Tejérzékenység (beszélgetés)
Szia! Én is ezt szeretném kérdezni hogy hol lehetne kivizsgáltatni és hogy mennyi idő mert a kisfiam is valószínű hogy tejérzékeny!Fáj a hasa hány tőle nem emészti meg! Nekem azt mondta a gyerekorvos hogy kb 3 év mire kiderül de már mondták hogy egy vérvételből is meg tudják állapítani!Mióta csak laktózmentes tejet iszik nem igazán van baja!Hová menjek mert én sem tudom hogyan kellene elindulni mert mint az előttem szóló én is falakba ütközöm!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
Sziasztok!
Látom,elég régiek a hsz-ok,de remélem azért még valaki olvas engem:)
Tudnátok ajánlani egy orvost,aki tejérzékenységre specializálódott? A kislányom 2 éves, 10000% tejérzékeny,de mindenhol falakba ütközünk.. :(
orsika
Attól hogy tejet iszol és szoptatod és nem okoz problémát még lehet tej allergiája.Valamennyi tejet úgy néz ki még tolerál a szervezete.
Nem árta azért kivizsgáltatni. Bp Heimpál Klinika.
Coeliákia központ-t tanácsolom.
Sziasztok!
A kisunokám mostlesz 6-hetes,minden arra utal,hogy tej érzékeny.Minden létező tápszert kipróbáltunk,mindeggyik hasmenést okoz és kiütéseket az arcán.Ráadásul bukós baba és a sűrétmenyek is hasmenést okoznak.Most kapott szója alapú tápszert, telelett kiütésekkel.Nemtudom mit adhatnék enni neki,kérem aki tud segítsen nekem ebben.
Nem tudon , hogy a 3 éves kislányom tejérzékeny-e
A két karján és a vádliján apró pöttyök vannak már
hónapok óta.Az orvos krémekkel kezelte , de azóta sem múlik.Egyszer hányt a tejtől is. Szeretném ha valaki tudna ebben segíteni.Köszönöm.
Végigolvastam mindenki hozzászólását, de senki nem írt le olyan problémákat mit ami a lányomnak van. Most 7 hónapos, eddig 3x próbáltam neki tejes dolgot adni (tejpép, tápszer, babyjoghurt) Ebből kettőt szívesen megevett, de a tápszert kiköpte. Viszont minden esetben 3 órával később mindent kihányt ami a kis hasában volt, az anyatejet és a gyümi is. Én még most is 80%-ban szoptaton és sok tejet iszok és semmi baja. A családban se tudok allergiásról. Babapiskótát már adtam neki és most néztem meg, hogy ven benne tojás és tejcukor, attól viszont semmi baja nem volt. Találkozott már valaki hasonló tünetekkel? Az orvosunk nem gyerekorvos csak házi, azt mondta, hogy ne adjak neki tejes dolgokat.
Azért érdekelne hogy ez allergia-e vagy micsoda.
Előre is köszönöm a segítséget.
Kedves Silver1!
A tejérzékeny babák ill. felnőttek, ha kellő odafigyeléssel, változatosan táplálkoznak, nem szenvedhetnek hátrányt. (különösen most nyáron, amikor rengeteg gyümölcs és zöldségféle áll rendelkezésünkre). A tejfehérje érzékenységet ki lehet nőni (a tejcukorérzékenységet nem), érdemes betartanod a diétát, és kisfiad 2-3 éves korában már gond nélkül kortyolgathatja majd a tejet és majszolhatja a Trappista sajtot! :-))
Szia! szerencsére már nem:)
A testvérem kisfiánál voltak ilyen problémák, de 2 - 3 éves korára "kinőtte"
nem csak a tejtől van tejed, sok folyadékot, rántásos levest kell enned. Pl. köménymagleves.
Igaz ez nem a témához tartozik, csupán egy jó tanács. Ismerőseim közül soknak bejött:)
Kedves eletvidam!
Az én kislányomnál is tejérzékenységet állapítottak meg, a tejfehérjére és a tejcukorra is allergiás. A doki, akinél voltunk azt mondta, hogy számtalan olyan eset van, hogy a vérvétel eredménye negatív, viszont a gyermek bőre tiszta kiütés. Vagyis létezik másmilyen allergiavizsgálat is amit mindenképpen ajánlok.
Lehet, hogy már tárgytalan a hozzászólásom, akkor boccs!!
sziasztok!
Én is tejérzékeny vagyok. Hol erősebben, hogy gyengébben. ez azt jelenti, hogy néha meg tudok enni tejes dolgokat és nem avgyok rosszul tőle, de ez csak akkor van, ha előtte sokáig nem ettem. a lényeg, hogy anyum mondta, hogy próbáljam ki a joghurtot (reklámozzák a tvben, 15 napig kell folyamatosan enni, és ha nem válik be visszafizetik az árárt).először nem hittem benne, de elkezdtem enni és valami csoda folytán, azóta meg tudom inni a tejet. de ez csak akkor van ha folyamatosan eszem. szerintem próbáljátok ki, mert télleg használ. állítólag van benne valami, ami pótolja az enzimek hiányát a hasunkban és így helyreállítja a hasunkban lévő dolgokat. én mindenképpen ajánlom!
Volna egy kérdésem.Kislányomnál tejérzékenységet állapitottak meg csecsemőkorban (még szoptattam)
14 hónaposan mentem kontrollra, vérvétel is volt, akkor azt mondták minden renben, akor lehet, hogy még mindig az hiszen nemrég elég beteg volt és mostanában több tejterméket is fogyasztott a megszokottnál. Érdemes leállnom vele, mert még lehet, hogy mindig az? Hogyan lehetne ezt bizosra mondani, mert nem örülnék, ha kislányomról kiderülne mégis az, és ez okozza az esetleges betegségeket! És nagykorára sem szeretnék neki gondokat. Várom a segítséged, mert úgy olvastam, te értesz hozzá! Érdemes megkérni kislányom akkori orvosát, hogy nézze meg újra?
További ajánlott fórumok:
- Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel?
- Sziasztok!Olyan anyukákkal szeretnék beszélgetni, akiknél tejérzékenység miatt nem hízott a babája.
- Van másnak is tejérzékeny és refluxos csecsemője, aki anyatejet eszik? Hogy vészeli át az ordításokat? Használ valami?
- 7 hónapos tejérzékeny babám nem eszi meg a tápszert!
- Fruktózfelszívódási zavar, tejérzékenység
- Ha a terhesség alatt sok tejet ittam attól lehet tejérzékeny a baba?