Te adsz a 3 hónapos babádnak gyümölcsöt, -főzeléket? (beszélgetés)
En is kemenyen kuzdok mar jo par hete. Ha nincs a parom, mar en is megprobaltam volna a tapszert. Sokszor uvolt ahogy mellre teszem, sokszor uvolt mert nincs benne semmi, sokszor este 3x etetek mire nagy nehezen elalszik, de ez van.
Nem teged kritizaltalak, meg ha ugy is tunt, hanem azokat, akik tudnak szoptatni, megis elkezdik.
Nem tudom, ha te már 6-7 hete azért küzdesz. hogy a gyereked egyen és csak anyatejet, akkr hogyan vélekednél. Eleinte még elfogadta a lefejt tejet, de már az sem kell neki, és a fejés nem olyan mint amikor a baba szívja ki a tejcit. Ez nem serkentő hatású a tejmirigyekre. Pedig minden csodabogyót és módszert kipróbáltam már.
És tudom én hogy milyen érzés csak anyatejjel táplálni a babámat, mert a nagyobbik lányomat közel 10 hónapig azzal tápláltam. Így nem vagyok kezdő ezzel a témával.
Ja és nem azért adok neki mást mert ezt olvastam, hanem a babának ennie kell.
Kiváncsi lennék hogy forditott esetben te hogyan cselekednél.
De tudod mit nem is kívánom hogy megtudt!!!
En nem tudom elhinni hogy a gyerek inkabb ehenhal minthogy anyatejet igyon.
Biztos hallotta, hogy itt a forumon mas baba mar ilyenkor kap gyumolcsot, ezert mar neki is csak az kell:DDD
Az emberek nem kitartoak a szoptatassal, de ez mas tema.
En csak azt nem ertem, aki csak azert kezdi el a hozzataplalast, mert nincs turelme varni.
Igazad van, mindenki maga dönti el, mit mikor ad a babájának.
Én a kérdésre válaszoltam, leírtam hogy csináltam, soha eszemben se volt (van) más édesanyákat kritizálni.
Beleolvastam a fórumba és megdöbbenve ovastam megint a szoptatás kontra tápszer hozzászólásokat :(, nem tudom szó nélkül hagyni, mert szoptató anyaként soha nem "szóltam le" a nem szoptató anyákat és még soha nem hallottam más anyákat sem!!!!! Ellenben fordítva igen, lassan ellenkampány indul a szoptató anyák ellen, volt már arra is eset, hogy a szoptatsz-e kérdésre nem válaszoltam. :(((((((
Ez az én véleményem.
Mindenki tényleg maga tudja, de 2 nagyobb gyerekemet 5.5 - 6 hónapig csak szoptattam, ha éheseknek láttam őket, akkor gyakrabban szoptattam, akár 1-2 óránként is, főleg a du. órákban. Aztán kezdtem a hozzátáplálást, de almával, banánnal, aztán jött a főtt étel.
A legkisebb most volt 3 hónapos, néha úgy látom éhesebb, szintén a du. órákban, akkor többször, gyakrabban etetem, attól még több tej termelődik. Mert nálam a tejmennyiség nem minden nap egyforma. Úgy érzem hullámzó. Néha feszül, néha szinte üres, mégis rendesen nő a kölök. Én nem adnék neki ételt, inkább tápszert.
Mindenki maga dönti el, hogy mit ad a babájának.
Nekem sem volt szándékomba a kislányomnak ilyen korán elkezdeni a hozzátáplálást, de muszály mert valamit ennie kell.
Az egész ott kezdődött, hogy napokig nem kakilt, és így az étvágya folyamatosan csökkent. Már szopizni sem akart. Én hiába fejtem (fejem) neki nem kell. Így a tejci egyre kevesebb. A mellem már fáj ha csak ránézek. A tápot úgyszintén nem eszi meg.
Kérdem én akkor hagyjam éhenhalni a gyereket?
Aki tudja és a babája is hajlandó szopni az etesse anyatejje ameddig csak akarja. De nem vessék meg azokat akiknél valami gubanc van!!!
Egyet ertek!
De szoptatastol fuggetlenul, miert kell gyumolcsot, fozeleket adni egy 3 honaposnak? Anyatej vagy tapszer, kesz.
Az az édesanya aki tudna szoptatni és nem teszi,helyette tápot add gyermekének szégyelje magát.Környezetemben is van " anyuka" aki végig dohányozta /napi 2 dob/a terhességét,az jobb ha nem szopatat.Nekem 2 gyermekem van,egyik kilenc hónapos koráig,másik csak 3 hónapos korág szopott.
Igenis aki teheti szoptatoson és természetesen kapjon a gyerek gyümölcsöt és zöldséget.
Nálunk is ugyanígy volt! Be is vallja, hogy tesóm idelyében teljesen mást kellett tanítaniuk az anyukáknak mint most. Jól ismer minket, és tudta hogy úgysem lesz betartva a 6 hónapos korlátozás, és nem is hozta szóba többet, csak az első látogatáskor. Mi kaptunk 6 hónapig anyatejet, mert hordták tejtestvértől, de ettől függetlenül minden mást is ezmellett! Ha lesz másik, amíg tudom szoptatom, de mellette 5 hetesen megy az almalé, a hasfájás ellen! Csodákra képes! Meg fokozatosan minden más! Ez most egy tesztelés is lesz, majd kíváncsi leszek mennyivel lesz különb az anyatejes gyerek a tápszeresnél,, szerintem semmivel!
Ezt nem hagyom ki: Unokanővérem fia 2 évig szopott és mégis beteges, volt olyan betegség ami sokkal súlyosabb lefolyású volt nála mint az én tápszeres gyerekemnél ugyanaz! Az én gyerekem nem került kórházba a rota vírussal, az övé igen, 6 napra! Méghogy enyhébb lefolyású...
Ma mondta a gyerekorvosunk, hogy 6 éves korára fejlődik ki az immunrenszere teljesen a gyereknek!Azt mondta a kisfiamra, hogy iskolás korára kutya baja nem lesz! Nagyon eltúlozzák már ezt az anyatejes témát!
Én kizárlólag csak szoptatok és csak 6 hónapos kortól kezdem a hozzátáplálást.
Bőven elég Neki a tejcsi,egy ciciből jóllakik még mindig igy semmi értelmét nem látom,hogy adjak Neki mást is,pláne,hogy ez a legegészségesebb és a legjobb Neki.
De ha esetleg nem tudnám ennyit szoptatni vagy ha tápszeren élne akkor már biztos elkezdtem volna Neki mást is adni,mert akkor minek várjak vele.
A mi porontyaink semmivel sem különbek az anyatejen növekvő társaiknál! Mi anyukák sem vagyunk rossz anyák mert tápszert merészeltünk adni a gyerekünknek hogy ne haljon éhen! Nagyon visszataszító ez a megkülönböztetés, szó szerint hányok az ilyen emberektől akik csak azzal vannak elfoglalva, hogy mit eszik a gyerekünk, és megszólnak ha nem szoptatjuk. Sok begyepesedett "agyú" azt hiszik magukról,hogy ők a nagymenők mert szoptatnak.Szánalmasak! Láttam már én is olyan anyatejes gyereket aki olyan dagadt volt, hogy majd' szét folyt. elment az étvágyam amikor megláttam. Kb 6 hónapos lehetett de súlyban 15 kg simán megvolt, lógott a háj róla...undorító. Az még szép amikor kezd kigömbölyödni a baba, de ez minden határon túlment.
Nyugodj meg, nem a táplálás módjától függ ki milyen anya!Ez csak szerintük van így, fényezni akarják magukat mert szoptatnak,de sajna agyilag nagyon sötétek! A védőnő lead nekik egy sablonszüveget amit bemagol, de fogalmuk sincs hogy megy ez a gyakorlatban. Soknak még gyereke sincs...engem egyik sem tudott bepalizni ezzel a bevett dumával. "Nem kell cumisüveg, cumi, csak anyatej 6 hónapig kizárólag"..bla-bla bla..tudják kinek rizsáljanak ennyi marhaságot..Saját gyerekét mindenki a saját belátása szerint gondozzon ne egy hülye könyv alapján, minden gyerek más..egy könyv alapján nem lehet mindet egyformán nevelni, gondozni! Úgyhogy nálam megbuktak..van aki vevő rá...szegények...nem tudják még mire vállalkoznak...de majd rájönnek!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Küldj egy gyümölcsött!🍍🍉🍇🍊🍋🍌
- Te mit adsz reggelire a 13hónapos babádnak, ha már nem szoptatsz?
- Hány hós korig adsz a babádnak HA tápszert?
- Mit adsz/adtál ma kisbabádnak (0-2) ebédre?
- Általában mit adsz a babádnak: bio ételt, piacról vásároltat, vagy csak simán a lemész a közértbe, esetleg bolti bébiételt?