Tarkabarka recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tarkabarka hozzávalói:
6 tojás
37 dkg porcukor
37 dkg liszt
citrom reszelt héja
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. margarin
kakaópor


A Tarkabarka elkészítési módja:
Először a margarint habosra keverem a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként belekeverem a tojásokat. Beleszórom a citrom reszelt héját. A sütőport elkeverem a liszttel, és hozzászitálom a tésztához, majd csomómentesre eldolgozom. Ezután elfelezem a tésztát és az egyik felébe kakaóport szórok, majd jól elkeverem. Egy tepsit kivajazok vagy sütőpapírral kibélelek, 1 kanál fehér tésztát majd 1 kanál barnatésztát teszek bele és így tovább. Végüli előmelegített sütőbe teszem, közepes hőfokon sütöm. Kb. fél óra alatt kész. A tepsiben hagyom kihűlni és pogácsaszagattóval félhold alakúakat szaggatok, de akár kockára is vághatom.

Nagyon finom!

Jóétvágyat!:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tarkabarka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook