TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
1. feladatban erdőirtás, rovarok, méhek, chip-es háziállatok,kézimunka, újrahasznosítás itt melyik címeket választottátok?
2. feladat: házasságkötés, tradíció, eljegyzés, házasságon belüli erőszak, szülők,
3. feladat: ételallergia, ajándék vásárlás, különleges tevékenység olcsón, zeneiparba vágyó rokon, házassági évforduló, sportos barátnak kihívás, főzni nem tudodó rokon, egzotikus ételek.
4.feladat: az iskolai viseletről, mi nem tetszik a tanároknak.
5.feladat: a dinoszauruszokról, a T-rex-ről
1. levél: Információkérés? pályázat?
pénzösszegre, támogatásra jelölni városodat
2. levél: Panasz egy tini magazinnak CD miatt
Az éjjel eszembe jutott még néhány. :)
Hirdetéseknél (nem sorba):
- naponta több órát internetező gyerek -> internetfüggőknek segítő cikk
- másik netezős gyerek -> hogyan lehet hasznosan netezni, virtuális valóságos, könyves cikk
- állást keres az elektriker x lett
- ami utána vagy előtte volt, az is x
- legelsőhöz -> öltözködési tanácsokat adnak, farmert húzzon, stb.
- másik -> öltözködési tanácsok, hogy miért azt a céget válassza és személyre szabottan segítenek neki, valami ilyesmi
- torka fáj az idegesség miatt (nem biztos) -> fiatalabb és az idősebb kollégák nem jönnek ki egymással
Egyelőre ennyi jutott az eszembe (nem biztos, hogy erről szólt a szöveg). Levélnél mi volt a városnál a kifogás, mert arra nem emlékszem... Én ceruzával írtam mindent, de így is csúnya lett a levél...
Szia! Szerintem ez jó. Esetleg azt kifogásolhatják, ha csak két rövidke mondattal írtad ezt le. De akkor is max. pontlevonás,hiszen mindenképpen passzoló szempont kifejtés amit írtál.
Szeretném megkérdezni, hogy a leveledhez írtál jobb oldalra, fent feladó címzést?
Vagy csak elkezdted a levelet, hogy
Ref:
Dear....
Hasonló: 1. h,i,b, nem emlékszem j a 2. bbcbc
3. nekem az elektriker is X lett, meg a Most tollal írtam, de la levél kicsit csúnya lett külalakját tekintve. Van mit rettegnem
Sziasztok!
Nekem a felügyelő hölgy nevére lenne szükségem aki a Bródy Sándor utcában a második emeleten felügyelt.
Ha valaki tud annak köszönöm. Priviben jöhet a válasz
én is ceruzával írtam mindent:) fő a bizalom:)
valakinek valami válaszlistája?
én tudom, hogy a pets-est elcsesztem, mert nem tudtam, hogy a track követést jelent:(( na de a többi biztos mind jó:))
nekem is jó társamn volt szóbelin, pont úgy izgult, mint én. nekem sikerült néha bemakognom. mármint fonalat vesztve mormogni valamit. de fő a remény:)
... én is ceruzával írtam... baklövés?..
komolyan? Belejavítanak??
Nemáááár... :((((((((
elsőnél amikre emlékszem és szerintem jók is a reading 1.-ben
2. keep, change, and reuse v mi
4.a kutyá chipes- az a cim amibe pets volt
5. a méhecskés- insects ..risks v vmi ilyesmi
Sziasztok! (Bp. 12. ker.)
A vizsga előtt állóknak itt a lista:
Szóbeli:
Prezi:Kedvenc könyv/Utazás
Szervezés: amatőr zenei fesztivál szervezése
Cikk:a fiatalok felelőtlenül vásárolnak olyan dolgokat is amelyeket nem engedhetnek meg maguknak, aztán utána ott a hatalmas adósság.
A szóbelin olyan csajt fogtam kii, aki már 9 éve tanul angolul. En csak 2 éve.... Szerintetek? :D
Pörgött is a beszélgetés rendesen! Én örültem neki, hogy nem egy sükebókát kaptam! Bár bevallom, hogy néha azt sem értettem, hogy miről beszél éppen, de nagyon elmélyülten és őszintén bólogattam. Mikor elmondta a mondandóját, akkor viszont mindig egyszerű kérdéseket tett fel nekem, amire ügyesen és hosszan tudtam válaszolni.
Köszi nem-emlékszem-a-nevedre-lány!!! :))
A magnóhallgatás nekem nem jött be, nehéznek éreztem. Talán ezen fog múlni az egész.
Írásbeli:
Sajnos a válaszaimat a nagy izgalomban nem tudtam feljegyezni, de alkalmam sem volt rá. A reading comp. part1/part2/part3 és a Language Elements részek kifejezetten könnyűek voltak, örültem. Talán olyasmi nehézségűek mint a TELC-es honlapon ez:
A Language Elements Part2 emlékeim szerint a Dinókról szólt. A part1 pedig iskolai viselettel kapcsolatos volt asszem :))
És a legfontosabb:
Levél:1 ha jól emlékszem (mert nem ezt választottam, csak átfutottam) akkor lehetett pályázni vmi pénzre, amit aztán a lakókörnyezeted fejlesztésére lehetett költeni. Bemutatkozás, mire költenéd a pénzt, milyen előnyökkel járna ez a környezetednek másra nem emlékszem.
Levél2: Volt egy zenei magazinban amihez free CD is jár. Ide lehetett beküldeni az írásodat, amit aztán megjelentettek és ígértek érte egy ajándékot is elvileg. Aztán a végén a cikk nem úgy jelent meg ahogy te azt gondoltad. Írj levelet:miért szereted ezt az újságot, mi a problemad, mit akarsz, hogy mit tegyen az újság többre nem emlekszem.
Sokkos állapotban voltam! :)))
Ha esetleg valaki emlékszik a válaszaira és leírja, annak örülnék. Hátha kiderül, hogy amit annyira könnyűnek éreztem, az valójában nehéz volt :DDDDDD
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?