Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos zúzaragu leves recept

Tárkonyos zúzaragu leves recept

A Tárkonyos zúzaragu leves hozzávalói:
25 dkg zúza
1 szál petrezselyem
2 szál sárgarépa
0,5 karalábé
1 kis fej vöröshagyma
1 db babérlevél
1 citrom
2 db leveskocka (tyúkhús)

1 dl főzőtejszín
1 ek liszt (púpozott)
1kk szárított tárkony
2 ek olaj


A Tárkonyos zúzaragu leves elkészítési módja:
A zúzát alapos tisztítás után vágjuk 2 cm-es darabokra, és kb. 2 l vízben tegyük fel főni. Dobjuk bele a leveskockákat, 1 citromot felszeletelve és a babérleveleket. Míg fő a zúza, tisztítsuk meg a zöldségeket, és karikázzuk fel. Egy kisebb lábasba öntsünk 2 evőkanál olajat, amiben megdinszteljük a lecsepegtetett zöldségeket. Amikor a zúza félig elkészült, adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket, és a tárkonyt. Időközben készítsük el a habarást: a 1 púpozott evőkanál lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel. Ha a zöldségek már majdnem megfőttek, óvatosan öntsük a leveshez a habarást, nehogy csomós legyen. Pótoljuk az elpárolgott vizet és ezután még kb. 10 percig főzzük az ételt. Közben lehet még ízesíteni, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével. Tálalás előtt a szétfőtt citromokat szedjük ki, majd a tányérba mert levest locsoljuk meg egy kevés tejföllel, és díszítsük citromkarikával, petrezselyemmel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos zúzaragu leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook