fokhagymával ízesítettem, majd azt is hozzáadtam. Pár percig még együtt pároltam. Köretként főtt burgonya illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 3. 20:34
A lazac zöldségágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook