TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
A panaszos levélben a CD miatt kellett panaszkodni vagy, hogy rosszul jelent meg az írásom??
Nem tudom, most már bizonytalan vagyok.. 3 hét és kiderül.
nekem is!:) Dinos szöveg?emlékszik rá vki h mit írt és hová ?
Nekem csak 1 darab X-em lett az információkat akarsz kapni az étel allergiáról.
nekem az lett x amikor beülös szenvedélyes írós mondat volt a többihezvolt
TELC máj 25. Reading 1. feladat:
1. A Workcraft declining és a Keep, change, reuse közül a Keep, change, reuse volt a helyes.
2. Vízesésesnél Rainfall
3. Erdőirtásosnál volt valami Tree sale meg Natural...valami...
4. Insect risk és new bee species közül az Insect risk volt talán, de a szövegben az volt, hogy megnőtt a számuk a rovaroknak. Mi volt a kockázat?
Volt valami relief-es cím is ami megkönnyebbülést jelent.
5. Az utolsó előtti szöveg volt a háziállat chipes, én oda a Pets on track-et jelöltem.
nekem van sok helyen. példáual a 4.-nél nekem ugy lett hogy c,a,c,a,c,b,a,c,b,a. a 3. nál a 3. nekem is x arra emlékszem a másodikba csak arra emlékszem hogy 3 c-m 1 a-m és 1-b volt
Végre vki akinek 2 x van a 3-nál. :) És nekem is ilyenek lettek.
Jó, és is csak a mailt írtam oda. Nem tudtam eldönteni, hogy milyen levélnek számít... én refnek a letter of advice-t írtam, de sztem nem fogják elfogadni. Remélem, nem sok pont levonás lesz, mert amúgy sztem jól sikerült, taglalnom a levelet.
(angol b2)
az a baj, hogy én csak a betűket írtam fel a lapomra:
1-nél hdcge
2-nál ccbca
3-nál h,b,x,c,f,k,l,x,a,j
4-nél c,a,c,c,b,b,b,c,b,a
és az utolsónál: a,g,f,e,j,k,n,b,m,e
valakinek rémlik valami haasonló eredmény??
hát csak a mail-címet írtam oda. Miért mit írtál tárgynak?
Ha a ref.line-t nem találtam el, az sok pont veszteség?
És az 1. levélhez milyen címet írtál? Email volt megadva.
Szia!
Nem csak ennyit írtam róla.Hosszabban fejtettem ki.(+egy mondat.:D) De akkor szerinted nem lesz annyira gáz így?
Én nem írtam.Azért nem,mert a feladat nem írta.Kellett volna? Csak dátumot írtam a jobb felső sarokba.Balra meg a Ref.:..-ot.
Nominate for Community Development Prize
A levélnél te mit írtál ref.line-ba? (1. levél)
én ezeket írtam:
vizes - rainfall
chip - pets
handwork - reuse
bee - insect in risk
rainforest - vmi economic
levélnél az elsőt választottam, sajnos nagyon gyenge lett - 3 szempontból kettőre csak érintőlegesen tértem ki, szókincs zsempontjából is gyatra lett :-( - valószínűleg ezen fogok elcsúszni...
Shortages causes concern és a rainfall között vacilláltam. De akkor lehet rosszul, na majd kiderül.
A vizesnél nem a rainfall-os volt a megoldás?
az elsőnél a keep change reuse az a 2 szöveg volt mert irta hogy takaréskoskodj a vízzel(keep) rövidebb ideig zuhanyozz(change) és használd újra pl kocsimosáshoz(reuse)
ANGOLOSOK volt esetleg olyan aki leírta a megoldásokat?! :O
Torr, lehet, hogy én vok a hülye kettőnk közül, nyugi!!!! Beszéljük át!!!!
1 perc alatt elment a kedvem. :) Akkor nem találtam el őket... :(
és a marriage-es szöveg ? arra emlékszik vki?
a kézimunkásra azt a reuse-os címet adtam, a kutyásra a keep yout pet on track vagy vmi ilyesmi. a méhesre a insects in risk, a esősre nem emlékszem...:S a városfejlesztéses levelet választottam.
a nyelvtannál az első asszem previously, aztán imagined volt, vagy vhogy így.
Angol b2 nem mlekeztek a valaszotokra?
ja: a sportos cikkek: a levegő jó a szívnek, vmint az Alpok-cikk volt sztem a megoldás
Várok minden hozzászólást.
.....a "raucher mit kalte FüBe - azaz dohányosok fázós -hideg lábakkal ahhoz a cikkhez passzolt, amelyikben a dohányos prof.-oknak és diákoknak decemberben is ki kell menniük, mivel egyetlen épületben sem engedik a bagózást., az anyuciék aranylakodalmára beszéddel készülő kislány sztem a vmelyik. egyetem által szervezett hétvégi kurzushoz tartozott, a sportliche jugend: ......blabla címhez sztem a kevesebb cigiző - piáló, sporteseményeken részt vevős srácok cikke kellett,- a csajok többet költenek cigire, mert a cikk szerint főként a csajok dohányoznak, mert ezzel vmiért frankóbbnak érzik magukat, hát, kb. ennyi maradt meg
Sziasztok! Én is tegnap vizsgáztam német B2-t a 12.ker.-ben. Amire emléxem: - egy x volt csak, a bankár ismerős állást keres ., - a terhes feleségem nem akar a terhességéről beszélni bemutatkozáson, ehhez olyan cikk párosult, amiben leírják, hogy családi stb. dolgokról nem kell beszélni., az anyuci, akinek netfüggő a gyereke olyan cikkel jött össze, amiben a netfüggés okozta iskolai jegyek romlásáról, a házifeladat leszarásáról volt szó, - a másik címben a csaj ideges, ha referálnia kell kollégái előtt - ide sztem. a könyv passzolt, amiben tippeket adnak pl. jóga stb. az idegesség legyőzésére -., az elektromos öcsi nem melót keresett, hanem érdekelte, hogyan kell megírnia egy jelentkezést -
További ajánlott fórumok: