Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes karfiolleves vajas galuskával recept

Tejszínes karfiolleves vajas galuskával recept

A Tejszínes karfiolleves vajas galuskával hozzávalói:
2 db csirke farhát,
8 db csirke szárny,
50 dkg csirkemáj,
1 fej karfiol,
1 fej vöröshagyma,
só,
egész bors,
1 csomag petrezselyem zöld,
2 dl tejszín.

Vajas galuska:
1 db tojás,
5 dkg vaj,
csipet só,
5 dkg finomliszt.


A Tejszínes karfiolleves vajas galuskával elkészítési módja:
A csirke farhátakat és a szárnyakat megtisztítom, eltávolítom a nem tetsző részeket. Hideg vízzel leöblítem, majd 1,4 liter hideg vízben egy darab megtisztított hagymával, sóval, szemes borssal felteszem főni. Csirke alaplevet főzök belőle; ha megfőtt, a szárnyakat, farhátakat kiveszem. Hűlés után a bőröket eltávolítom a húsokról, és kicsontozom az így kapott csirkehúst. Az átszűrt alap lébe teszem a megtisztított, megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a finomra vágott petrezselymet, és újból főzni kezdem. Folyamatosan ellenőrzöm, hogy a karfiol megfőtt-e. Még mielőtt teljesen megpuhulna, beleszaggatom levesbetétnek a vajas galuskát, majd az epétől megtisztított csirkemájat. Vajas galuska: A galuskához az egész tojást, a vajat, a csipetnyi sót és a lisztet összekeverem, negyedóráig pihentetem. A forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatom, és a szaggatástól számított 5 percig főzöm. Ezután lassú keverés mellett hozzáadom dúsításképpen a tejszínt. A főzés legvégén megkóstolom, véglegesen beállítom sóval és frissen őrölt borssal az ízvilágot, majd tálalásnál hozzáadom a csontjáról lefejtett csirkehúst.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes karfiolleves vajas galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook