Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös zöldségleves recept

Tejfölös zöldségleves recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös zöldségleves hozzávalói:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 l zöldségleves (kockából)
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg kelbimbó
8 dkg zöldborsó
2,5 dl tejföl
1 csomó snidling
csipetnyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint só, őrölt fehérbors


A Tejfölös zöldségleves elkészítési módja:
A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük a langyos zöldséglevessel, majd habverővel csomómentesre keverjük, és felforraljuk. Közben a kétféle répát megtisztítjuk, felszeleteljük, a megtisztított kelbimbók torzsáját kereszt alakban bevágjuk. Az előkészített zöldségeket kb 10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd sóval fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Felaprított snidlinggel tálaljuk.

Diétázók a tejfölt kefírrel, és a vajat 3dkg margarinnal helyettesíthetik.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook