Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Duplasajtban sült paradicsomos csirke recept

Duplasajtban sült paradicsomos csirke recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 710 kcal

A Duplasajtban sült paradicsomos csirke hozzávalói:
1 kg csirkemell filé vagy csirkecomb

sültcsirke fűszersó
10 dkg reszelt parmezán sajt (készen kapható)
2-3 ek zsemlemorzsa
3 tojás
oregano, kakukkfű, chili
6 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv (40 dkg)
1 doboz babkonzerv (paradicsomos lében)
tetejére reszelt sajt
olivaolaj pácoláshoz, sütéshez


A Duplasajtban sült paradicsomos csirke elkészítési módja:
A fél csirkemelleket lemossuk, 4-5 darabba vágjuk (combokat egészben hagyjuk), sültcsirke fűszersóval enyhén megszórjuk. Üvegtálba karikákra vágott fokhagymával rétegezzük, minden réteget meglocsolunk egy kevés olivaolajjal. 1-2 órára, de legjobb ha egész éjszakára hűtőben pácoljuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást felverjük. A húst először felvert tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajon átforgatjuk, kisütjük. A darabolt paradicsomot sóval, borssal, chilivel, oreganoval, kakukkfűvel ízesítjük. Pici cukrot és fokhagymát, esetleg hagymakarikákat is tehetünk bele. A babkonzervet belekeverjük. Tűzálló tálba öntjük a paradicsomos mártás 2/3-át, ráfektetjük a bundázott húst, majd befedjük a maradék mártással. Tetejére sajtot reszelünk. Forró (200 C) sütőben addig sütjük amíg a sajt szépen rápirul (35-40 perc). Főtt tésztával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A duplasajtban sült paradicsomos csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook