Tanító-/tanár nénik, beszélgessünk! (beszélgetés)
De ha az a kérdésed, miért szültem 3 gyereket?
Mert nem volt probléma ez anyagilag sem. Jól álltunk. Jobban, mint az átlag. Nem lehetett tudni előre a politikai eseményeket és azok hatásait. Azért nem mentem egyetemre annak idején, hogy olyan anyuka lehessek, aki egy ritnusban él a gyerekeivel...
Erre mi a válaszod???
Ne értsetek félre, imádom a gyerekeket, de nem gondolod, hogy a mai kiszámíthatatlan, bizonytalan, zaklatott világunkban ha nincs megfelelő háttér, egy kicsit felelőtlenség a 3 gyerek.
Nem csak a Magad életét,hanem az övéket is ilyennek készíted elő.
Kívánom, hogy rendeződjenek a dolgaid, és a gyerekek mellett de depis, hanem elégedett és kiegyensúlyozott légy.
Ha elhatároztad Magad, akkor tedd meg a lépéseket. S ha lehetőséged is van rá, akkor ne habozz! KI KELL MENNI!
Most sokan úgy nézhetnek rám, mint a véres rongyra, de hidd el, itt a pedagógusoknak (úgy mint egyre több más szakmában dolgozónak) kilátástalan minden.:((
Én elhagyni készülök a pályát, más szakmám lesz...s bizony én is kifelé kacsingatok! 20 év után alig kapom meg a 100-at.:(( Mire szüljek?
Sziasztok!
Irigykedni jöttem ide, mert nem tanítgatok, pedig nagyon szerettem. Csak ugye van néhány bűnöm:
Magyarországra születtem, rossz időben, s férjhez mentem, akinek 5 év alatt 3 gyereket szültem.
Mire visszamentem volna, már iskolákat zártak be, s nem kellek. Nem érdekli egyik igazgatót sem a tudásom, a személyiségem, meg semmi. Nagyon depis lettem ettől.
Emellett minden nap vigyem be a gyerekemet a suliba, tanuljak vele otthon, stb. Sokszor könnyek közt váltam el a gyerektől, mert tehetetlen dühömben jöttek ki a könnyeim.
Szívesen visszamennék, de szerintem már soha nem lesz rá lehetőségem. Angliában viszont megbecsülik a tanítókat, úgy gondolom inkább itt agyom egy időre azt az országot, akinek nem kellek.:(((
Igazatok van abban amit itt leírtatok gyerekről, helyzetekről. Ti még a plyán vagytok, kitartás.
Lehet, hogy majd idővel hiányozni fog a sok-sok lurkó...de akkor még ott a lehetőség privát órák adására.
A tömegbutulást a családi háttér is okozhatja (NEM BÁNTÁSKÉNT ÍRTAM!!!!!!!!!!!!) és a sok buta játék a számítógépen, TV-n...ami a gyerekek helyett gondolkodik.
Persze, jól is teszed! Igazad van. Sajnos. :(
Én is sajnálom a gyerekeket. Közben magánórákat is tartok, s látom, mennyire elbutul a zöme, ill. a fő gond, hogy nem mernek maguktól gondolkodni, mégha képesek is rá, mert.... Tömegelbutítás. :(((
Hidd el, éveket dilemmáztam, hogy mi legyen. Mindig a gyerekeket tartottam a szemem előtt...de aztán elértem oda, hogy végre magamra is kell gondolnom!
A gyerekeket sajnálom az egészben!
Az a baj, hogy tényleg elmennek a tanári pályáról azok, akik a legjobb pedagógusok lennének, mert nem veszi be a gyomruk. :(((
Megértem valahol, csak mint szülő, utána meg azon dühöngök, hogy ki tanítja a gyerekem. :(
Az oktatásban (óvoda, iskola) megszünt a gyerekérdekűség. Borzalmas. S ilyen helyzetben próbálj meg eredményt elérni. S nem elég, hogy a munkahely felől vagy nyomás alatt, sok szülő is Rád zúdít mindent. Meddig lehet ezt bírni?
Igazából már arra várok (bár a gyerekek miatt sír a lelkem), hogy az iskola kapuján végleg kilépjek, mint tanár.
Az Uniónak meg maradjanak meg zömmel azok, akik valóban csak a szünetek miatt vannak a pályán!:((
Na, a fejkvótára külön pipa vagyok! Fiam után jóval magasabb járt már az oviban is, bezzeg, amikor kérdezgettem a kölköt, hogy mit szokott csinálni Bea nénivel, kiderült, nem is jár a fejlesztő pedagógushoz. Elhűltem. Utánajártam: mivel mi a papírt nem szeptemberben mutattuk fel (okt-ben kaptuk), ezért nem fért be a keretbe, így csak akkor találkozott a fejlesztővel (a heti x megszabott alkalom helyett), ha vki éppen hiányzott a nagycsoportosok közül. Azért a fejkvótát szépen lenyúlták utána. Jó, mi? S hány ilyen van iskolákban is..... Szörnyű.
Kellett nekünk Unió. Azaz kellett, nem kellett, választási lehetőségünk valójában nem volt. Történelmileg, gazdaságilag, érdekek szerint, ha végiggondoljuk, akkor bizony ez se a magyar nép döntése volt (érdeke se annyira, fontosabbak voltunk mi nyugatnak, de persze azért lehet velünk szívózni azóta is), max. úgy tüntette fel nekünk a média. :))
Így igaz. S a rendszerváltás adott egy akkora lökést a lejtőn lefelé, hogy aki nincsen benne, nem is látja igazán. Már a pénzről, a fejkvótáról szól minden...a gyerek és az érdeke meg ki tudja hanyadik helyen áll. Nagyon szomorú, hogy felelős emberek ilyenre képesek.
Kellett nekünk Unió!:((
Igen. Majd ezek után csodálkoznak, hogy nincs hivatástudat a dolgozóban. Mikor még aktívan dolgoztam (most gyes-en vagyok), irtó gyorsan átláttam ezen helyzetet, s bár a hivatástudatot érzem még magamban, s szeretnék is majd még visszamenni iskolába (bár ki vesz fel a leépítések idején egy 3 gyerekes anyát??), a hatalmas csalódásommal és undorérzetemmel nem tudok mit kezdeni. :(
Már egyetemista koromban (95-ben kezdtem) volt egy prof, aki pont azt magyarázta nekünk, figyeljük a történéseket: az EU-nak az az érdeke, hogy a magyar oktatást tönkretegye. Globális folyamatok, történelmi háttérrel magyarázhatóan...
Igaza volt, tessék, itt van az eredmény. :(
Megvan már a törvény, hogy kötelesek elengedni fizetett tanulmányi szabadságra!
S a szakdolgozathoz 10 fizetett munkanap jár szabadságként.
Ez megy már országszerte. Szomorú, hogy ide juttatták az oktatást.
Szabálytalanságok, törvénytelenségek sorozata megy nap, mint nap.
S mégis nekünk kell minden xart lenyelni, mert örüljünk, hogy dolgozhatunk! Szégyen ez az országra nézve!
Igen, ált.-ban. :))
Ugye, ugye, a különböző érdekek....:))
Ezek szerint a párod általánosban van. Minálunk (szakmunkás) azért tilos buktatni, mert aki megbukik elmegy, és a fesőbb évfolyamok üresek lesznek.
Ráadásul amikor elterjesztették, hogy isk. összevonások lesznek, a mi sulink is rajta volt a netes feketelistán, ezért (gondolom) egyharmadnyi gyerek adta be a jelentkezését az elmúlt évekhez képest. (30 tanuló, eddig mindig 3-4 9. indult)
Úgy emlékeztem 3.-os a gyerkőc.
Egyébként nagyon okosak a mai kisgyerekek, és a suliban sokat tudnak hatni egymásra, akár a magasabb oszt-ba járók is
Olvasom a dühöngéseidet. :((( Közben a párom (is) jár a fejemben. Helyzet hasonló...
Pl. ma, szombaton, reggel fél hétkor elindul, este 7-8 között fog hazaérni, mert valami kisebbségi programra kell vinni az átlag 55-60 IQ-jú kölköket.(A héten vitte őket a megyei nevelésibe, hogy visszahelyezhetők-e normál tagozatra, mert a sulinak gazdaságilag úgy lett volna jobb, de hihi, maradhatnak a helyükön! Legalábbis papíron... az összevonást úgyis meg fogja lépni a vezetőség, csak nem lesz lekönyvelve. Jó, mi?) Mindezt ingyen, mert ugye pénz még a túlórákra sincs, meg semmire sincs. Viszont mindent meg kell oldani! Ofő, minden tantárgyat ő tanít (nincs szakos tanár felső tagozatban!!!), ezek után még a napközit is vállalnia kell du. (persze ingyen), s aztán jönnek még az ilyesfajta programok. Szerencsétlen is totál ki van bukva. :(
Be lehetne az egész kócerájt záratni, node akkor meg x embernek nincs munkahelye. Így mindenki befogja a száját, s mindenféle szabálytalanságba bele kell, hogy menjen. (Pl. fölső utasítás, hogy a jövő évi létszám végett x gyereket meg kell buktatni, hiába semmi indok rá.)
Rohadt egy helyzet, de ez van, s még örülhetnek is, hogy van állásuk....
..., mint ahogy sok dolgot eddig, ami a munkahellyel kapcsolatos.
Kértem holnapra tanulmányi szabit az államvizsga miatt. Nem adnak, mert nincs elég ember az akadályversenyhez (itt súgom meg: 6 állomás van és 10 felnőtt). Nem értem, vagy én nem tudok számolni.
Megjegyzem: ma kaptam meg a Munka Törvénykönyvének idevágó §-ait, s bizony KÖTELEZŐ adni tanulmányi szabadságot. Holnap reggel ezzel becsattogok a suliba és el fogok jönni onnan.
Hihetetlen, hogy ennyire nem tudják az idevágó passzusokat!:(( Pedig most még helyettesítést sem kell fizetni, mert "családi" nap lesz, főzéssel, játékokkal.
Á!:((
Gratulálok a javuláshoz.
Amúgy valóban létezik, hogy a gyerekek némelyikénél későn érik be egy-egy tárgy. De azért itt is érvényes: jobb későn, mint soha.:))
Én is befejeztem ezt a félévet, jöhet a szabadság = építkezés
Van extanítványom aki prostilett és utána narkós, és van aki fordítva.
Volt szülő akit behívtunk (törvényellenes) és finoman közöltük vele, hogy a gyereke nap mint nap (ha bejött) belőve jön a suliba. Erre megsértődött...