Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tanárverés fórum

Tanárverés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Tanárverés

1 2 3 4 5 6
2019. jan. 18. 11:48
És mi van akkor ha a tanár pofozza fel a 8 éves gyereket?
2012. máj. 26. 23:08

sziasztok!

Vissza olvasgattam kicsit és elképesztő miket meg lehet csinálni.A napokban a lányommal is történt hasonló eset.Suliba az egyik lány osztálytársa megverte.Mi is tisztelettudó agresszív viselkedést nem ismerve neveltük.Az egyik lány már napok óta kötekedett vele és csak az alkalomra várt mikor neki ugorhat.Jól álcázott kisebbségi? vagy talán már többségi aki rákattant vélhetően irígység, féltékenység miatt.Egy kis cicomafilinges leányzó aki telenyomja félpucér képekkel a közösségi oldalát mindent elkövetve, h észrevegyék és nem bírta elviselni, h a számára ,,hétköznapi szürke kisegér"lányom mégis nagyobb népszerűségnek és baráti körnek örvend.Következménye eddig még nem volt a tanárnő annyit tett meghallgatta őket az osztály előtt.Mindenki még a lány 1-2 barátnője is a lányom mellé állt és neki adott igazat ami a lányomat is meglepte.Szerintem ezzel valószínű el is tusolják a dolgot feltéve ha nem megyek be balhézni ami tavaly már megtörtént másik 3 osztálytársa miatt.Akkor nem történt verekedés csak hónapok óta szívóztak vele.A lányok problémásak volták így őket szerencsére év végén lebuktatták.Azt hittem ezzel vége de most itt van megint egy Jack Noris.Igazából nem értem miért nem lehet ellenük semmit tenni? A férjemmel megtudtuk ha külsérelmi nyomok nincsennek a rendőrségre sem lehet menni, az iskola nem csinálhat semmit mert ha tanulási probléma nincs bármennyi igazgatóit kap nem küldhetik el csak javasolhatják a szülőnek vigye el.Arra gondoltam kedden bemegyek és megráncigálom ezekkel sajnos csak így lehet beszélgetni.Szomorú, h meg kell tanulni csúnyán viselkedni ha talpon akarunk maradni.

2011. febr. 3. 10:58

Sziasztok!

Ismét téma ez a borzasztó helyzet!

167. 82a31ed4c7 (válaszként erre: 166. - Zizibogyó)
2009. ápr. 4. 20:10

Sajnos valóban igazad van. Én sem értem miért nem volt jó a régi rendszerbéli tanítási módszer. Miért kellett új törvényt alkalmazni. Az én fiam is középiskolás és még ő is csak nézett az órán hogy miket csinálnak az osztálytársak. Az én fiam tiszteletre van tanítva. Mikor itthon elmondta hogy az angol órát nem tudta a tanárnő leadni, mert az egyik gyerek a szendvicsével dobálta a tanárt meg zenét hallgattak a telefonon ki voltam akadva.

A gyerek egy idő utáni panaszkodása végett bementem az iskolába és kivertem a balhét. Hála az égnek azok a gyerekek már nincsenek abban az iskolában.

2009. márc. 4. 19:54

Sziasztok,kicsit meghalt a téma,rég nem jártunk erre.Azóta meghalt sajnos néhény diák,megvertek néhány tanárt,a megalázott pedagógusok száma nőttön nő.Nyílván vannak köztük pedofílok,degeneráltak is,de azért a nagy többség még mindig pedagógus,aki szereti a hivatását és számít neki a mi gyerekünk előmenetele.

Nekem úgy tűnik,szándékosan nem hoznak olyan törvényt,hogy tanítani lehessen,fegyelmezni,mert akkor nem nevelne ki az állam buta tök nemzedéket,hiszen akkor hogyan is lehetne mindenkit az orránál fogva vezetni!?A pedagógus meg ,ha kap néhány pofont,vagy felakasztják a fogasra a rokonok,hát áldozatok,akik nélkűl nincs győzelem.Belefér.Persze én minden törvényhozóval végigcsináltatnék egy izgalmas középiskolai hónapot,hogy nesze kispofám,most mutasd meg,de nehogy megsértsd a kis nebuló jogait,mert különben éhendöglesz.Hatvanezerért meg bedilizhetsz.

165. Sznebk2
2008. szept. 14. 20:34
Sziasztok! Nekem 6éves hiperaktív ikerfiaim vannak. Még oviba járnak, de már rettegek az iskolás évektől! Viszont a nővérem tanítónéni és nála odaadóbb pedagógust nem ismertem még. Mégis tavaly úgy meghurcolták (egy hiperaktív fiú szülei), hogy pánikrohamai lettek, teljesen kikészült. Szóval én mindkét oldalát megélem mind az oktatási hiányosságok, mind a társadalmi hozzáállás részéről. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy az éremnek két oldala van és minden eset egyedi, nem lehet általánosítani. Jó, hogy jobban odafigyelnek a gyerekek jogaira (emlékszem,hogy az én ofőm kulcs-csomóval vágott a fejünkre, ha nem tudtuk a választ), de ha nincs anyagi-humán és szakmai kapacitás, hiábavaló, mert eredménytelen lesz.
164. b59d693a46 (válaszként erre: 163. - Csiga4dada)
2008. jún. 17. 14:41
Niylván van sok értelmes, együttműködő szülő, aki képes a gyerek érdekében "tárgyalni" a tanárral. De van olyan eset is, amikor az ellenőrzőbe való beírásra a szülő visszaír vmi "kedves" megjegyzést. Ilyen volt már a mi iskolánkban is. Akkor hogy nevelje e pedagógus a gyereket? Ha otthon ez a minta...
163. csiga4dada (válaszként erre: 162. - B59d693a46)
2008. jún. 17. 08:48

Teljesen igaz!Pont ez okozza a legnagyobb problémát,hogy igazából lassan nincsenek eszközök arra,hogy a diákot a megfelelően helyére tegye a tanár.Az hogy majd a szülő othon megoldja az iskolai magatartási problémát,ez egyre inkább esélytelen.

Sokszor találkozok olyan mondattal::De hiszen othon megcsinál mindent,egy hangos szava nincs,vagy..Segít a szomszédnak,mindenkinek köszön,figyelmes,udvarias.

Az iskolában meg egyszerűen nem lehet órát tartani tőle,mert 5 percig nem birja a fegyelmet.

Nagyon kéne már a változás,mindenki érdekében!!

2008. jún. 13. 22:28
Igazatok van, ez társadalmi probléma is, de a fő ok szerintem ez a liberális oktatáspolitika, ami túl sok jogot adott a diákoknak, miközben a tanárok kezéből kivette az eszközöket.
2008. jún. 13. 12:07
Szervusztok!Nem hiszem ,hogy megoldhatók a társadalmi problémák,mert az egyén törekszik,de ennek ellenére mintha vmi felsőbb régiókban eldöntötték volna már az emberiség zsákutcábafuttatását.Nem a politikai vezetésre gondolok.Évek óta azt tapasztalom,hogy gyakorlatilag minden apró megoldás kulcsa az EMBER kezében van ,mégis homok zörög a fogaskerekek közt.(Ha betegségekről, a környezetszennyezésről,katasztrófákról beszélünk,ezek felettünk állnak).A Biblia szavai konganak mindig a fejemben,miszerint egyetlen ember sem képes irányozni a maga lépéseit.Mármint tökéletesen.Gondoljatok bele,milyen klassz lehetne a világ,ha az emberek erkölcsi tekintetben megtartanák a törvényt?Nem az államét,hanem az istenit.Persze ma Istenben hinni is ciki.De mi van ,ha igaz?Akkor is megéri az erkölcsi magas irányadó mértéket betartani,mert akkor Ő figyeli is.Nos nem akarom a vallásra terelni a szót,csak szerintem az egyén kevés a világ rendbetételére.Kellene akár Isten is,sőt úgy fogalmaznék,akkora a kaki,hogy lehet nélküle nem is megy.De addig is maga körül mindenki,amit tud,aztán máris jobb.Dolgozni muszály,sőt a gazdaság miatt egyre inkább beledöglünk,de ezért írtam,hogy a gyerekvállalást fel kell mérni.Nem török pálcát azok felett,akik úgy érzik nem tudnak,vagy nem akarnak ezzel versenytfutni.Van a környezetemben olyan pár, három is, akik szeretik egymást, mégsem akarnak gyereket.Rájuk tartozik,ettől még jó emberek.Tisztelem azokat ,akik napi meló mellett SZAKÍTANAK időt a családra.Nekem és a páromnak négy van.Nem régen gondoltunk egy ötödikre,de a gazdaság miatt nem vállaljuk!És azért nem osztom,hogy jutna neki,mert bár jutna biztos ,ruha ,cipő is van bőven,mert a belünket is kitennénk,de az már a többi rovására menne.Meg megmondom őszintén,ennyi év után már én is szeretek úgy a páromhoz bújni,/:)/hogy egyik sem ordít fel,nem kell kakispelenkákat szedni alóluk,meg nem kell órákig felváltva ringatni a drágát.Még tart is a project,még kell 15 év ,és fellélegezhetünk mi is.A kicsi 8.
2008. jún. 13. 11:28

Nem a tökéletes csládmodell hiánya okozza ezeket a dolgokat. Azt látom, hogy a napról napra élő családoknál is ugyanilyen probléma ez. Az én szüleim is ilyenek. Apuka inkább elbattyog a kocsmába pár sörre minthogy megkérdezze a gyerekét, hogy hogy van. NEm arról van szó,ha logikus dolog miatt van távol a gyerekétől, bár sztem ez sem lehet kifogás. Ha már van az a gyerek, akkor kutya kötelességem törődni vele, mert ha nem törődök vele akkor hiába töröm ketté magam a munka alatt minden nap. hiába lesz kettő pólója egy helyett.


Én szerencsésnek vagyok mondható mert anno a könyvekbe menekültem a züllés és a tombolás helyett és ezek a művek megadták nekem azt a háteret amire szükségem volt, hogy egyetemre kerüljek. De én is éltem meg nehéz időszakokat tiniként, kisgyerekként, és rengetegszer éreztem kilátástalannak az életemet mert úgy éreztem, hogy a szüleim nem szeretnek, mert nem foglalkoznak velem egyáltalán. Hidd el néha egy kérdés, egy apró beszélgetés többet jelent a gyereknek mint a ruhák, meg a pénz. Noha teljesen igazad van abban amit írtál, és tisztellek azért, hogy ennyit dolgozol.


De addig amíg apukáknak van pénze sörözni anyukáknak meg van pénze pletykamagazinokra addig nem hizem el, hogy éhenhalnának ha 4-5 órával kevesebbet dolgoznának és inkább megsimogatnák a gyerekük fejét. Legalább néha...talán most nem itt tartanánk és ez a fórum sem létezne...

159. csiga4dada (válaszként erre: 156. - Zizibogyó)
2008. jún. 11. 20:18
Sok igazság van abban amit írtál,de minden csak fél igazság!Jóval ányaltabb ez a társadalmi probléma,és azt gondolom,hogy mi csak a felszínét karcolgatjuk.Talán bele kéne mennünk,és boncasztalra tenni.,és talán akkor sem látnánk át,ha szerteszét szednénk.A múltunk,társadalmi szokásaink,a jövönk biztossan többet érdemel.Hidd el én sem rázom és ráztam le sohasem a gyerekeimet.Sajna nekem minden fillérért keményen megkellett dolgoznom,nem karriere hajtottam,csak kenyérre,lakásra.Az Országunkban sokkal több ember él így,mint....Úgy gondolom,ha mindenki addig várakozna a család alapításal,amig 20-25 évig othon lehet a gyermekével,esetleg olyan munkára várna ami bizosítaná,hogy bármikor rohanjon haza,akkor igen ritka lenne a gyermekáldás.DE ebben az"optimális"esetben sem vagyok biztos abban,hogy csodás lenne az a jővő,és tökéletes lenne az ott felnővő nemzedék.Valóban igazad van abban,ha semmije nincs az embernek,legalább szeresse,figyeljen rá,óvja,és terelgesse a helyes útra azt akiért az életét is odaadá!!Nagyon sok meglátásoddal szimpatizálok,és élvettel olvasom amit írsz.Remélem még olvashatom az írásaidat.
158. b59d693a46 (válaszként erre: 151. - Zizibogyó)
2008. jún. 10. 22:06

Ügyes vagy, jól eligazítottad a bandát. :)


Az biztos, hogy sokszor azért rosszak, feltűnősködnek, mert így próbálják felhívni magukra a figyelmet.


Érdekes, nekem is az orosz tanárnőm volt "hárpia". Volt egy szögletes gyűrűje és azzal adott kokit.

157. csiga4dada (válaszként erre: 156. - Zizibogyó)
2008. jún. 10. 21:35
Meseszép álmokat,szép éjszakát.Holnap új nap,új erő.
2008. jún. 10. 21:30
Nem az a baj ,ha gyereket akar valaki,hanem ha nem tudja felfogni,hogy az mivel jár.Nem a pénzről szól a gyerek,bár az is szempont.Végig egészen a felnőttkoráig bírni kell erővel,energiával.Folyamatos irányítás kell,segítség,hogy megállja a helyét az életben.És ez az amit nem tudnak,vagy nem akarnak egyesek megadni annak a kis életnek.Ha magára marad,esélyesebb egy beteg generáció és azután majd neki még betegebb lesz.Én ismerek szegény és olvasott szülőket,akik mindent megtesznek a családért,együtt élnek nyugalomban ,békességben.Nincs diplomájuk,csak nagyon szeretnek.Ismerek többdiplomás barmokat is,a gyerek drogos,és börtönviselt.Ők nem értek rá a karrierépítés idején.Mindenki maga dönt,de együtt isszuk majd a levét,avagy aratjuk a jó gyümölcsöt.Csak sajnálom a kis életeket látom tönkremenni és ez bosszant.Én éjjel is,nappal is mindig rendelkezésre állok a fiamnak.Nem rázom le,ki tudja meddig akar,vagy tud velem lenni?Nem lesz a gazdagok kiváltsága a fajfenntartás,marad ahogy van.Kicsit szétszórt az agyam,elfáradtam ma.Majd folytatjuk.Jó éjt!
155. csiga4dada (válaszként erre: 154. - Zizibogyó)
2008. jún. 10. 20:54
Azt akarod mondani ezzel,hogy ne válaljon gyereket,csak az aki megteheti,hogy othon maradjon nevelni?Vagy csak a gazdag,feltörekvő társadalom,privilégiuma legyen a fajfentartás?Vagy inkább arra,hogy ne szaporodjon az emberiség,mert ez a világ nem alkalmas rá?Gyakran gondolkodok hasonlóan.De talán ennyire nem sarkalatos a helyzet.Mióta világ a világ,a nyomorból nehézségek közepette emelkedtek ki a legnagyobb kiválóságok.Ki tudhatja melyik megszületett,vagy megszületendő élet lessz az emberiség megmentője.Hidd el aki tömeggyilkosok közt nő fel,nem biztos hogy maga is az lessz.
154. zizibogyó (válaszként erre: 153. - Csiga4dada)
2008. jún. 10. 20:35
Nekem fogalmam sincs.Amíg az emberek nem változtatnak az erköcsi tartásukon,adddig biztos minden marad,sőt ,mivel a rossz felé hajlik mindenki,ezért vacak lesz.a felnőttek kiégés felé haladnak,már aki nem érte el,és ha egy szülő retteg a holnaptól,mit él meg egy gyerek!?Ettől függetlenűl a szülő mi a fenének vállal gyereket,amikor a tendecia mindenhol minden szempontot vizsgálva csak rohamosan romlik?Fel kéne tudni mérni,hogy egy társadalo alkalmas-e a gyerekek megfelelő fejlődését biztostani!Szreintem a világ egyre alkalmatlanabb arra,hogy emberek lakják.Viszont erre lettünk hívatva,ám az egyén józanul mérlegelhetne.Egy gyermekvállalásnem véletlen felelősség.Nem másoknak kéne nevelni,etetni,ruházni.Játszani!!??Már a felnőttek is elfelejtettek.
153. csiga4dada (válaszként erre: 151. - Zizibogyó)
2008. jún. 10. 17:55

Jé nekem is az orosz tanár volt a kedvencem,a méteres vörös körmeivel,a"téged is a golyó elé kéne állítani"szövegével.Mi csak összeszedtük az összes apró krétát az iskolában,és"csak"neki odakészítetük.Mondanom sem kell mi szenvedtünk egész órán.Minden elismerésem,hogy felválaltad ezt a szitut,és átsegítetted őket a legnehezebb,kezdeti pillanatokon.Sajnos tényleg ez a helyzet,a gyerekek java,valóban azt sem tudja hova tartozik,de a jogaikkal simán visszaélnek.Tudod nekem annó pl olyan beosztásom volt,hogy háromszakba jártam ,mellette havonta 3x24-eztem.Az utána levő helyemen is 3 szak volt,de nem kellett 24-ni,aznban sokszor kellett visszamaradni,és volt olyan,hogy hazaéztem,és küldték a kocsit menjek vissza.Az utolsó helyemen,ugymond kötetlen volt a munkaidő,de ez azt jelentette,hogy sokszor 1 hét alatt 8 napot dolgoztam.A jó az volt hogy a férjem munkahelye,teljesen hagyományos munkaidővel dolgoztatott,és ezért ő válalt többet a srácokkal.

A dolog lényege,sajna olyan világban élünk,hogy a legtöbb szülőnek ezt kell vállalni,mert nem azt kérdik hogy túlórázni akkar e,hanem azt hogy hol szál fel a buszra.Ha másodszor is szabadkozik,és nem megy,elbocsájtják.A tanár meg kap egy olyan diákot aki a szüleit reggel esetleg látja,aztán talán,de csak talán este.

Szerintetek ezért ki a felelős?

Mi a megoldás?

Az biztos nem,hogy egymásra mutogatunk szülők,tanárok.

2008. jún. 10. 17:07
Helyesbítek:Ganxta.Én nem kimondottan hallgatom.Bocs.
151. zizibogyó (válaszként erre: 149. - Nightshadow)
2008. jún. 10. 17:02

Üdvözlök mindenkit,megjöttem!Még mielőtt mesélnék,előbb az én tanáromról,anno.Oroszt tanított,utáltuk.Öreg volt,kövér a végtelenségig.Soha nem tudta mit tanított előzőleg,és kis patkányoknak nevezett,és azt ordította kiírtalak benneteket.Nekem már akkor is voltak ötleteim,s mivel hiába szóltunk az ofőnek ezért ,akcióba lendültünk.Bevittem egy MK27-es magnót és felvettem.Boldog-boldogtalannak,szülőknek,tanároknak lejátszottuk.Akkora botrány lett belőle,hogy nyugdíjazták.Máig kísért minket és emlegetjük.A kirándulás első 15 percében lerobbant az első busz,kölcsön kellett kérni egy másikat.A krém nem nálam foglalt helyet,így az odautam nyugodtan telt.A megérkezéskor,mivel én voltam hazai terepen,rögtön azzal kezdődött,hogy eliazítottam a gyerekeket.Felhívtam a figyelmüket,hogy az ott lévő kutyákhoz nyúlni nem szabad,mert őrkutyák és nem babusgathatók.Nem kellene tulzottan üvöltözni,mert kisbaba van,lehet alszik.Erre az osztály főhülyéje kihívást intézett felém,poénoskodni akart,hogy majd akkor ő megküzd velük,meg naná,hogy ő majd lever egyet a kutyáknak stb.(Mondanom sem kell,az egyik kutya akkora mint egy megtermett medve,a másik meg vmi pitkeverék,vagyis rendesen kicakkozták volna azt az okos fején lévő,két kicsi fülét.)Természetesen kinyílt a bicska a zsebeimben.Lelki szemeimmel láttam nyaktól lábfejig gipszben,úgy,hogy már a legelején üvöltve kiosztottam,hogy ne játsza az agyát,mert a franc se kíváncsi rá,egyébbként meg ha nem fog normálisan viszonyulni a dolgokhoz,simán hazaviszem a francba,és rohadtul leszarom,hogy kinek mi a véleménye,amíg itt vagyok ő nem fog cirkuszolni.Én nem vagyok tanár,akit kirugathat,nekem a nyugalomhoz van jogom és mivel erősebb vagyok,én vagyok a főnök.Meg nagyon az anyja sem érdekel,mert a mi felelősségünk,most más a játékszabály mint otthon.Hát tudom ,hogy nagyon goromba voltam ,de a többieknek is kerekre nyílt a szemük.Engem soha senki nem hallott még így beszélni,úgy hogy megadtam a megfelelő irányt.Senkire egész nap nem kellett sem rászólni,sem semmi gond nem volt.Sőt,ebéd után a három legkezelhetetlenebb gyerekkel játszottam és külön beszélgettem is velük.Arra a megállapításra jutottam,hogy a szüleik nem törődnek velük és ettől próbálják ganéságokkal magukra terelni a figyelmet.Amíg tanítottam őket erre az új labdajátékra(edző is vagyok és vittem nekik játékot),annyira megtetszett nekik,hogy azt mondtak,volna kedvük ezt velem az edzéseken is csinálni.Persze volt sikerélményük és mindig dícsértem őket,hiszen valóban nagyon ügyesek voltak.Az egyikükkel így hangzott az első pár mondat:-(13 éves)-Anyukád mivel foglalkozik?-Nemtom.-Ne mond nekem,hát csak tudod mi a munkája?!-Nemtom,asszem aDM-ben cimkéző.-És apukád?-Őt se tudom.Részlegvezető.-És hol?-Vami csöveket gyárt.-És mit szeretsz csinálni?-Nem tom,semmit.-Valamivel csak szeretsz foglalkozni,tévézni szoktál?-Aha-Zenét hallgatni szeretsz?-Ja.-És milyen zenét szeretsz hallgatni?-Mindenfélét.-Handelt,Bach-ot?/gondoltam kizökkentem.Sikerült,nevetett./-Nem,hát magyar rapzenét.-Értem,mondjuk Gangxtát?-Ja az jó.

Nos, nem írom tovább mélyen szárnyaló eszmefuttatásunkat az élet habos oldaláról,de sírni akartam.Annyira sajnáltam őt ott és akkor,hogy még most is könny szökik a szemembe.Igazából felnégyelném a szüleit.Lehetne ő is normális ,csak anyu nem mutatja meg miképpen kell.Apu meg nem ér rá.Ő nem fogyatékos ,nem gonosz ,csak nem irányítja senki.Öntudata van,jogai pláne.Azt hiszi ,ha joga van ,boldog is lehet.Lehetne még ragozni,tágabb véleményem,tapasztalataim is lettek,de nem elég nagy az oldal.Gyárilag nem voltak ők sem elcseszve.A szülők hibáztak.Vajon jóváteszik,vagy gengszter lesz belőle? Kiderül.Minden tiszteletem a szerető tanároké!!!Le a kalappal!

150. b59d693a46 (válaszként erre: 149. - Nightshadow)
2008. jún. 10. 14:41

Az "jó" indulás, ha már egyetemistaként utálja vki a szakmát. Belőlük lesznek az "elkötelezett" kollégák.


Na, az ilyen tanárokat tényleg szűrni kellene vhogy. Nekem is volt olyan kolléganőm, aki nem tudott fegyelmezni, nem értett szót a gyerekekkel, de belátta és elhagyta a pályát. Egy másik hasonló kolléganő, akit elküldtek, mert alkalmatlan volt, most egy másik suliban tanít.

149. Nightshadow (válaszként erre: 145. - B59d693a46)
2008. jún. 10. 11:45

Nagyon egyetértek veled! Annyira jó végre azt hallani egy pedagógustól, hogy szereti amit csinál. A körülöttem lévők akik velem együtt pedagógusnak készüólnek mindannyian már előre utálják a szakmát, pedig sztem annyi szépséget hordoz magában, ahogy azt te is leírtad.

Ahogy azt már korábban megjegyeztem, szűrni kéne a pedagógusjelölteket. Az biztos, hogy nem segít sokat a helyzeten, hogy tehetetlen tanárok végeznek el főiskolákat... Nekem volt egy tanárom (osztályfőnök meg angoltanár) aki mielőtt minket elkezdett tanítani, egy szanatóriumban kuksolt mert idegösszeomlása volt a férje miatt vagy vmi ilyesmi.


Hát érdemes lett volna videóra venni egy két beszólását. Mikor azt mondta nekünk (13-14 éves gyerekeknek mert akkor 8 osztályos gimiben voltam) hogy titeket le foglak selejtezni, hogy kihulljon a férgese (akik prolik, mert hát pénz nélkül neki senki sem volt ember) és biztos benne, hogy méltatlanok vagyunk az iskola szelleméhez -ez még a nyomdatűrőbb monológjaiból volt egy példa.


és nemhogy elküldték volna, pedig a szülők is gyűjtöttek aláírást ellene, de maradt. Ma is ott tanít.


Az ilyen és ehhez hasonló tanárokat kellene szűrni. Szerintem

148. csiga4dada (válaszként erre: 144. - Zizibogyó)
2008. jún. 10. 08:17
Mosolygós szép napot mindenkinek!Alig várom,hogy haljam,hogy telt a napod a srácokkal.Én is jártam hasonló cipőben,nekünk elé felemásra sikeredett a kirándulás.Volt egy gyerek akivel senki sem bírt(ott volt az anyuka is),és ez kicsit lehúzta a napot.Szegény osztályfönök nem győzött miatta elnézést kérni,pedig ez nem az ő sara volt.Remélem ti isteni napot töltöttetek el.
147. csiga4dada (válaszként erre: 141. - A7a90ace89)
2008. jún. 9. 10:37
Nem kell szégyenkezni!Valóban a törvényis rossz,de elsősorban a hozzáállásunk.Talán nem tologatni kéne a felelőséget,hanem válalni.A szülőknek ép úgy mint a pedagogusoknak.Ha belegondolok már rég lánunk kéne ez így nem megy.Lassan tényleg kiöntjük a fürdővizzel a gyereket,és akkor hol lessz majd a jővő.Én a tanítókra szavaznék.(Biztos volt köztük is ..nem megfelelő,de fegyelem az volt)
146. csiga4dada (válaszként erre: 144. - Zizibogyó)
2008. jún. 9. 10:25
Nagyon drukkolok neked!Várom a beszámolót.
145. b59d693a46 (válaszként erre: 144. - Zizibogyó)
2008. jún. 9. 08:14

Ez egyébként így van, több kollégáról hallottam, aki legfeljebb csak 1 napra viszi az osztályát, mert nem meri a 2 napot, főleg az éjszakát bevállalni.


Igazad van, jól látod a helyzetet. Ma már a gyerek nem úgy viszonyul a pedagógushoz, mint régen. Nem tiszteli csak azért, mert ő a tanár. Ki kell vívni a tekintélyünket előttük.

Az tény, hogy ma már nehezebb dolgok pedagógusnak lenni, mint régen, de ne csak a negatívumokról beszéljünk. Ez egy szép szakma, én nagyon szeretem. Igaz, nem volt (még)igazán negatív tapasztalatom, viszonylag színvonalas gimiben tanítok. Sok pozitív visszajelzést kapok és ez erőt ad. Jó látni, hogy változnak, érnek a diákok, hogy lesznek a 9.-es gyerekekből szinte felnőttek a 4 év alatt.

De ahogy Ti is írtátok itt korábban, jó lenne egy alkalmassági felvételi ennél a pályánál, sok kellemetlenségtől kímélnék meg magukat a tanárok és a diákok is. Mert a gyerek kihasználja, ha látja a pedagógus gyengeségét, ma már sajnos simán "megeszik reggelire" a határozatlanabb kollégákat.

Változni kell a szülőknek is, jobban oda kellene figyelni a gyerekekre és nevelni őket, de nekünk, tanároknak is alkalmazkodni kell a megváltozott viszonyokhoz, meg kell újítani magunkat, lépést kell tartani a korral. Persze a risztó társadalmi jelenségek miatt, amelyek egyre gyakoribbak, nem az iskolát, a tanárokat kell okolni. De egy több évtizede változatlan intézményrendszer, ami ugyanazt a hatalmas anyagot, változatlan módszerekkel próbálja a gyerekek fejébe gyömöszölni, nem alaklmas az új értékek közvetítésére. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek közben nem tanulnak meg rendesen írni, olvasni, számolni. Nem tudnak egy szöveget értelmezni, egy értelmes fogalmazást összehozni.

Na, jó hosszúra sikeredett a mondandom, bocs. :)


Várjuk a beszámolót a kirándulásról! :)

144. zizibogyó (válaszként erre: 143. - B59d693a46)
2008. jún. 9. 06:38
Szép reggelt mindenkinek!Egy szebbet,nyugodalmasabbat,mint amit álmainkban képzelünk!Én ma 17 gyerek kísérőjeként osztálykiránduláson veszek részt.Bár nem vagyok pedagógus ,én szerveztem.Szigorúan mindenki kiveszi a részét a prgramokból,nem az anyukák főznek,hanem külön felkértem egy vidéki hölgyet,aki amolyan régvágású és kiváló szakácsnő,mivel a szülők az ezelőtti összejövetelen egymásnak estek,hogy mi legyen a gyerekek "tápja"?!Na ilyen itt nem lesz.A tanárnő kétszer is le akarta mondani,retteg.Mondtam neki,hogy nem kell,mert én is megyek,engem nem fognak kirúgni,ha valakire rá merek szólni.De ,hogy ne merje elvinni az osztályt,mert csak csürheként tudnak viselkedni!?A krém az én autómban ül majd,szerintem előre leosztom a lapokat,miheztartás végett.A fiam már most megmondta: kuss lesz.Tartanak tőlem,pedig soha egyetlen rossz szót nem szóltam egyikhez sem!Csak rám néznek,én visszanézek.Mindenki felméri az erőviszonyokat.Aztán elfordítják a tekintetüket,mert érzik esélyük sincs.Nekem ne mondja senki,hogy ezt más ,aki tanár nem tudja megtenni.Persze magunkat megszerettetni is ezzel egyidőben nem kis feladat.Mentálhigénés zavarokkal küzdő tanároknak végük,de nem is engedném őket gyerekközelbe.Bocsánat a stílus nem igazán én volnék, viszont így lehet szemléltetnem igazán jól.Majd este beszámolok milyen problémák adódtak,mennyire kavartak be a bölcs shopingolós mamák,mert ez nem puccos hely,hanem egy tanya,sok-sok háziállattal és lovakkal.Tehát ez nem annyira trendi,lehet még lószaguk is lesz.
2008. jún. 8. 16:36

Nagy változás kellene ahhoz, hogy a negatív folyamataokat visszafordítsák. Egy olyan társadalomban, ahol bárki bármit megtehet, a gyerek sem fog a következményekkel számolni. Pláne, hogy nincsenek is, miután minden eszközt kivettek a kezünkből. Nem vagyok optimista a pedagógus pálya jövőjét illetően, évek óta egyre rosszabb irányba halad minden.

De ez nem az iskolákban kezdődik. Egy óvónő ismerősöm mesélte, hogy ha egy rossz, verekedős, rendbontó gyereket büntetésképpen kiültet a szekrénykehez, ahol öltöznek a gyerekek, a szülő délután leordítja a fejét. Persze nem a neveletlen gyerekének, az óvónőnek.

2008. jún. 7. 10:54

Azt hiszem az egyetlen megoldás továbbra is az, ha a szülők kicsit magukba tekintenek. Minenkinek volt rossz tanára, a rossz pedagógusok elkerülhetetlenek, ez a rendszer velejárója. De az már, hogy a gyerekek kezelhetetlenek maximálisan a szülőre tartozik, az iskolában nem nevelhetjük a gyereket, nincs is rá eszközünk. Igen, nagyon igaz, hogy a régi tanítóknak volt. És a lentebb olvasott hiedelmekkel ellentétben senkit nem vertek meg főleg nem ok nélkül. A szigor kell az iskolákba. Nem azért furcsa nekünk pl. a nádpálca vagy a körmös mert az annyira rossz, csak a mi értékrendünk szerint a gyerek szent és sérthetetlen. Nem az. Egy formálandó emberke, egy csíra amelyet terelgetni kell, hogy jó irányba nőjön és minél több napfényt szívjon magába. Régen tudták, hogy a gyerekeknek valamilyen szintű félelemingerre van szükségük, mert nem tudnak még mást felfogni. Manapság ez halmozottan igaz, mert iszonyú ingerszegény környezetben élnek. Senki nem fog megijedni attól, ha elkérik az ellenőrzőjét.


A szülőknek dönteni kell. Vagy összeszedik magukat és nevelik a gyereket, vagy a pedagógus kezébe adják azokat az eszközöket melyekkel nekik kell a gyereket jobb belátásra téríteni, és akkor majd felnevelik ők.Félre ne értsen senki, nem vagyok veréspárti csak példaképpen soroltam fel a dolgokat.


Meg lehet nézni, hogy a " nyugati" társadalmakban ahol a gyereknek " minden joga" megvan mik történnek az iskolákban. Ez elkezdődött nálunk is, már itt is ütik, verik, ölik egymást a gyerekek. Csak idő kérdése, hogy mikor szerez valaki pisztolyt hozzá. Szóval lehet gondolkodni, hogy a nádpálca a rosszabb, vagy sok halott gyerek...tudom, hogy ez kisarkított, de talán nem is annyira

141. a7a90ace89 (válaszként erre: 139. - Csiga4dada)
2008. jún. 7. 08:01

Megdöbbenve olvastam soraidat. Ilyenkor szégyellem magam a kollégák helyett is.

Így gondolom én is: a régi tanítókat kellene "visszahozni". De a régi gyerekeket is.

Az egészben az a rossz, hogy oda-vissza mennek a negatívumok, ami elég kellemetlen. A tanárok között is van jó néhány, aki alkalmatlan a pályára, de azért a gyermekek között is egyre nagyobb látszámban fordulnak elő igen nagyon magatartászavarosak. A törvény rossz!

1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook