Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Minestrone leves recept

Minestrone leves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Minestrone leves hozzávalói:
5 dkg vaj
1 kis fehérrépa (felkockázva)
4 póréhagyma (karikára vágva)
2 zellerszár (apróra vágva)
1 közepes sárgarépa (kockára vágva)
3 futóbab (felkarikázva)
2 paradicsom (meghámozva és felvágva)
1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)
1,2 l forró húslé
5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve)
3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt
só és bors.


A Minestrone leves elkészítési módja:
Olvassz fel 2,5 dkg vajat és süssd a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adj hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Önts rá a forró húslét, zárd le a fedőt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzd 25 percig, majd lassan enged ki a nyomást. Nyisd fel a fedőt, add hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forrald fel, és időnként megkeverve főzd fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálald reszelt sajttal megszórva.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. jún. 6. 13:56
A minestrone leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook