Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Tavaszi kerékpáros KRESZ-teszt fórum

Tavaszi kerékpáros KRESZ-teszt (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Tavaszi kerékpáros KRESZ-teszt

1 2
2016. máj. 13. 15:12
Nagyon ötletes a cikk! :-)
37. Mezei Virág (válaszként erre: 32. - Channa*)
2016. ápr. 27. 16:15
:) Van, amikor már messziről hallom, hogy közeledik a biciklis, mert csenget. Ilyenkor szigorúan egyenesen megyek én is, nehogy összeütközzünk. Szerintem így jó a csengő.
36. Mezei Virág (válaszként erre: 33. - Channa*)
2016. ápr. 27. 16:12
Nem is kishazánkra gondoltam...
35. Klaudia20 (válaszként erre: 34. - 2ab16d5612)
2016. ápr. 23. 06:53

:DDDDDDDD


Én nem szeretek dudálgatni...vagyis szeretnék, csak a bajusz kapcsolón van a duda, és mire idegembe eltalálom, már nem aktuális :D


Igen, az idősek közlekedési morálja brutális.

34. 2ab16d5612 (válaszként erre: 32. - Channa*)
2016. ápr. 22. 18:35

Én a bicajosra két kézzel dudálok rá. A nyugdíjasokat pláne szeretem ijesztgetni. Főleg mikor az út középen megy indokolatlanul.


Ez indokolt kürthasználat hiszen vészhelyzetnek érzem :D

33. Channa* (válaszként erre: 30. - Mezei Virág)
2016. ápr. 22. 15:46
Hát pedig ez sem így van. Volt, hogy mentem át a zebrán és a kis ívem kanyarodó, aki mögöttem kanyarodott csak azért nem ütött el, mert visszaléptem gyorsan.
32. Channa* (válaszként erre: 28. - Mezei Virág)
2016. ápr. 22. 15:43
Én a csengőt nem nagyon szeretem, mert megijednek a gyalogosok, így én a a fékkarral szoktam kattogni inkább, mert akkor nincs, hogy ijedtében elém ugrik.
31. 1abbb5d144 (válaszként erre: 30. - Mezei Virág)
2016. ápr. 22. 14:56

ahaaam, ezt írtam én is. Pedig van, hogy nem venni észre őket, bármennyire is óvatos vagyok és akarom.

A szigetes zebránál is mennek csak át végig, nem várják meg, hogy jobbról is jó-e...

30. Mezei Virág (válaszként erre: 29. - 1abbb5d144)
2016. ápr. 22. 14:51

A KRESZ szabályait mindenkinek meg kellene tanítani és be is kéne tartatni.

De mindig vannak, akik úgy gondolják, rájuk nem vonatkoznak a szabályok.

Vannak olyan helyek, ahol a gyalogosok szét sem néznek és úgy mennek, mert tudják, hogy a zebránál az autósok biztosan nagyon figyelnek.

29. 1abbb5d144 (válaszként erre: 28. - Mezei Virág)
2016. ápr. 22. 14:17

jah, mert nem átlósan meg biztonságos? :)

Az én látott koccanásomnál se átlósan ment a bicajos

28. Mezei Virág (válaszként erre: 26. - Klaudia20)
2016. ápr. 22. 14:03

'Szerintem a KRESZ-nek alapnak kellene lenni mindenkinek. Sokkal komolyabb formában, mint most. Elkezdeni óvodába, tanítani általánosba, és levizsgáztatni középiskolába. A mai világba kötelezővé tenném, mert életveszélyes minden nemű közlekedés."


Ezzel teljesen egyetértek!

Én már megszoktam a bringásokat, mert felénk sokan vannak. Felőlem a járdán is mehetnek, én is figyelek rájuk. Azt nem bánnám, ha lenne csengőjük és jeleznének. Ha zöld lámpánál a zebrán áthajt, azt ne tegye átlósan. Mert gyalog sem való, de ez is általános. Mert csak.

27. 1abbb5d144 (válaszként erre: 24. - Channa*)
2016. ápr. 22. 10:12

"Általában tolom a zebrán a kerékpárt, és általában van lámpa. Ha zöldön áthaladva ütne el egy autó, akkor az elég érdekes lenne, nem? "

Nem. Van, hogy neki is zöld vna. És tiéd az elsőbbség akkor is, igen, figyelnie kellene, de idegen városban nem biztos, hogy hozzászokott ahhoz a lámpához vagy valamiért ki sincs jelezve ez...

2016. ápr. 22. 07:46

5/5 :)


Lehet itt érveket felsorakoztatni, de sajnos mindkét oldalon vannak figyelmetlen/tudatlan emberek.

Keveset gyalogolok, legtöbbször bringával megyek melóba, végig bringaút van, még a zebra mellett is, magyarul nem kell leszállnom. Természetes körültekintően közelítem meg a kereszteződést, de volt rá példa, hogy zöld lámpánál a kanyarodó autó ledudált (egyszerre mentem a gyalogosokkal). Csak azért mert szerinte le kellett volna szállnom.


Szoktam bosszankodni én is a bringások miatt, télen elsősorban a lámpa használat elhanyagolása miatt, még sokszor én mint biciklis sem látom őket, és ez legfőképp az idős kerekezőkre igaz.

A másik az eszeveszett közlekedés, és ahogy sokszor megközelítik a zebrát. Mindig mondom, hogy NA, AZ ILYEN SE..FEJEK MIATT UTÁLJÁK A BRINGÁSOKAT!!!!!


Autósként is átélem mind a gyalogosok, mind a biciklisek normálatlan közlekedését.


A kutyásokról is beszélhetnénk, amikor a járdán sétál de a kutya pórázon a biciklisáv melletti füvön, és sötétbe nem mindig venni észre hogy kutya is van. Volt már olyan, hogy majdnem baj lett, az én figyelmességemen múlott, hogy nem történt semmi. És 100x kért elnézést az illető, és köszönte meg, hogy figyeltem a kutyájára.


A másik a gyerekkel sétálók. Úgy elém vágnak a gyerekek a bicikliúton, hogy sokszor vert le a viz, még szerencse, hogy nem száguldozok, és jobban figyelek ilyenekre.


Szerintem a KRESZ-nek alapnak kellene lenni mindenkinek. Sokkal komolyabb formában, mint most. Elkezdeni óvodába, tanítani általánosba, és levizsgáztatni középiskolába. A mai világba kötelezővé tenném, mert életveszélyes minden nemű közlekedés.

2016. ápr. 22. 06:55

Autósként néha agygörcsöt kapok a bringásoktól. Főleg hogy figyelmetlenül elém vágnak. Én tartom a másfél méteres távot kikerulésnél, de ők simán elhúznak 5 centire bármi mellett. Ez hol fair?


A minap egy bácsi pont piroson átmenve (zöldbe indult el csak nagyon lassan)az előttem álló autó előtt taknyolt el. Igaz bicikli út volt tehát tekerhetett volba de tolta a bicajt. Már ott voltam, hogy kiszálljak de fel tudott állni. Az előttem álló autós meg csaknem átment rajta. Paraszt volt.

24. Channa* (válaszként erre: 23. - Lillka)
2016. ápr. 22. 05:20

Nem hiszem, hogy át kell gondolnom:D

Általában tolom a zebrán a kerékpárt, és általában van lámpa. Ha zöldön áthaladva ütne el egy autó, akkor az elég érdekes lenne, nem?

Tudom, hogy itt most mindenki valami nagyon okosat akar mondani, de felesleges. Bár ennyit foglalkoznának a szülők a futóbiciklivel száguldozó 2-4 évesekre. Szerintem ők gyorsabban mennek mint én és persze láttam, hogy a kicsi mennyivel száguld és száguld neki bárkinek.


Egyébként én nem azt mondtam, hogy nekem lehet mindent, ha a gyalogosnak is, hanem csak annyit, hogy felesleges állandóan háborogni, amikor sok gyalogos nem foglalkozik semmivel. Idős néni átcammog az úttesten. Alig tud menni, de arra van energiája, hogy a Hungária krt. közepén átmenjen és elvárja, hogy az autós figyeljen. A zebrán nem ér át a zöldön, itt csoda, hogy életben marad.

Tudod hány gyereket mentettem már meg, hogy ne sétáljon a villamos alá a Stadionok 1-es megállójában? Mert mama épp telón pötyög....


Ja, és lehet, hogy úgy tűnik a biciklin élem az életem, de nagy tévedésben vagy:D Én is gyalogos vagyok legtöbbször. Jelenleg hétvégi bicajos vagyok.


Tehát, sok gyalogos, ahelyett, hogy a bicajosokra mutogatna, simán magába nézhetne, hogy ő tud e közlekedni. Figyel e arra, hogy épp a kerékpárúton flangál, vagy arra, hogy a lámpa még piros, vagy arra, hogy nem a zebrán megy át, hanem attól 3-4 méterre, meg arra, hogy sok gyalogost a gyalogos sem tud kikerülni, mert azt hiszi, hogy neki másokkal szemben is elsőbbsége van, neki mindent lehet, mert gyerekkel van, mert nő, mert öreg, meg egyébként is....


Érted?

Tolerancia! Figyeljen mindenki és akkor nincs gond, és ne a száját jártassa, hogy de csak nekem lehet mindent, a másiknak meg nem.....

23. lillka (válaszként erre: 22. - Channa*)
2016. ápr. 22. 01:47
Ismered a kreszt...akkor nem ártana betartani a saját érdekedben(is)?Rendőrrel még nem találkoztál,amikor a járdán közlekedtél bringával?Nem biztos,hogy érdekelni fogja a kifogásod az út testen való közlekedéssel kapcsolatban.Zebrán át tekersz...ha az úttesten nem mersz közlekedni,a zebrán miért tekersz át?És ha valami elromlik pont akkor a bringádon ,ami miatt eleshetsz a zebra közepén,elütnek mint a huzat.Szerintem gondold át a biciklizési szokásaidat.Elég rossz hozzá állás... a gyalogosnak lehet mindent,akkor neked is.
22. Channa* (válaszként erre: 21. - Panna.33)
2016. ápr. 21. 21:32

Egyébként tisztában vagyok a kresszel:D

A múlt nyáron a gyalogos a kerékpárúton háborgott, hogy bocs, de neki hátul nincs szeme, amire mondtam, hogy semmi gond, de elől van és ott a tábla:D

Tudom azt is, hogy nem lehetne járdán bicajozni, de baromira nem érdekel, mert nem vagyok hajlandó veszélyeztetni magam az úttesten. Nem megyek gyorsan. Szerintem a kerékpár úton is max. 20-al megyek, járdán meg figyelem a gyalogosokat, nem úgy, ahogy ők minket.

Stb.....

21. Panna.33 (válaszként erre: 18. - Channa*)
2016. ápr. 21. 21:11

Egyrészt a járda a gyalogosoké, ott csak akkor szabad bringázni, ha az úttest nem járható. Akkor is csak a gyalogosok zavarása nélkül, max. 10 km/h-val. A kerékpárúton viszont a gyalogosnak nincs keresnivalója. Szóval a járdán jogosan háborognak.

És nem, a zebrán nem szabad kerékpározni. Nem kell az autósnak arra számítani, hogy egyszer csak elé vág egy bringás a zebrán. Ott le kell szállni és át kell tolni. Mondjuk ha van lámpa, mármint közlekedési, akkor nincs baj, de ha nem lámpás a zebra, akkor nem kéne áttekerni rajta, mert igenis elüthetnek. Nem szándékosan.

20. 1abbb5d144 (válaszként erre: 19. - 1abbb5d144)
2016. ápr. 21. 19:59
bicajos a tempója miatt ennél is észrevehetetlenebb
19. 1abbb5d144 (válaszként erre: 18. - Channa*)
2016. ápr. 21. 19:59

Zebrán átbicajozás: azért probléma, amit az előbb írtam. Az autóból nem fogja az ember vezetés közben a zebra 200 méteres örzetét vizsgálni, hogy mire odaér, milyen bicajos ér még oda vele együtt.

És béármilyen óvatosan közelítem is meg, előfordul, hogy gyalogost se venni észre, mert: szembe autó lámpája hülyén eltünteti. Vagy árnyék....Vagy a szélvédő oszlopa.

A gyalogos meg hiába van elsőbbsége, nézzen körül. Mert én lehetek óvatos, volt, hogy konkrétan ott álltam elengedni valakit, de elindult más, akit meg az oszlop takart...Szerencsére előtte húztam el, nem rajta.

De az a gyalogos, aki nem ül autóban, úgyse érzi át, csak megy, mert neki joga van.

2016. ápr. 21. 19:55

Hát nem tudom....Amióta bringázok, azóta észre veszem, hogy mindenkiből mennyire hiányzik a tolerancia. A gyalogosok állandóan háborognak, holott mit művelnek ők? Flangálnak a kerékpárúton és nekik áll feljebb ha rájuk csönget az ember. Akkor sem érzem jogosnak a háborgásukat, ha én a járdán kerékpározok, mert ha ők nem sétálnak az úttesten, akkor miért bicajozzak én ott? Nekem el kellene magam üttetni azért, hogy szegény gyalogos ne azon bosszankodjon, hogy én mit csinálok?

Zebrán átbicajozás: Miért probléma ez, ha a gyalogosokat nem zavarom? Bezzeg a gyalogos cikázhat az autók között ugye? Főleg azok szoktak, akik a zöld lámpán sem érnek át....

Egyébként az autósokra is vonatkozik néhány szabály, ha már ott tartunk, hogy Józsibá átcajgázik a zebrán éjjel. A zebra megközelítésének szabálya éjjel is érvényes, így igen is számítani kell Józsibára.


Én nem szoktam úttesten bicajozni, csak járdán vagy kerékpárúton, sosem veszélyeztetem a gyalogosokat, így a gyalogosok se hepciáskodjanak.

Attól, hogy van néhány bunkó, az nem jelenti azt, hogy minden bicajos az.

17. Panna.33 (válaszként erre: 15. - Mezei Virág)
2016. ápr. 21. 19:44
Tömegben jobb, mert legalább észrevenni őket. Nem úgy, mint mikor Józsibá egyszer csak úgy gondolja csendes magányában az esti ködben, hogy akkor ő most átbringázik a zebrán.
16. 1abbb5d144 (válaszként erre: 15. - Mezei Virág)
2016. ápr. 21. 19:43

Vagy nem tömegben, autók közt.

Bár a követő hibája is volt, mert nem tartott távolságot, de láttam már ilyen miatt koccanást...Megálltam én is a héten egy miatt, majdnem hánytam a félelemtől, hogy ne jöjjenek belém hátulról.

De Az még rosszabb, hogy jogsit is adnak bárkinek, iq teszthez kellene kötni...

Nem csak a zebrán megy át átlóban, hanem főútvonalon is, kereszteződésben. És akkor még neki áll feljebb.

15. Mezei Virág (válaszként erre: 14. - 4327a8e017)
2016. ápr. 21. 19:38

:D

Lehet, hogy előzni balról kell, de ők nem előznek senkit, hanem átlósan mennek a bringával a zebrán, ahol ugye gyalog kéne áttolni a cangát. Tömegben persze.

14. 4327a8e017 (válaszként erre: 2. - Mezei Virág)
2016. ápr. 21. 19:10

Előzni balról kell! ;)

De azzal egyetértek, hogy be kéne tartani a kreszt, és normálisan fel kéne szerelni a bringát. Mondom ezt úgy, h napi szinten kétkerekűvel közlekedem.

13. Mezei Virág (válaszként erre: 12. - Panna.33)
2016. ápr. 21. 16:11

Szerencsére a szülők általában vigyáznak a gyerekekre és "gyakorlatban" tanítgatják őket.

Fő a biztonság!

12. Panna.33 (válaszként erre: 8. - Mezei Virág)
2016. ápr. 21. 15:54
Ez jó, szeretek ilyent olvasni:)
11. Panna.33 (válaszként erre: 9. - Writingsmurf)
2016. ápr. 21. 15:54
Na igen...
10. Mezei Virág (válaszként erre: 9. - Writingsmurf)
2016. ápr. 21. 15:23
:D
9. writingsmurf (válaszként erre: 7. - Panna.33)
2016. ápr. 21. 15:08
Azt is meg kell tanítani a gyereknek, hogy sok a hülye ember. :D
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook