Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Körforgó, ez aranyos :D Sok sáv nálunk is ezerrel van, Szeged elég jó tanulóhely közlekedés szempontjából, itt aztán minden van. De legalább nem ér meglepetés. Amúgy a dupla körforgalom szerintem nem agyrém. Először én is féltem tőle, de aztán amikor közlekedtünk arra, rájöttem, hogy nem is gáz.
Most épül a lámpás körforgalom, ami 3-4 sávos lesz. Na attól fosok rendesen. Ha kíváncsi vagy rá, nézz be a naplómba, felraktam mutiba :D
Excica, nem vagy te liba. Az mi, hogy esténként keresztet csinálsz? Azt nem vágom... Amúgy nekem az oktatóm anno azt mondta, hogy ne nagyon agyaljak azon, hogy az adott szituban -amit elrontottam- hogy kellett volna, mert sosincs két egyforma szituáció. Oké, persze az, hogy gyalogost elengedni, elsőbbséget megadni, adott. De egyik szituáció sem olyan, mint a másik. Pl ma -igaz bringával voltam- de hiába volt egyenrangú kereszteződés és nekem lett volna elsőbbségem, a sárga trabant lassítás nélkül átszáguldott a kereszteződésen. Még szerencse, hogy hallottam, és lassítottam, nem rutinból mentem át a kereszteződésen. Szasza szentírása tényleg szentírás. Annak van elsőbbsége, akinek megadják :D
Az oktató nekem is mindig hirtelen befékezett, ha baromi nagy butaságot csináltam, de hidd el, ő tudja, mikor lehet ilyet csinálni, mikor nem. A tükrökből mindent lát. Nem olyan hülye, hogy veszélyeztesse a maga és mások testi épségét, meg a kocsiját, ami a kenyérkeresője...
Az oktatód, meg a leírtak alapján jó oktatónak tűnik, főleg ha tényleg elmagyaráz mindent, meg visszavisz olyan helyekre, vagy hasonlóakra, ahol sorozatban rontassz. Így tanulod meg. Nekem egyébként sokat segített az is, ha valamit nem értettem, vagy a könyvben valamit nem tudtam értelmezni, vagy láttam egy szitut és kíváncsi voltam a helyes közlekedési módra, megkérdeztem, ő meg elmagyarázta. Sokat lehet tanulni másokból is...
Van erre egy nagyon jó mondás amit én úgymond "szentírásként" tekintek: Csak akkor van elsőbbséged ha megadják! :)
Am nekem is jobban megy a kresz tesztben mint a való életben :D Ott nincs idő gondolkodni, de majd ha meglesz a rutin akkor nem fog gondot okozni! :) Mindenbe bele kell tanulni! Az oktató meg azért fékez mert ez a "dolga"! Nyugi sztem mindenkinél előfordul, nálam is volt h beletaposott mert elbambultam vagy nem figyeltem eléggé és olyankor cselekedni kell a balesetmegelőzés végett.
Ametiszt! Én is így vagyok valahogy.. mármint ha vmi hirtelen dolog történik totál leblokkolok pár percre és olyankor azt sem tudom mivan.. se figyelni se koncentrálni nem tudok utána mert kizökkent az addigi légkörből, de sztem ez is majd csak megszokás kérdése! :)
Ez hülyeség. A pasiknak csak nehéz elviselniük,hogy (bármit is) nem ők irányítanak, hanem TE. Képes vagy rá!! Nekem is ment, pedig nem vagyok egy őstehetség :D Kezdek eljutni odáig, hogy már tudom az autóval mit, mikor és hogy kell csinálni, most már tudok "előrelátó" lenni,ahogy z oktatóm mondja mindig. Nekem segített, hogy végiggondoltam milyen szituban mit kell csinálni, mondtam magamnak, hogy gyalogos jön, akkor lassítok,visszakapcsolok, lassan elcsorgok,ha kell megállok, egyes, ha elmentek akkor kuplung fel pici gáz, felváltok megyek tovább... mondtam hogy most nekem van elsőbbségem,nincs busz, nincs gyalgos, körbenéztem, még mindig kinn van az irányjelzőm, nagy ívben kanyarodok, a külső sávba kell mennem, nézza tükörbeeeeee...így végig... Mindig átgondoltam,hogy mit rontottam el. Még most is az volt az oktatóm utlsó tanácsa, hogy ne ezerrel tépjek be a kanyarba, valamiért sose lassítok ott :D Meg mindig inkább elengedek mindenkit, de aztán rászoktam,hogy ha elsőbbségem van,akkor IGENIS adják meg.
Aztán majd megint kezdhetem előről a kedves autójával (kíváncsi vagyok ő hogyan fogja viselni,ha én vezetek :). Szóval ne add fel semmiképpen. Mondjuk nekem az is szerencse, hogy a mi városunk nem túl nagy, a forgalom se vészes, nincs villamost, meg vasút (legalábbis benn a városban nincsen)... Veled vagyok :))
Jaj, ma ilyen szuper nap van. Ametiszt, szívből gratulálok, nagyon ügyes voltál! JAj de jó :) Még jobb kedvem lett, mint volt :) Aztán hétvégén tessék méltóképp megünnepelni a szülinapot és a jogsit is ;)
Már csak 1 max 2 hét és mehetsz az utakon!
Balesetmentes, biztonságos közlekedést! :)
Jajjj Ametiszt GRAT!!! :D Ügyes vagy! Ugye milyen jó érzés végre letudni? :D Én is úgy megkönnyebbültem anno! Most már nyugi! :D Én akkor kaptam pippet mikor már azt vártam h kiküldjék.. olyan soknak tűnt :D Remélem hamar meg is érkezik hozzád! :) Még1x szívből gratulálok és sok örömöt a vezetéshez :P
Excica, nyugi meglesz az! Kicsit próbálj magabiztosabb lenni, hidd el sokat számít! :)
Sziasztok!
Ametiszt! Ügyes legyél!
Moncsi! Ez majd akkor lesz (szerencsére) ha jön a jobb idő. Szeretettel várlak!:-) Én még nem vezettem le egyben ennyit,nem tudok mit mondani,de őszig még sok időd van gyakorolni.
Sziasztok Csajok!
Ametiszt, kalappal ;)
katus, így már könnyű, ha szakember van... :) Majd megyek én is hozzátok kerékcserére gyakorlásra ;) Viszem a járgányt is... :DDD Na majd mesélj, milyen volt, mennyire ment, kíváncsi vagyok. Szorítok. ;)
Tényleg, csajok -akik már rutinos vezetők-, mennyi idő után vezettetek le mondjuk 2-300 km-t egybe? CSak hogy szerintetek mennyit kellene gyakorolnom, hogy ez menjen? Csak mert párom olyan kirándulást tervez őszre, ahol a határig nekem kellene levezetni, vagy legalább Pestig és utána ő átvenni, még is is maradna 500 km-re biztos. Csak hát ha már van jogsim, könnyítsek rajta, ha már nem lehet még vezetni külföldön...
Na látod így kell ezt! :) Ügyes vagy! :))) Nyugi mikor én is beültem a mi autónkba azt mondtam úristen.. Mint egy tök kezdő! :D De egy 10-20 perc után kezdtem ráérezni! Majd megszokod és akkor azzal is minden prímán fog menni! :)
Ametiszt drukkolok! :) Hánytól kezded?