Te megmentenéd Illés bácsi cukrászdáját? (beszélgetés)
Miért kellene közkinccsé a saját receptjeit?
Az a sajátja. Nyilván ha piszkos is volt a hely, volt valami oka, hogy sok évig hozzá jártak mégis, és nem valami budai cukrászdát választottak helyette.
Bár én sosem ettem ott semmit, mégis a sütemények kinézete, netes képek alapján, tűrhetőnek nézett ki.
Ja, szerencse...
Te, vagy egy éve megcsináltam itt a neten a "nagy tojástesztet". Ami azt adta ki eredménynek, hogy évtizedek óta veszélyeztetem a családom egészségét.
Merthogy rendszeresen készítek házi majonézt, tiramisut, gyümölcshabokat nyers tojásfehérjéből, és imádjuk a lágytojást.
Sőt, még jól emlékezem, hogy gyerekkoromban, ha nem volt semmi édes odahaza, és már nagyon kellett volna, kikevertem egy nyers tojássárgáját cukorral és megettem.
És soha nem volt szalmonella fertőzésünk, illetve nekem egyszer volt, de ott a bolti felvágott volt a ludas.
Ennek ellenére is úgy gondolom, hogy nekem nem volna merszem az Illés bácsi készítette fagyit adni a kisunokám kezébe, miután láttam az ottani körülményeket.
Szerintem az az épület olyan ócska, hogy inkább le kéne bontani, nem érdemes felújítani. Ő maga mondta (Illés bácsi), hogy ki sem lehetne csempézni, mert összedőlne.
A régu gépeket megveszik muzeális tárgyként, az épületet pedig le kell bontani sajnos.
Szerencse:)))
Na most miért?
Nem minden fagyi készül ott!;)
Illés bácsi végre hozott egy jó döntést.
A történetből nekem az jön le, hogy nagyon sok ember (bármilyen ügyben) segítene, sajnos sokszor ész nélkül, mint ebben az esetben is.
A méltó vég az lenne – ha komolyan gondolják a segítők –, hogy vegye át az önkormányzat az épületet, újítsa fel a felajánlásokból (nem adófizetői pénzből!), teremtsen munkahelyet cukrászoknak, s a bácsi bármikor betérhet ingyen fagyira, terjesztve a bizonyára jól bevált receptjeit. Szerintem ezzel a megoldással a kecske is jóllakna, s a káposzta is megmaradna. :)
És az hogy lehet, hogy ilyen körülmények között tényleg egyetlen fertőzés, rosszullét, egyetlen panasz sem történt?
Azt hiszem, jó ideig nem eszem fagyit :DD
Azt én sem értem. Továbbá azt sem, hogy egyáltalán engedélyt hogyan kaphatott, ha az első öt évben még a vizet is ő hordta oda.
Ettől még undorító és gusztustalan az ilyen kis névtelenül feljelentgető patkány. Álljon oda, tegye oda az arcát, mondja azt, hogy én vagyok Ló Béla, és kérem a hatóságot, hogy vizsgálja meg, mert nem megfelelő körülmények között dolgozik.
Biztos anno sokat tett valakiért, akinek most hatalma van, és védte az öreget.
Hmmm.....
Lehet, fusiban csempészett.....
A bácsi nem érti, hogy vannak szabályok, amelyek mindenkire vonatkoznak. Rá is.
Hiába tiszteled, becsülöd, ha nem tartja be az alapvető higiéniai előírásokat.
Nem is értem, hogyan működhetett mostanáig.
A forgalomról nem tudok nyilatkozni, de egy ismerősöm férje áradozott a cukrászdában kapható sütikről és fagyikról. Azt mondta, hogy képesek voltak órákat is sorba állni, olyan jó volt.
Aztán beszéltek az anyjával telefonon és szóba került a cukrászda bezárása. A néni meg mondta, hogy épp ideje, mert csoda, hogy eddig mehetett, mert ami ott uralkodott az megengedhetetlen...
78 éves a cukrász. Az itt lelkendezők nagy részének fogalma sincs, mit jelent 78 évesen cukrásztermékeket készíteni felelősséggel...úgy, hogy a betérő ne térjen ki..
Láttam néhány videót, amin panaszkodott...nos ezek után jobb ha zárva marad...
..és pár hét múlva ha lassan is, de rájön, hogy hiba volt így beszélni...
a kora miatt már nehezen megy.
aki látta a koszos trikóban fagyit mérő(78 éves) Illés bácsi fényképét, az nem felejt...
azon kevesek közé tartozom, aki nem mentené meg a lepukkant cukrászdát...ő nem ismerte fel lehetőségei határait. Nos most kénytelen lesz.
Tovább lapozok, és elolvasom a friss hírekben Mdveczky Ilona újabb sirámait...aki nem tudná 70ezer forint a nyugdíja...hogy jön ez ide? hát ő sem ismeri fel a határait..néha táncra perdül(ne)..
Ha ilyen sokáig dolgozott a bácsi, nyilván remek süteményi voltak. Hiszen ha egy darabot se adott volna el, akkor már rég bezárta volna a cukrászdáját.
Ezek szerint sokan jártak oda.
Valaki helybéli mondana erről valamit? Tényleg volt olyan forgalma, hogy egészen idáig dolgozott folyamatosan?
További ajánlott fórumok:
- Vendéglők, cukrászdák, kávéházak, éttermek nevei
- Tudtok 1 évesnek való, tej-és tojásmentes tortát készítő cukrászdát?
- Segítesz megmenteni a házasságomat?
- Ha elromlott az USB-ém elveszik minden adatom? Hogyan tudnám megmenteni?
- Ti milyen nevet adnátok egy most induló cukrászdának?
- Egy jó cukrászda, Budapesten...